Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 474
Здравейте,
Бременна_сам_в_16_г.с._Нещо_се_чуствам_объркана_и_несигурна_да_не_сбъркам_нещо_по_следенето_на_бременността.
По_препоръка_на_приятелка,скоро_минала_по_пътя_на_бременностти_и_раждания,се_записах_към_ЖК-Шейново.
За_сега_съм_доволна._Въпреки,че_всеки_път_лекарите_са_различни_и_не_знам_колко_внимателно_разглеждат_отделните_случай.
Необходимо_ли_е_освен_там_да_продължа_да_ходя_и_при_друг_АГ-доктор_за_консултации?
И_като_изследванията_остават_в_Шейново_как_този_друг_доктор_ще_може_да_консултира...
Благодаря_за_съпричастността_ви_предварително!!!:)

# 1
 • София
 • Мнения: 1 729
Здравей, в случай, че си доволна от лекаря си, то не е нужно да търсиш съветите на друг. Но и при най - малкото съмнение е добре да се кобсултираш с друг специалист, а ако се налага - дори да смениш лекаря си. В този смисъл считам, че този форум ще ти бъде доста полезен, защото ще споделяш опит с другите момичета и ще разбереш дали наистина лекарят ти движи нещата така, както трябва да бъдат! Лека и безпроблеман бременност ти желая.

# 2
 • Мнения: 8 505
На мен ми беше напълно достатъчно един-единствен лекар да следи бременността ми.
Чувала съм,че в Шейново те преглежда който се падне на смяна (ти самата си го написала).Ако вече си си харесала някой лекар,можеш да се записваш за консултация в неговите смени.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 402
Зависи от наблюдаващия те гинеколог. Grinning Ако му имаш доверие е достатъчно, ако се съмняваш търсиш още мнения.Лично аз предпочетох един гинеколог пред различни (както в Шейново).

# 4
 • Paradise
 • Мнения: 3 094
Аз не съм била в Шейново, но знам, че преглежда този лекар, който е на смяна. Имам много познати, които там ходеха на ЖК.
Аз бях доволна от моята лекарка, моите познати бяха доволни от ЖК в Шейново. Като си притеснена, отиди при друг лекар
Лека бременност

# 5
 • На погрешната планета
 • Мнения: 2 737
Варианта да те преглежда който е на смяна,не ми се струва подходящ.По-добре си избери един лекар и ходи само при него.Така ще ти е достатъчно само наблюдението в ЖК.Лека бременност!

# 6
 • Мнения: 5 399
Здравей, mutti!

И аз съм в ЖК в Шейново. Засега не мисля да ходя допълнително при други лекари. Мисля че колкото специалисти, толкова и мнения и затова смятам да се придържам само към консултацията. А и не са малко пари, даже ти може би си хванала новата тарифа?!
Наистина можеш да си записваш час само при определен лекар от ЖК и да си спокойна, че той те наблюдава изцяло, пуска ти необходимите изследвания и познава състоянието ти. Аз лично още ходя като гламава и не съм се уговорила конкретно с някой. Може би вече ми е време да го направя?!

Леко бременеене и много спокойствие!   bouquet

# 7
 • Мнения: 1 490
Ако си доволна от лекаря,които работи със здравна каса,то ходи само при него.Аз не бях доволна и след четвъртия месец започнах и да ходя на частно.При първия ходих само за да ми пуска изследвания и изобщо не го слушах,а втория гинеколог ми обръщаше повече внимание.Не съм от лигавите майки(никой не искам да обидя),но първия беше много вулгарен,пушеше в кабинета,крещеше кото луд,и един ден каза че всички бремеменни били лигли и ще видим като отидем да раждаме.

# 8
 • Мнения: 577
Според мен е напълно достатъчно да ходиш само при един гинеколог,но по-добре разбери кога са им смените и ходи при този дето най-много ти допада.А ти нали имаш картон там и те описват всичко,така че не се притеснявай,че не знаят какво е състоянието ти.Леко бременеене и успех с раждането Heart Eyes

# 9
 • Мнения: 3 354
Аз освен на ЖК ходех от 6м. при лекаря,при който раждах.ЖК-то беше под всякаква критика.Добре ,чи нямах проблеми.През здравната каса е пълна пародия(поне при мен така беше)

# 10
 • София
 • Мнения: 41 102
ако е лека бременноста не виждам проблем. аз ходих в поликлиниката ни 1 път месечно. бебо го гледаха там 2 пъти на ехо. имаше съмнения за тесен таз и затова чак в 9-тия отидох на консултация и при още 2-ма лекари - вече в св.софия, където щях и да раждам.
но ако има съмнения и проблеми винаги е хубаво да имаш още едно мнение....

# 11
 • Габрово
 • Мнения: 2 546
Аз също бях в ЖК в Шейново.Останах много доволна,въпреки че ме преглеждаха няколко лекари/мен това не ме притесняваше,защото си има картон в който всички прегледи и изследвания са описани/.
Не виждам смисъл да ходиш и на друго място,след като: първо си платила там и второ консултацията ти е в специализирана АГ болница/хората там са специалисти/.Ако искаш /както те съветват другите момичета/ си избери един лекар от тази кнсултация и ходи само при него.Сигурна съм,че каквито и въпроси за бременността си да им зададеш, ще ти отговорят,и ще ти обяснят всичко.

# 12
 • Мнения: 3 750
Зависи от наблюдаващия те гинеколог. Grinning Ако му имаш доверие е достатъчно, ако се съмняваш търсиш още мнения.Лично аз предпочетох един гинеколог пред различни (както в Шейново).
Подкрепям напълно. И ти ще се чувстваш по-спокойна, и лекарят ще е по-отговорен!!!

# 13
 • Мнения: 234
Един лекар е достатъчен ако му имаш доверие и ти обръща адекватно внимание.

# 14
 • Има много детски смях.
 • Мнения: 3 152
Още като видях двете чертички за мен беше ясно, че ще раждам в Шейново- там работи лекарката, която исках да следи бременността ми  и да ме изражда. Записах се и в ЖК в Шейново и като имах час за преглед там, звънях на въпросната лекарка тя да ме преглежда.
Друг е въпросът, че според мен прегледът веднъж месечно е крайно недостатъчен и допълнително си ходих на консултации и прегледи при същата лекарка.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт