Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 фев. 2006, 22:27 ч.

Торта Гараш?

  • 11 680
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 701
Трябва ми рецепта за торта Гараш!

# 1
# 2
  • Мнения: 701
Благодаря ти,Кари!

# 3
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Моля, за нищо Simple Smile
 

# 4
  • Мнения: 3 452
Аз съм си харесала домашната Гараш торта на Звездев от книжката му "30 избрани рецепти"


Списък на необходимите продукти:

6 яйца
2 ч. ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
300 г смлени орехи
200 г масло
50 г какао


Начин на приготвяне:

1. В купа се слагат 6 жълтъка, захар, какао и масло и се разбиват, докато се получи гъст крем. Част от него се отделя, за да се намаже тортата.
2. Към крема се прибавят орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбъркват се добре.
3. Сместа се изсипва в намазана с масло и облепена с хартия за печене тава.
4. Пече се в слабо загрята фурна при температура 120-130 градуса до готовност (около час и 15 минути). След като изстине напълно, блатът се намазва с крема и се украсява с орехи.
 
 
 

# 5
  • Мнения: 146
Аз съм си харесала домашната Гараш торта на Звездев от книжката му "30 избрани рецепти"


Списък на необходимите продукти:

6 яйца
2 ч. ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
300 г смлени орехи
200 г масло
50 г какао


Начин на приготвяне:

1. В купа се слагат 6 жълтъка, захар, какао и масло и се разбиват, докато се получи гъст крем. Част от него се отделя, за да се намаже тортата.
2. Към крема се прибавят орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбъркват се добре.
3. Сместа се изсипва в намазана с масло и облепена с хартия за печене тава.
4. Пече се в слабо загрята фурна при температура 120-130 градуса до готовност (около час и 15 минути). След като изстине напълно, блатът се намазва с крема и се украсява с орехи.
 
Това е рецептата, която правим от доста време, много преди да излезе в книгата на Звездев. Става наистина страхотна. Даже не си спомням- като че ли я бях публикувала, тук във форума...Единствено се притеснявам от факта, че жълтъците са сурови (в крема) и даже мислех вариант, дали този крем за намазване върху тортата не може да се направи без жълтъците?!!! И дали те като количество биха поставили под въпрос успеваемостта на останалата част от рецептата в същите мерки!?

# 6
  • MA
  • Мнения: 820
Мен също ме притесняваха суровите жълтъци в крема. Като правих тортата първо забърках маслото, захарта и какаото. Отделих една част за намазване на блатовете и тогава сложих жълтъците и си продължих по рецептата. Тортата стана много добре и без жълтъците в крема.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт