Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Съвместими ли са Метфогамма , Еу-Тирокс и Тиоктацид ?

# 1
  • Мнения: 2 755
Защо точно да са несъвместими?
Нямате ли листовки в медикаментите? А лекарят, който ги предписва, какво казва?

Тиоктацидът е основно средство в поддържащата терапия при диабетна невропатия. А Метфогамма е очевидно, че е основната терапия при диабет тип 2, който пък е една от причините за диабетна невропатия.
Ето я връзката между метфогамма и тиоктацид. За несъвместимост и дума не може да става, точно обратното.

А ето цитат от листовката към еутирокс:

"Прием на други лекарства
Кажете на Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства, тъй като Euthyrox може да окаже влияние върху техния ефект:
- Антидиабетни лекарства (лекарства, понижаващи кръвната захар):
Euthyrox може да намали ефекта на Вашето антидиабетно лекарство, така че може да имате нужда от допълнителни изследвания на нивата на кръвната захар, особено в началото на лечението с Еутирокс. Докато приемате Euthyrox, може да се наложи корекция в дозата на Вашето антидиабетно лекарство."

Моят съвет е да зададете всички, въпроси, които ви интересуват, към лекуващия ендокринолог. Той ще ви даде най-точния отговор.

# 2
  • Мнения: 7 172
http://reference.medscape.com/drug-interactionchecker

Използвайте международните, а не търговските имена.

В Канада всеки лекар има програма, която не позволява предписването на лекарства, които си взаимодействат негативно. Просто не може са бъдат изписани (изписването става чрез компютър).

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт