Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 3 278
Четох, че много малко лекари се навиват да родиш нормално след първо раждане секцио. При мен разликата между двете раждания ще е 4 год. и 1/2 и си мисля, че ще се навият.
Но се чудя кога трябва да се отиде в болницата. Ако и двете раждания са нормални при второто трябва да се тръгне макс. бързо, тъй като става по-бързо, а не за 10-12 часа.
Само че след като първото е било секцио нито родовите пътища са били разширявани, нито матката е имала контракции. Тогава да го приема като първо раждане ли? Тръгва се към болницата когато контракциите стигнат на 4-5 минути?
Какво мислите?

# 1
 • София
 • Мнения: 2 172
Мисля, че не трябва да чакаш много, защото все пак след секциото, не се знае, дали нормалното раждане ще протече като нормално. По-добре да отидеш по-рано, за да може да те наблюдават специалистите.
Успех и леко и нормално раждане  Peace

# 2
 • Мнения: 959
При мен и след 12 години не се съгласиха.

# 3
 • София
 • Мнения: 417
Само че след като първото е било секцио нито родовите пътища са били разширявани, нито матката е имала контракции.

Не е задължително да е протекло така както го описваш. Аз например имах контракция точно преди да ме оперират на 3 мин и разкриетие 3 см, а на операционна маса ми изтекоха водите. Има много жени които са били за нормално и поради разни причини се е наложило спешно секцио. Мойто беше планово и пак така се стекоха нещата. Така че се приготви при първия сигнал и отивай в болницата. Поне моето мнение е такова. Успех и леко раждане

# 4
 • Мнения: 3 078
мисля, че лара го е казала най-точно и ясно.
а ти защо така си се 'заинатила' за нормално. да не стане беля някоя? с теб, имам предвид. ако се наложи в хода на раждането, бебето могат да го 'извадят' и за 3 минути, ама да не се повредиш ти. аз лично и вторият път ще съм със секцио. няма файда, ако се правя на герой някакъв.

# 5
 • Мнения: 1 866
Когато се ражда нормално след секцио, колкото и години да са минали, не е важно колко бързо ще родиш и кога ще ходиш в болницата, а дали контракциите няма да предизвикат руптура на матката, което е много сериозно усложнение изискващо незабавна намеса от добър медицински екип и в екипирана болница, защото тази руптура може да доведе до смърт.(не те плаша, да не се стреснеш сега!!! Hug) Просто искам да ти кажа, че нормалното раждане (ако намериш лекар да се навие, пожелавам ти успех затова Wink след секцио трябва да бъде наблюдавано от близо. То може да е напълно успешно, стига да не е провокирано със системи (или разни други) и протече сравнително бързо и леко. При всички случаи, мисля, че лекарят ще ти обясни тези неща и ще подсигури нужните условия. Пожелавам ти успех.  bouquet

# 6
 • Мнения: 1 262
При майка ми след мен при НАПРЕЧНО секцио и на вътрешните, и на външните шевове сестра ми е родена нормално след 6 години по препоръка на лекаря с резултат само два малки шева доста бързо. За сведение - първото бебе (аз  Laughing) = 4.200 кг, а второто (нормалното раждане) = 4.400 кг.

# 7
 • София
 • Мнения: 3 278
Гинекологът каза, че отдавна всичко е зарастнало и няма проблеми за нормално. Затова се подготвят психически за него.  А ме е страх от нормално. Ще видим какво ще каже лекарят, при който ще раждам. Той направи първото секцио преди 4 години. Но то беше по спешност, тъй като ми бяха изтекли водите, бебето беше много нависоко и изобщо не искаше да слиза. След 1/2 ден на системи нямах нито 1 контракция.

# 8
 • Мнения: 959
Че как е разбрал,че всичко е зарастнало и не дай боже стане някоя руптура на маткатаnewsm78

# 9
 • Мнения: 1 262
Че как е разбрал,че всичко е зарастнало и не дай боже стане някоя руптура на матката

Просто - по това колко време е минало. И хора като четем какво ли не не означава, че всичко се случва на всички. Нали не спирате да взимате лекарства, само защото в листовката са длъжни да цитират и единичен случай на някой, който откачил от аспирин.

# 10
 • Мнения: 959
Не мисля,че миналото време е показател за това NaughtyЕто ме жив пример-след 12 минали години при мен се случи.Дано не се случва и на друг,наистина.

# 11
 • Мнения: 1 262
Уф  Thinking Thinking нехубаво се е получило. А как върви въстановителния процес.

# 12
 • Мнения: 959
За възстановяването няма проблеми,на 3 ден си бях в къщи.Важното е,когато стане да разберат докторите и да реагират незабавно,защото с две думи си пътник.

# 13
 • Мнения: 1 866
За възстановяването няма проблеми,на 3 ден си бях в къщи.Важното е,когато стане да разберат докторите и да реагират незабавно,защото с две думи си пътник.

Да, аз това имах предвид в моето изказване. По принцип аз много държах да раждам естествено първия път. Даже ревах, че не можах и родих секцио. На операционната маса трябваше да ме успокояват Embarassed Сега с втората бременност много четох за естественото раждане след първо секцио. Включително за практиката в други страни по света : САЩ, Канада, Франция. Четох и статистики за инцидентите при този тип раждане. Оказва се, че е много хубаво да се роди естествено след секциото, но с една дума то се получава без риск само при положение, че раждането мине идеално : бързо и лесно. Което все пак доста често не се получава. Стане ли и най-малкия инцидент по време на раждането, риска се увеличава многократно като се наложи спешно секцио. И така планираното секцио, задължително по-рано от термина за да се избегнат каквито и да е контракции, е всъщност по-малкото зло. В много страни го препоръчват систематично. Аз се примирих. Ще раждам пак секцио. Особено с 2 години разлика. Но подкрепям майки, които имат по-голяма разлика. Смятам, че е хубаво да опитат, но само ако са си подсигурили много добър специалист!

# 14
 • Мнения: 447
Ей ме и мен.Съвсем пресен пример за вагинално след секцио.И аз като теб си мислех,че може бързо да родя второто,но...

Да уточня,че и аз първия път след цяла нощ на система достигнах едва 3см разкритие и в 8 сутринта ме резнаха.А и бебо беше все високо.Накрая се оказа,че е и 4200гр.
Тук в Холандия хич и не са се замисляли да ме плануват за секцио, въпреки че бебо пак беше голям(4310 като се появи).Преносих 10дни.Бебока се роди на 02/02, а моите контракции започнаха от 29/01 на 10-15мин,понякога и на 5мин за по 2-3 часа и после пак през 15мин.Болезнени бяха и за това на 29 и на 31 януари посетих болницата с надеждата,че раждането е започнало.Но не.И двата пъти ме върнаха,имах само 2 см и както става ясно нерегулярни контракции.Единственото, което ми предписаха чак на 01/02 след 4ри безсънни нощи (и много дишане) беше нещо за сън. Но аз така и не опрях до него, че същата вечер контракциите вече станаха и на 2 мин и този път ме приеха.И все още бях с 2 см. На сутринта първо ми спукаха мехура.И система по-късно ми включиха, и няколко пъти ми увеличаваха капките и, понеже така и не се разкривах.Но освен запис на тоновете и контракциите отвън, ми монтираха нещо за проследяване контракциите и отвътре.
Та така родих вагинално след секцио, дори и след толкова контракции и индукция. Не казвам,че това е най-доброто.Аз се доверих на лекарите и тайно се надявах, че знаят какво правят.

Успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт