Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 фев. 2006, 11:03 ч.

Каква риба готвите?

  • 64 236
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 036
Обичаме скумрията по всякакъв вид сготвена.
Обичаме и цаца.
Дъщеря ми пък е фен на пържен толстолоп,а аз не мога да го хапна.
Обичам (само аз от семейството) скариди,миди.
Филе от акула го осолявам и се суши.

# 46
  • Мнения: 898
Някой знае ли къде във Варна мога да си купя прясна риба.
Но не само на етикета да пише прясна, ами в действителност да е такава.

# 47
  • Мнения: 2 922
Някой знае ли къде във Варна мога да си купя прясна риба.
Но не само на етикета да пише прясна, ами в действителност да е такава.

Аз прясна риба с етикет не съм виждала, но купувам от Пикадили и Метро.

# 48
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Готвим доста риба в къщи, предимно бяла риба , филе от риба тон, сьомга.
На скара, на фурна, във фолио.
Но аз предпочитам мидите пред рибата, по- вкусни са ми:peace:

# 49
  • Мнения: 5 462
Maлееее ние сме страшни консуматори на риба !!!! Heart Eyes
Мога да ям всеки ден риба , хапваме всякаква но задължително трябва да бъде морска .Ние сме типично морско семейство ... Wink
Здраво свързани сме с морето и затова хапваме често прясна риба, миди, рапани, раци и всякаква друга морска твар .

# 50
  • Мнения: 1 649
В къщи приготвям само калкан, скумрия и пъстърва Peace.Много харесваме и трицона, ама ме мързи да я пържа и си я хапваме на заведение Embarassed
От Варна съм и риба купувам само от рибната борса, която се намира на пазара Peace.Замразена никога не купувам Crossing Arms

# 51
  • София
  • Мнения: 11 547
В къщи любимата ни риба е скумрия и хек.От тези два вида приготвяме най - редовно.


 Peace И у нас е така. Даже по-честичко скумрия взимам.

# 52
  • Мнения: 107
Семейството ни предпочита филе от бяла риба, пъстърва, пресен шаран, сом, а също така и чига, но много рядко я намираме. Филето от бяла риба приготвяме само панирано, пъстървата - пържена или на фурна във фолио, шаранът - пълнен с лук и орехи и изпечен във фурната или пържен и с чеснов сос, а сома пека с обвивка от сол, разбъркана с 2-3 разбити белтъка - става мнооого вкусен. Старая се поне веднъж или два пъти седмично в менюто да присъства риба.

# 53
  • Мнения: 898
Някой знае ли къде във Варна мога да си купя прясна риба.
Но не само на етикета да пише прясна, ами в действителност да е такава.

Аз прясна риба с етикет не съм виждала, но купувам от Пикадили и Метро.

На етикета обикновено пише - прясна, охладена или замразена. Прясната и охладената се води че най вероятно е такава каквато е написано, но каква е истината никой не знае.

В  Пикадили най често пише охладена, ама от къде да знам че преди това не е била замразена/като не разбирам/.

На борсата също пише прясна риба, ама на някоя от тях вида и е такъв че надали е прясна.

# 54
  • Мнения: 5 001
Толстолоб и шаран(рядко),скумрия,цаца,карагьоз(на скарата е върха),Зарган,Сайра ,лефер,сьомга,попчета,пъстърва,коремчета от акула,сафрид,сом(по-рядко).....

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 13:40 от TheNMaster

# 55
  • Мнения: 11 492
най-често - пъстърва (пържена в тиган или на скара) и ципура на скара
също маслена на скара, сайра на скара, скумрия на скара, кая (попчета, лихнус) пържени, рибена чорба от кая, сафрид и скумрия, в сол и фолио - лаврак
сьомга - пушена, не съм готвила досега, много рядко калкан, сом
много често особено лятото - миди! рядко скариди, калмари, октопод

# 56
  • Мнения: 3 036
пъстърва, сьомга, риба тон и сардини - тези ги има най-често. иначе обичаме цаца, попчета, сафрид, карагьоз, но... лятото в България ще хапваме от тях  Rolling Eyes

# 57
  • Мнения: 3 448
Всякаква. Обожаваме риба.

# 58
  • Мнения: 492
Паламуд, Калкан, Сафрид,Лефер. Peace

# 59
  • София
  • Мнения: 1 379
За печене на скара ви препоръчвам горещо МАСЛЕНА РИБА!  Пека я на скара или цяла, ако е по-дребна, или на половинки. Предварително я мажа със смес от олио, лимонов сок, черен пипер и пресен босилек.


Да спомена само за Маслената риба, че по кожата има едни сини петна. Няколко пъти сгреших да я сготвя с кожата и цялото семейство дежури във WC-то цяла нощ. Оказва се, че не всички я понасят. От тогава - първо я дера, а после я пека в тавичка във фурната.
Лаврак и ципура обожавам - и двете ги приготвям в тавичка във фурната - разрязвам по дължина на две, намазвам с олио/зехтин и подправки (сол, лимон, черен пипер) и пека за 20-тина минути във фурната.
Пъстърва най-обичам пържена, особено когато има малки риблета на пазара, но понякога я хапваме увита във фолио и напълнена с лимон, копър, магданоз.
Сафрида ми е любимата от дребните рибки - пържена в тигана.
Сайра и зарган - на скарата...еееееех, размазвам се от кеф!
Много обичам и калмари, но не пържени, а задушени или на скара. Някой ако знае как турците и средиземноморските народи го приготвят - да казва. Аз още имам обилно слюнкоотделяне от спомена за калмари в тенджера със зехтин, които ядох в Дубровник. Чета, чета в нета, ама само на някакви засукани вариации попадам, не е това, което ядох.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт