Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 фев. 2006, 11:03 ч.

Каква риба готвите?

  • 62 584
  • 303
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 922
Аз вчера пържих барбуна. По-вкусна риба не бях яла досега! Измества пъстървата от първото й място в класацията ми  Laughing

Последна редакция: пн, 20 фев 2006, 12:48 от baby_doll

# 31
  • Мнения: 1 568
Лаврак-значи добре почистена рибата се овкусява с салвия ,риган ,сол,черен пипер и лимон и цялата се "увива "вьв морска сол.И се пече така вьв фурна за около 40 минути.После солта се чупи.

А мазнинка нещо той онуй няма ли?

# 32
  • Мнения: 2 534
Приготвям често и коремчета от акула , няма нито една кост , супер ...
Иначе основно , каквото мъжа ми е уловил , ама са с много кости и не ги долюбвам особено , с изключение на щуката

# 33
  • Мнения: 3 217
Лаврак-значи добре почистена рибата се овкусява с салвия ,риган ,сол,черен пипер и лимон и цялата се "увива "вьв морска сол.И се пече така вьв фурна за около 40 минути.После солта се чупи.

А мазнинка нещо той онуй няма ли?

Няма.

# 34
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Откакто открих Сериорела и Макроронус само такава риба купувам и то задължително веднъж седмично/ядем я 2 дни/. Понеже избягвам да пържа , а пък в къщи не обичат разни рибни яхнии и супи и я приготвя винаги по един и същи начин/така се изяжда до последната костичка Wink/
Ако пък трябва да съм честна, то мъжа ми винаги я готви но все пак- изчиства я , обтрива я със сол и мъничко зехтин и лимон .Вътре също се сипва. Тавата се завива с фолио -така се пече 15-20 мин  и после още 5-10 без фолиото.

# 35
  • Мнения: 3 075
Почти всякакви морски неща... мъж ми си вари редовно речни раци, октопод - не беше много успешен последния път!
Аз най-обичам пърстърва, сьомга, мрена, лаврак, чернокоп...

Ако не искате да пържите, това е един универсален начин!

Рибата се почиства, в коремчето слагам подправки и лимон, лук от горе, завивам във фолио и слагам да се изпече във фурната... не повече от 15 минути!

# 36
  • София
  • Мнения: 374
Най-често приготвям мерлуза, по-рядко пъстърва ,хек и скумрия  Simple Smile

# 37
  • Мнения: 53
За печене на скара ви препоръчвам горещо МАСЛЕНА РИБА!  Пека я на скара или цяла, ако е по-дребна, или на половинки. Предварително я мажа със смес от олио, лимонов сок, черен пипер и пресен босилек.

Иначе -  в кощи сме творди почитатели на бялата риба.

Мога да ви дам рецепта -

Бяла риба с праскови.

Няколко филета от бяла риба.
Литър мляко
Царевично нищесте
Сол
Черен пипер (две-три щипки)
Джинджифил (една ч.л.).
Една праскова (може и от компот)

За соса
Едно пакетче майонеза (от 125 гр.)
35-40 мл. бяло вино
35-40 мл. лимонов сок
1/2 ч.л. настърган хрян
една настъргана зелена ябълка
1 щипка черен пипер.

Рибатасе накисва за час-два в млякото. След това филетата се подсушават с кърпа, намазват се с подправките (сол, джинджифил, черен пипер, лимон и мазнина), овалват се в нишестето и се пускат в гиган с гореща мазнина. Върху всяко филе се поставят по един-два резена праскова без да се застъпват и тиганът се захлупва. След като се изържи от едната страна рибата, прасковата се хвърля (тя само сок и аромат трябва да пусне), и рибата се обръща и се допържва без похлупак.

След като се изпържи и от другата страна ,   се сервира  залята със сос, направен от изброените по-горе продукти.  Внимавайте да не ви се наложи като мене да я правите тая рецепта в края на октомври, защото се видях в чудо да намеря зелени ябълки по това време на годината  Grinning

Добър апетит !!!!

# 38
  • Мнения: 992
Ние сме почитатели на рибата, хапваме предимно пъстърва, сьомга и всякакви рибни неща.

# 39
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
обичам пъстърва много.



а правих онзи ден тази

стана много вкусна на фурна. по дължина я сложих в тавата, отгоре малко зехтин, шепа миди, шепа скариди и после с лимон, страхотия Heart Eyes

Последна редакция: пн, 20 фев 2006, 20:57 от Скарлет О'Хара

# 40
  • Мнения: 1 269
Mного обичаме херинга и хек на фурна с масло. Първо изчистената риба се осолява, след което се нарежда в тавичка и се слага краве масло напатченца, кафена чашка вода. Завива се с алуминиево фолио и се пече на фурна. Накрая махам фолиото и запичам. Става много вкусно. Wink

# 41
Как се приготвя риба макруронус ??? някой ако знае нека да сподели Simple Smile))))))))) Flutter Flutter Flutter Flutter Flutter Flutter някой да каже де:(

# 42
  • Мнения: 6 461
В къщи любимата ни риба е скумрия и хек.От тези два вида приготвяме най - редовно.

# 43
  • Мнения: 7 198
Предимно шаран и скумрия
PeaceСъщото.

# 44
  • Мнения: 1 063
Любима риба при нас е сафрид и калкан, но за съжаление рядко се купува Sad....не се харесват риби с много кости или мазни, затова вчера си ядох сама пангасиуса, а днес ходихме специално до Халите за сафрид Laughing
Лично аз харесвам и щука, пъстърва, сом, шаран, чига.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт