Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 фев. 2006, 12:23 ч.
  • Преглеждания  1 242  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 2 047
  Досега съм правела бутерките малки и вътре с малко плънка (сирене, шунка, краставички, чубрица, горчица).
 
   Интересува ме дали ще се изпече ако сложа единия лист, заемащ цялата тава, после плънка и отгоре втория лист.
И друго - ако правите вие някакви други пълнежи, споделете идеи.

Реклама
# 1
  • Мнения: 974
Нещо май се превърнах в  "на всяка манджа мерудия" Joy  Joy


Конкретно на въпроса : Да ще се изпече, става екстра Grinning Имаше тема за пица от бутер тесто и точно така се прави. Опитах я и стана доста прилична но огромно количество преядох страхотно hahaha

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 047
Нещо май се превърнах в "на всяка манджа мерудия" Joy Joy

ами няма лошо!

  Мислех разни плодове да слагам, като ябълки напр., но се чудя дали няма да стане воднисто от него.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 068
Май трябва да го поизпечеш и после - ако ще слагаш плодове... говоря от личен опит ... издъних се! въобще не се разлисти от влагата в плънката!
или изрежи кръгче в средата - запечи и после го напълни с разни сметани, сладка и пр...

# 4
  • Мнения: 974

  Мислех разни плодове да слагам, като ябълки напр., но се чудя дали няма да стане воднисто от него.

Ако слагаш ябълки ще ти дам жокер Joy..... ябълките ги настъргваш на едро ренде, оставяш ги за малко да пуснат сок, изцеждаш го и слагаш 1-2 с.л. галета, малко канела и смлени орехи.....така няма да стане воднисто и ще се изпече добре, така по принцип се прави ябълкова пита...
ще стане супер  с ябълки , ако са по-кисели можеш да сложиш и захар и за разкош-  малко стафиди (накиснати предварително в малко хладка вода или ароматен алкохол - бренди,ром)  bouquet

# 5
  • Видин
  • Мнения: 5 455
Каквито и плодове да сложиш ще пуснат сок. Затова добави към плодовата плънка 1-2 лъжички нишесте (обикновено царевично) то ще поеме излишния сок.
Имах някъде рецепта за ябълков пай с бутер тесто, но ще трябва да я потърся ако ти представлява интерес.

# 6
  • София
  • Мнения: 478
мда.. от опит вече знам, че плънката трябва да е по-суха. Аз например правя  отделни банички, режа на квадратчета и после прегъвам на триъгълничета с плънката в средата. Обаче вече слагам само сирене и спанак, защото, ако има нещо като кисело мляко например не се изпича в средата. Тази комбинация в къщи най-добре се приема напоследък.

# 7
  • Мнения: 901
Ето тук пиша и показвам идея +пълнеж  Цветя от бутер-тесто

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 53
Аз се боря с излишната влага, като слагам в плодовите сладкиши няколко лъжички грис. Добре става, опитайте   chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт