Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Съвместими ли са Метфогамма , Еу-Тирокс и Тиоктацид ?

# 1
  • Мнения: 2 755
Защо точно да са несъвместими?
Нямате ли листовки в медикаментите? А лекарят, който ги предписва, какво казва?

Тиоктацидът е основно средство в поддържащата терапия при диабетна невропатия. А Метфогамма е очевидно, че е основната терапия при диабет тип 2, който пък е една от причините за диабетна невропатия.
Ето я връзката между метфогамма и тиоктацид. За несъвместимост и дума не може да става, точно обратното.

А ето цитат от листовката към еутирокс:

"Прием на други лекарства
Кажете на Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства, тъй като Euthyrox може да окаже влияние върху техния ефект:
- Антидиабетни лекарства (лекарства, понижаващи кръвната захар):
Euthyrox може да намали ефекта на Вашето антидиабетно лекарство, така че може да имате нужда от допълнителни изследвания на нивата на кръвната захар, особено в началото на лечението с Еутирокс. Докато приемате Euthyrox, може да се наложи корекция в дозата на Вашето антидиабетно лекарство."

Моят съвет е да зададете всички, въпроси, които ви интересуват, към лекуващия ендокринолог. Той ще ви даде най-точния отговор.

# 2
  • Мнения: 7 172
http://reference.medscape.com/drug-interactionchecker

Използвайте международните, а не търговските имена.

В Канада всеки лекар има програма, която не позволява предписването на лекарства, които си взаимодействат негативно. Просто не може са бъдат изписани (изписването става чрез компютър).

Общи условия

Активация на акаунт