Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 1 363
“Умря при големите жеги, а сега чакам да пуснат парното”? В това има ли логика? Аз знам, че му е най-добре до 20 градуса.
Има, да. С парното не е толкова горещо като през лятото на големите горещини. Зимата на парно винаги е бил добър квасът ми.
А сега е доста под 20 градуса, затова не съм сигурна, че ще се захване.

Най-много да трябва да почакаш повече време. Ако го правиш правилно ще стане.

# 601
  • Мнения: 40
Здравейте,в какви съдове печете хлябът и има ли някаква разлика във вкусовите му качества,от различните матеряли(йенско стъкло,чугун,глина,на открито)...

# 602
  • София
  • Мнения: 1 913
Здравейте,в какви съдове печете хлябът и има ли някаква разлика във вкусовите му качества,от различните матеряли(йенско стъкло,чугун,глина,на открито)...
Не разбрах какво имаш предвид под печене "на открито" - без да е в съд, а върху плоча ли ? Или без капак на съда ?
Аз съм пекла в какво ли не - в йенско стъкло, глинен съд - без да слагам капак, защото нямам достатъчно висок съд с форма за хляб. Доста време съм пекла и в мултикукър. Напоследък пека във форми, различни - за хляб, за бургери, за багети, от различни материали -  силикон, някакви от лек метал с покритие. Не намирам разлика във вкуса в зависимост от материала на съда, може би защото винаги съм пекла без капак (е, мултикукъра е с капак). Някои от формите ми са надупчени от долу и от страни и това осигурява много по-добро изпичане, коричката е равномерна отвсякъде.
Но има разлика във вкуса в зависимост от начина на печене. Сега пека на фурна -конвектомат с различни програми за хляб, при които в началото се пече на пара, и програмата за втасване преди печене също е на пара. От това и текстурата на хляба, и вкуса са по-различни и по-добри в сравнение с хлябовете, които съм правила на обикновена фурна.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 18:21 от nati_nat

# 603
  • Мнения: 40
Здравейте,в какви съдове печете хлябът и има ли някаква разлика във вкусовите му качества,от различните матеряли(йенско стъкло,чугун,глина,на открито)...
Не разбрах какво имаш предвид под печене "на открито" - без да е в съд, а върху плоча ли ? Или без капак на съда ?
Аз съм пекла в какво ли не - в йенско стъкло, глинен съд - без да слагам капак, защото нямам достатъчно висок съд с форма за хляб. Доста време съм пекла и в мултикукър. Напоследък пека във форми, различни - за хляб, за бургери, за багети, от различни материали -  силикон, някакви от лек метал с покритие. Не намирам разлика във вкуса в зависимост от материала на съда, може би защото винаги съм пекла без капак (е, мултикукъра е с капак). Някои от формите ми са надупчени от долу и от страни и това осигурява много по-добро изпичане, коричката е равномерна отвсякъде.
Но има разлика във вкуса в зависимост от начина на печене. Сега пека на фурна -конвектомат с различни програми за хляб, при които в началото се пече на пара, и програмата за втасване преди печене също е на пара. От това и текстурата на хляба, и вкуса са по-различни и по-добри в сравнение с хлябовете, които съм правила на обикновена фурна.
На открито имах в предвид например само върху тавата от печката,с купичка с вода за изпарение. Аз хлябът съм го пекла до сега в йенска тенджера,но почвам да се чудя за чугунена или глинена(не глизирана) и незнам дали има смисъл да ди копувам,ако няма особенна разлика.

Общи условия

Активация на акаунт