Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Ще пуснете ли SMS в подкрепа и помощ на тези малки, изоствени деца?

Опции:

 • Мнения: 4 364
Тази тема ще съдържа необходима информация (или линк) за всеки конкретен случай, като ще се редактира и допълва при нужда.
Темата ще е отворена за въпроси, както по текущите случаи, така и за нови.


Благотворителни акции, помощ за сираци, социално слаби и болни дечица.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 22:16 от Дивиана

# 1
 • Мнения: 4 364
Момичета, искам да ви представя нещо хубаво, по което работим в момента, както и да поискам помощта ви, за да го осъществим.

От няколко месеца насам (няколко пъти е ставало въпрос и тук), подготвяме проект за изграждане на защитено жилище, в което ще бъдат предоставени, подслон, храна, квалификационни и професионални курсове и помощ при търсенето и намирането на работа на деца, навършили 18 години и напуснали вече домовете, в които са расли до момента. Проекта го осъществяваме в партньорство с известни архитекти, като в момента е на ниво готови планове и макети за строеж, предоставено ни е и място за строеж в едно село, близо до София, на мястото на тамошното училище.
Сега кандидатстваме за средства по проект Красива България (мярка 02.01 – за подробности вж. http://www.beautifulbulgaria.com/index.php?setLanguage=2 ), но едно от най-важните условия е да се самофинансираме с поне толкова средства, за колкото кандидатстваме. За нас е много важно да приключим строителните работи възможно най-скоро, за да се заемем със същинската цел на проекта – оказване на помощ на младите хора, намиращи се в безизходица (някои от тях ще са и самотни майки-сираци). Още повече, че имаме договорни отношения със съответната община, в които е указано, че сградата трябва да се пусне в експлоатация до 2008 г.

Обръщам се към вас, защото ни е нужна вашата помощ. Всякаква – идеи, предложения, познанства, средства ... Всичко ще ни е добре дошло и ще ни е от полза!!!

За повече подробности се обръщайте към мен, Кика, Yvette или Mira на лични, за да ви дадем телефони и други координати за връзка.

Ето и банковата ни сметка за този проект:
Банкова сметка в лева: ТБ “Алианц България” АД, клон Европа – офис “Дамян Груев”,
ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ – ЗАЕДНО, IBAN  BG94BUIN74441095715513, BIC  BUINBGSF.


Нашата организация тръгна от тези форуми и затова знам, че силата и способностите на майките е неизмерима!
Благодаря ви предварително за помощта

# 2
 • Мнения: 838

УСМИХНИ СЕ С МЕН!

ЗА ДА ИМА УТРЕ И ЗА НАС


       Здравейте, родители на деца с увреждания от цяла България и съпричастни приятели, подехме инициативата „Усмихни се с мен!
       Озаглавихме я така, защото ни се иска това да не е просто поредната петиция, а началото на ново отношение и разбиране към специалните деца. Началото на една инициатива, чрез която да променим себе си, да го направим позитивно, с усмивка и много вяра, заради децата ни и тяхното Утре.
 
Петицията:
http://www.bgpetition.com/roditeli-na-deca-s-uvregdania-ot-ciala … lgaria/index.html

       Тази петиция, както и всички останали писма, които сме писали, ще бъдат внесени до всички изброени институции, след като съберем достатъчно подписи. След определен период, ако не последва отговор, диалог или резултат, ще изпратим петицията официално, по пощата до ЕП. Вярваме, че тя ще бъде допусната за разглеждане, така както допуснаха и вече започна разглеждането на индивидуалните ни петиции, които пратихме до тях. Ще се обърнем за съдействие и към Mental Disability Advocacy Center, които заедно с БХК, заведоха и спечелиха дело срещу България, по повод дискриминацията в образованието към децата с увреждания.


Подкрепете ни, подпишете и препратете този призив!

С уважение и благодарности,
Родители на деца с увреждания и тяхни приятели

# 3
 • Мнения: 3 838
http://vbox7.com/play:0d87d3c0

Този клип създадохме в подкрепа на цялата ни инициатива "Усмихни се с мен! За да има утре и за нас!", която подехме съвместно родители на деца с увреждания и приятели, както вече писахме. Идеята и надеждата ни е обществото, всички ние да погледнем по нов и различен начин на децата с увреждания, с усмивка, а не съжаление, с вяра в тяхните способности, с вяра в тяхното утре. Те трябва да имат бъдеще, защото са умни и чувствителни деца, като всички останали. Непростимо е, и заради нашето отношение и неразбиране, тези прекрасни деца да са обречени. Приятно гледане, дано ви хареса и донесе много усмивки!

Весели празници на всички, дано новата година ни донесе повече вяра, толерантност едни към други и човещина!

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 03:27 от Дивиана

# 4
 • Мнения: 98
Здравеите и от мен,

съЗдадох таЗи тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360675.0

с надеждата да помогнем колкото можем на това семеиство в тоЗи толкова труден момент.
Маиката юлия Филева Филева е бременна в осмият месец, Затова таткото се наложи да напусне работа За да Замине със синът им Филип - 4 год. За София.
Малкият Ще бъде опериран утре и всиьки се молим операцията да е успешна.  Praynig Praynig Praynig
В момента са необходими средства За необходимите лекарства след операцията, които осигуровките не поемат.
За повеье информация може да надникнете в темиьката За Филип

БЛАГОДАРЯ

 Hug Hug Hug

# 5
 • космополитно
 • Мнения: 940
Привет! Не мога да си намеря място, откакто прочетох темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357124.0;all

Аз лично не можах да се сетя за по-голямо нещастие с безперспективна прогноза от това, застигнало Емил!  Cry Средствата и усилията никога няма да са достатъчни, за да се преотдолее загубата случила се за минути, а може би дори за секунди!

Моля Ви, Praynig за подкрепа, в зависимост от възможностите, за да може (поне) този младеж да получи час по-скоро необходимата му рехабилитация! Peace

http://www.kenarovart.com/help_emil.html
Възможност за дарение от чужбина през интернет.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 091
И аз искам да отправя призив за ПОМОЩ, Моля подкрепете самотните/разведените родители с нашата петиция http://bgpetition.com/petitsia_za_nashite_detsa/index.html   - исканията ни са относно  правата на децата ни. Идеята да се съберат 5000 подпоса за да може да се внесе петицията за разглеждане в МС и да може да се променят някой от законите в БГ.
Може, сред вас да има родители , чийто деца не могат да отидат при тях, защото бившата ви половинка ви отмъщава по този начин или просто влезте в нашето положение и ни помогнете.

# 7
# 8
 • в полите на Балкана
 • Мнения: 3 261
Това е историята на нашето семейство и първородният ни син. Моля всеки които може да помогне. Рехабилитацията от специалисти е единственото нещо, което забавя макар и минимално влошаването на състоянието на детето ни.

# 9
 • Мнения: 2 093
Надявам се че с нищо не нарушавам правилата като пускам този пост.

Става вьпрос за тази тема от клюкарника:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438511.0
Събират се средства за Лозинка, която има МУКОВИСЦИДОЗА. Средствата са необходими, за закупуването на антибиотик, който е единственото животоспасяващо лекарство при това заболяване. Сумата не е прекалено голяма и може да се сьбере, но проблемът е че тази болест не се лекува, а само може да се овладее с помощта на антибиотик. Лозинка, а и всички други хора в това състояние се нуждаят многократно от такьв курс на лечение с антибиотик, за което държавата не покрива нищо и болните са оставени сами да си намерят средства.
Пускам тук темата не само с надежда повече хора да откликнат, но и с надеждата да сьберем идеи как може да се помогне на Лозинка и хората, които и помагат.
Аз имам следната идея и ви моля ако някой е запознат да се включи. Ако пишем на фармацевтичните компании в различни страни, дали е вьзможно да се закупи този антибиотик, на много по ниска цена. Знам че в Бьлгария много неща струват доста по скьпо, така че това може да е вариант.
   

# 10
 • Мнения: 41
Здравейте приятели,

Обръщам се към всички вас с молба да подкрепите петицията на българите, живеещи в чужбина за равни права при осиновяването. Това в призив, с който искаме да се противопоставим на дискриминационните разпоредби на новия Семеен Кодекс, който ни третира като чужденци и директно ни препраща към разпоредбите на международното осиновяване.

Нашата цел е бъде преразгледан новия режим на осиновяване по отношение на българите, живеещи в чужбина и спрямо тях да да бъде върнат режимът на отменения Семеен кодекс. Готови сме да предложим конкретни текстове за промяна на Семейния Кодекс и вторичното законодателство с цел равноправното ни третиране като български граждани от законите на нашата страна.

Можете да изразите тук подкрепата си:

http://bgpetition.com/osinoviavane-bulgari_v_chujbina/index.html

# 11
 • Мнения: 3 838
Здравейте приятели,

Обръщам се към всички вас с молба да подкрепите петицията на българите, живеещи в чужбина за равни права при осиновяването. Това в призив, с който искаме да се противопоставим на дискриминационните разпоредби на новия Семеен Кодекс, който ни третира като чужденци и директно ни препраща към разпоредбите на международното осиновяване.

Нашата цел е бъде преразгледан новия режим на осиновяване по отношение на българите, живеещи в чужбина и спрямо тях да да бъде върнат режимът на отменения Семеен кодекс. Готови сме да предложим конкретни текстове за промяна на Семейния Кодекс и вторичното законодателство с цел равноправното ни третиране като български граждани от законите на нашата страна.

Можете да изразите тук подкрепата си:

http://bgpetition.com/osinoviavane-bulgari_v_chujbina/index.htmlАми нямам думи скъпи сънародници! Тази глава 8 от СК, по начинът, по който я приеха, буквално дни преди края на мандата си, в ПРАЗНА ЗАЛА, без юристи и експерти, Корнезов се е провиквал:
- Абе няма ли тук юристи да защитят текстовете?!?
Не знам какво да кажа вече. Не веднъж питам и поставям въпроса да се вкара тази глава за преразглеждане, зад всяка нейна дума и запетайка седят хиляди детски съдби. Отговаря ми се (конкретно АСП), работи си, всичко си било Ок.

Пълна трагедия.

Подписах не, ами с десет ръце подписвам.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 23:40 от teo7777

# 12
 • Мнения: 16
Ето и малко продължение по темата за осиновяването в чужбина:

Партията на българските емигранти „Другата България” и българите, живеещи в чужбина призовават отговорните институции да обърнат внимание на дискриминационните разпоредби за осиновяване, приети в новия Семеен кодекс.
На 01.10.2009 г., с влизането в сила на новия Семеен кодекс бяха въведени промени, които на практика лишиха българите, живеещи в чужбина от възможността да осиновяват деца в България. Новият режим ги третира наравно с чуждите граждани и ги задължава да предприемат процедурите на международното осиновяване.

За българите, живеещи в чужбина това означава:

• Насочване към акредитирани посреднически агенции за международно осиновяване, които са изключително скъпи.
• Многократно по-дълъг ред на чакане за вписване в регистър, към момента 3-4 години.
• Възможност за осиновяване единствено на деца, получили вече 3 отказа да бъдат осиновени от български граждани, живеещи в България.
• Заплащане на драстично по-високи държавни такси при допускане до осиновяване.


Съгласно Конституцията на Република България - член 26, ал.1, „Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция."

Дайте своя глас в знак на подкрепа като подпишете следната петиция:
Линк на петицията: http://bgpetition.com/Ravni-prava-za-osinoviavane-na-bulgarite-v … ujbina/index.html

# 13
 • Мнения: 144
Здравейте!Обръщам се за помощ към вас!Синът ми Веселин е на 11 години с рядко срещано генетично заболяване-синдром на Волф Хиршхорн.Смножество увреждания.От 9 години вече се храни с гастростома всяка година му я подменят вПироговно му слагат гумена.Иска ми се да му сложат силиконова за да се подменя по-рядко защото всяка година е с упойка ако е силиконова може би ще издържа по-дълго време.Тук  вБългария не намирам такава.Разчитам на вашата помощ ако може да се намери в чужбина и ако е възможно да се изпрати в България за да му я поставят.Мой познат който живее в Америка ми писа че там има но се изписвали само с рецепта.Веселин тежи 8880кг и е висок 1метър.Давам тези мерки защото най-вероятно има размери но на него тук му слагат най-малката.Който желае повече информация може да ми пише на лични.Благодаря предварително.

# 14
 • Мнения: 2 807

Моля модераторите да не преместват темата за поне няколко дни...
Публикувам я и тук, за да може да се види от повече хора.
Благодаря предварително за разбирането, съдействието и човечността!    bouquetЗдравейте, мили Мами!
Извиянвам се, че се намърдвам тук, при вас, при все, че живея в България...

Пиша тук с молба за помощ...
Не става въпрос за моите деца, нито пък за познати деца... става въпрос за онези деца, нежелани от родителите си, в последствие от домовете и институциите, в които биват отглеждани, а за съжаление неразбирани и пренебрегвани и от голяма част от обществото ни...


С огромна мъка и сълзи в очите МОЛЯ ЗА ПОМОЩ...

Фондация „Надежда за малките” (http://hope.bg/, може да се избере Български, Английски, или Испански език) основава Клуб „Надежда за малките” – неформално обединение от сподвижници, спомоществуватели и симпатизанти на проекта за създаване на Център за настаняване от семеен тип. Центърът, все още набиращ средства (но вече разполагащ с някакви като начало), представлява малък дом за 6 бебета и малки деца на възраст между 0 – 3 г., за които екип от 6-ма професионалисти ще се грижат за тях докато някой реши да ги осинови, или да стане техен приемен родител...

В Клуб „Надежда за малките” благосъстоянието на децата, лишени от родителска грижа, е основна движеща ценност, избавянето от тежката им съдба е кауза, а всеотдайността и професионализма на екипа е основно средство за осъществяване на каузата и създаване на по-добри условия за тяхното отглеждане, израстване и формирането им като пълноценни личности.

За съжаление към този момент няма възможност да се приемат повече от този брой деца, но може би един ден, когато повече хора се обединят, този център, тази къща ще може да обгрижва, обича и  гледа като свои си, повече бебета и деца, лишени от родителска грижа, още от първия ден на изоставянето и...

И аз (вярвам и повечето от вас), както и членовете на Управителният съвет на фондацията, съм мотивирана да помогна (и споделя тази информация и с вас) от убеждението, че всички деца се раждат равни и имат право на еднакъв старт, както и че обикновените хора заедно имат способността да преборят несправедливостта, тези изоставени, нежелани и невинни създания да бъдат държани затворени в среда, различна от семейната...

Всяко дете има нужда от семейство (и семейна среда), за да бъде обичано, за да бъде щастливо, за да бъде уверено в себе си, за да се развива нормално...

Моля ви... нека преди всичко бъдем Човеци, нека подадем ръка, нека подарим надежда на тези малки беззащитни и невинни дечица...
Те се нуждаят от любов, прегръдки и разбиране не по-малко от нашите дечица; имат нужда от качествени и адекватни грижи, от индивиуален подход, имат нужда от храна, памперси, дрешки и играчки  - и  от всичко друго, което ще ги накара да се почувстват сигурни, специлани, обичани и като у дома си...

Нека дарим, кой колкото и каквото може и от сърце...

Моля също да споделите, с близки и познати, за тези бебета и деца, за тази "Надежда за малките".
Прилагам банковите сметки на фондацията, както и SMS номера, активен от 15 май тази година - „Да подарим надежда на малките” като изпратите дарителски SMS с текст DMS MALKITE на Единен дарителски номер 17 777

Ето и групата на Фондацията във Facebook

Позволявам си лично да ви поканя и на Благотворителния концерт, организиран от фондацията "Надежда за малките", на 1 юни от 19:00 часа в Sofia Live Club (в подлеза на НДК) - с участието на Влади Ампов - Графа, Васил Петров, СИГНАЛ, Зона, Аявис, salsa Dance Squad,  с водещи Митко Павлов и Параскева Джукелова.

БЛАГОДАРЯ на всички ви за отделеното време, внимание, желание за помощ и подкрепа...   bouquetп.п. Годишният бюджет в тази кауза е определен в размер на 90 000 лева, включващ наем за къщата (където ще се обгрижват децата), заплати на персонала, храна, дрехи, консумативи и всичко необходимо за доброто му функциониране.
Този бюджет ще се подсигурява от Клуб „Надежда за малките” на принципа:
450 приятели на Клуба с принос от 200 лева за една календарна година.
Вноската може да бъде платена по банков път, чрез e-pay, наведнъж или на части, по преценка на даряващия. Размерът на годишната вноска е препоръчителна и ориентировъчна.
В случай, че в Клуба се включат повече от 450 приятели, събраните средства ще се използват за подобрение на условията в Центъра или за бюджета за следващата година, като се вземе предвид и волята на участниците в Годишната среща на Клуба. Ако Клубът има по-малко от 450 членове, фондация „Надежда за малките” паралелно ще търси и алтернативни начини за финансиране.


Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт