Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 270
 • София
 • Мнения: 1
Почти безобидн@, и аз съм "за" заглавието  Grinning Мен хич ме няма по стихоплетстването. Май вече е време да се местим.

# 271
 • Мнения: 1
нека се отбележа,днес бяхме на консултация Simple Smile вече тежим 4,4кг и сме дълги 53см Simple Smile за един месец 1,3кг и 4 см

# 272
 • Мнения: 115
много  хубаво заглавие  Simple Smile и  аз съм "за " преместването!

п.п.  г-жа Николова  браво на вас, добре растете Simple Smile

# 273
 • Мнения: 142
И на мен много ми харесва новото заглавие на темата ...

За пъпчето - не е подуто, изглежда добре има само малко засъхнала кръв но не смея да я пипам ... ще изчакам петък да видим какво ще каже педиатъра. Това вдлъвбане много странно, никаква инф. не намерих дано не е нещо сериозно.

Февруарки_2014 Може ли да ни добавиш и нас на 1 стр

София 3410г родена на 10-Фев секцио

# 274
 • Мнения: 12
И на мен много ми харесва новото заглавие на темата ...

...

Февруарки_2014 Може ли да ни добавиш и нас на 1 стр

София 3410г родена на 10-Фев секциоДобавено  Wink Но без см. ...

Ще си поиграя тези дни да направя първата ни тема за в "Родени" ..., но ще я публикувам след 2-3 дни, за да изчакаме още мами да се похвалят ... Нещо бройката ще ни се намали, защото не всички, които са се записали в началото продължават да пишат и не са дали инфо за бебчовците си ... Надявам се да няма сърдити, че не са включени щом не са дали инфо ...

# 275
 • "Може и да не съм стигнал там, където възнамерявах, но мисля, че се озовах там, където имах нужда да бъда. " Дъглас Адамс
 • Мнения: 3 207
Момичета, ако някой друг иска да прави новата тема, за в "Родени", моля, да каже, за да не се "бълтая" напразно 2-3 дни ...

# 276
 • Мнения: 926
Въпрос към ЛЛЛ:
Имам проблем с кърменето, който ми се струва, че най-добре е да разделя на няколко под-проблема за по-лесно:
1. Не успяваме да се наместим ефективно в удобна поза за кърмене. Единствената, която успяваме да наподобим някак си е "люлката", като и тя не ни се получава точно като по клипчетата и инструкциите. За по-така позите като "футболна топка", легнала и т.н. и дума не може да става. Смятам, че действам коректно спрямо всички инструкции, които съм чела, виждала и да ми показвали на живо, но моето бебе просто няма нищо общо с кротките деца от клипчетата. Напротив, в момента на поставянето на гърда се превръща в пумпал - започва да се върти, засуква си телцето, опитва се лакомо да намери гърдата, но в момента, в който зърното се окаже в устата ѝ, тя отваря широко устата и започва да върти глава наляво-надясно. Ако се опитам да коригирам позата ѝ, изпада в истерия. В крайна сметка с много усилия успявам да я накарам да засуче, заемайки всякакви причудливи пози, от които после ме боли гърбът.
2. Много често заспива на гърдата - прави 2-3 суквания и се унася и никакви техники за събуждане не работят за дълго време. В резултат се получава дълго кърмене на пресекулки от по няколко суквания.
3. По време на нощното хранене просто не желае да суче от гърдата. Нищо не помага и се налага да ѝ давам изцедена кърма от шише.
Какво ще ме посъветвате? Благодаря!   bouquet


Здравей Кафе с Канела. Нека да ти е честита, здрава и много обичана Катерина   bouquet.

Действително намирането на удобна за майката поза, в която да кърми би могло да представлява предизвикателство в първите седмици след раждането. Тогава кърменето може да отнеме време и удобството на кърмещата майка е важно. Кърменето би трябвало да е комфортно и повечето майки се стремят към това, дори и да не е точно по инструкциите. Изисква се малко време и практика за мама и бебе за да свикнат заедно един с друг. Нормално е също така с израстването на детето, позите, в които и двамата се чувстват удобно да се променят. За да ти е по-удобно би могла да подсилиш упората на гърба, раменете и врата с възглавници, например. Възглавници би могла да сложиш и под Катерина за да я повдигнеш на нивото на гърдите ти. Обикновено кърменето става по-удобно, когато майката се стреми да поднесе бебето към зърното, а не зърното към бебето. Понякога приближаването на бебето към тялото на майката би могло да направи позата по-комфортна. Би могла да пробваш дали с придърпване по-близо до гърдата няма да ти е по-комфортно докато кърмиш.

Смяната на позата по време на кърмене също би могло да е от ползва за да се постигне допълнителен комфорт. Когато искаш да коригираш позата, би могла да изчакаш Катерина да забави темпото на сучене и тогава съвсем леко да изместиш твоето или нейното тяло към някоя по-добра позиция. Когато ритъма на сучене се забави, обикновено тогава бебето е засукало добре и момента за наместване на позата би бил по-удачен. Разбирам, че кърменето в легнала поза не се получава засега при вас, би ли ми разказала какво точно те затруднява, когато кърмиш така? Нормално при засукване бебето плезят езиче, може да близнат зърното, да си въртят главата наляво-надясно, за да се ориентират по-добре за позицията на гърдата и зърното преди да засучат. Ако майката в този момент размества гърдата, те често загубват ориентира, който са открили и може да се получи една по-дълга гоненица.Освен позите, за които си писала, пробвала ли си т.нар.биологично кърме, то наподобява кърменето в поза "люлка", но повечето майки го намират за значително по-удобно? При него бебето е поставено по корем върху гърдите на майката, като за засукването спомага гравитацията и не позволява на бебето да шава прекалено много. Този клип би могъл да ти е интересен.

Нормално е за още малките бебета да се унасят докато сучат. На гърдата те намират всичко, от което имат нужда - храна, вода, топлина, сигурност, нежност и любов. Сгушени в мама, те се чувстват така, както в утробата, преди да се родят. Не само това, но и самият механизъм на сучене стимулира отделянето на хормоните на съня и често бебето се унася на гърдата. За да я разбудиш би могла да пробваш да направиш масаж на ходилата, да я изправиш вертикално, да изцедиш малко мляко върху устенцата и или да обтриеш лицето и с влажна кърпа. Събличането и смяната на пелената, често действат разбуждащо. В тази статия би могла да намериш още идеи, които не съм изредила, а биха могли да сработят. Също така би могла да приложиш компресия на гърдата, за да стимулираш потичането на нова струя мляко. Един от начините бебето да приеме по-голямо количество кърма за по-кратко време е компресията на гърдата. С нея се подава поток мляко към устичката на бебето, преди да се е унесло и заспало. Прилага се след като е изсукало каквото е могло само, но преди да се е отказало да суче напълно. Компресията не е удачно да се прилага, ако има много силно потичане на кърма и не би помогнала, ако бебето е вече сито и не иска повече. Ръката се поставя под формата на буквата С около гърдата, палеца горе на 12 часа, а четирите пръста на 6 часа. Пръстите би следвало да са няколко см след зърното, тъй като ако притиснем твърде близо до зърното е възможно да нарушим вакуума, с който детето засуква и може да изтърве гърдата. След като обхванем добре гърдата палеца се притиска към долните 4 пръста. Не бива да е прекалено силно, просто притискане на гърдата (тъканите на гърдата са нежни и деликатни и се внимава с тях). Представи си как като притиснеш балон, едната част ще се изпълни с въздух, а като отпуснеш, въздуха ще се върне обратно. Притиска се и се задържа притиснато, докато детето преглъща, а се отпуска, когато спре да гълта. Пръстите ти трябва да са далеко от брадичката на бебето, тъй като бебетата сучат с долната си челюст. Когато бебето изсуче млякото от горната и долната страна на гърдата, все така под формата на буквата С, пръстите могат да обиколят и останалите каналчета на 3 и на 9 часа, на 4 и на 10 часа и т.н.  Ето клипче и още едно.

Би ли ми разказала как се случва при вас кърменето през нощта? Катерина буди ли се за хранене? Някои майки са забелязали, че когато бебето спи в непосредствена близост до тях - в леглото, заедно с нея или в кошара, допряна до родителското легло, то се буди за хранене по-често, отколкото ако спи в другия край на стаята или в различна стая. Много майки на изключително кърмени бебета намират спането в едно легло с бебето за удобно и практично решение, при което на майката не и се налага да се събужда изцяло и става от леглото за всяко кърмене, като по този начин се предоставя възможност на цялото семейство да се наспи. Когато бебето спи до майка си, то има непрестанен достъп до гърдата и не е нужно нито майката, нито детето да нарушава съня си. За да бъде съвместния сън безопасен, съществуват определени препоръки, а именно родителите да са непушачи, да не са употребявали упойващи вещества или алкохол, детето да спи по гръб, да няма други предмети около бебето и пр.

Надявам се, че съм успяла да ти дам някои полезни идеи. Успех  Hug

# 277
 • Мнения: 36
Здравейте и от мен Simple Smile
И на мен много ми допада заглавието на новата темичка. Поздравления на авторката Hug
iucka честита рожба.Да е много здрава и щастлива Кристия.
Flower Fairy дано проблемите минат бързо и по най-добрия начин за теб и бебеце.
Почти безобидна какво става с вас?Оздравяхте ли?
Ние продължаваме да се борим с гадните пъпки по лицето. То детето не ги забелязва, но на мен са ми неприятни. Казаха ми да мажа със судокрем и някои завяхват, но други излизат.Опасявам се само да не останат белези.
Въпреки мрачното време пожелавам на всички хубав ден със спокойни и спящи бебенца.

# 278
 • Мнения: 7
Записче и от мен Simple Smile
Извинявам се,че чак сега ви пиша,но имах проблемно раждане и след това трудно се възтанових,но за щастие всичко е ОК вече Simple Smile На 06.02.2014 се роди моя малък принц Виктор 3750кг / 51 см нормално раждане.Два часа след раждането получих кръвоизлив оказа се,че шийката ми се е била разкъсала имала съм и остатък от плацента .... а бе беше някакъв ужас ....така се получава от неграмотни лекари пишещи се за "най-добрите".....  Това е на кратко от мен.
Честито на всички родили мами !!!  Hug

# 279
 • Мнения: 12
Дами, заповядайте в РОДЕНИ

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт