Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 фев. 2006, 22:13 ч.

Сиромашки сандвич

  • 1 373
  • 18
  •   1
Отговори
  • Велико Търново
  • Мнения: 658
Здравейте момичета. Днес си гледахме снимки от Доспат и се сетихме за тези "сандвичи", които си хапвахме до припадък - много лесни, ефтини и вкуууснички Laughing Ето:
Взимате франзела, но от френските. Разбивате 1пак.кр.масло със няколко скилидки чесън/зависи колко искате да ви  е чесново/ и копър 1-2 ч.лъж. Нарязваме франзелката на филийки, намазваме с сместта и непосредствено преди поднасянето запичаме във фурната до лееко зачервяване. Да ви е сладко! newsm10

# 1
  • BG
  • Мнения: 614
Може и да е вкусно, ще пробвам Wink

# 2
  • София
  • Мнения: 30 945
Като прочетох за франзелите се сетих ние какво правехме.
Преди години имаше някакви училищни практики и ни бяха завели в Хлебозавода в Дружба. Едно на ръка, че после месеци на ред не ядах заводски хляб Simple Smile

Но в новия цех правеха франзелите и кроасаните.
Вади лелята горещите франзели и привиква всички около нея, ще прави сандвичи. Нарязва франзелата на големи парчета, средата се издълбава (малко трудно поради горещината), гребваш масло и мазеш отвътре. Разбира се маслото се топи за секунди. Посоляваш с чубрица. После сплесквахме франзелите и ядяхме кат циганета на задушница  Joy Много вкусни бяха тези сандвичи Simple Smile

# 3
  • Мнения: 1 393
Това ми напомни за "циганските баници" от моето детство.

Цяло лято прекарвах при баба в провинцията, игра на воля, а тя току се провикне от балкона със следобедната закуска- "циганска баница".
Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.

Най-вкусната закуска от моето мило и далечно детство! Heart Eyes

# 4
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
......... горещите франзели ..... големи парчета, средата се издълбава (малко трудно поради горещината), гребваш масло и мазеш отвътре. Разбира се маслото се топи за секунди. Посоляваш с чубрица. После сплесквахме франзелите и ядяхме кат циганета на задушница  Joy Много вкусни бяха тези сандвичи Simple Smile
Леле Ан Мари...ти сърце нямаш....потекоха ми лигите, сега откъде да си намеря топла току що изпечена франзела Crazy

# 5
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 193
"циганска баница".
Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.

и чубрица!

# 6
  • sofia
  • Мнения: 2 534
Ох , лелеее , как ме подсетихте за таз` циганска баница , да знаете - бях я забравила  Laughing

# 7
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
и друг сандвич:
филия мек хляб се намазва с 1 лъжица олио,отгоре се слагат 1-2 лъжици домати от буркан и се разстилат върху филията,и отгоре се посолява.
Този сандвич си го правим често в нас.Като бях дете баба ми ми правеше такъв и сега в нас всички го харесваме.

# 8
  • Мнения: 4 358
....Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.....
На мен дядо ми правеше крайчето на хляба с червен пипер, олио и сирене. Реже крайче, издълбава и натъпква овкусеното сиренце... мале в какви сладки спомени ме впуснахте  ooooh! Grinning

# 9
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
....Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.....
На мен дядо ми правеше крайчето на хляба с червен пипер, олио и сирене. Реже крайче, издълбава и натъпква овкусеното сиренце... мале в какви сладки спомени ме впуснахте  ooooh! Grinning
Ние пък това го наричахме "мечка".мммммммммммм жалко ,че съм на диета Joy Joy

# 10
  • Sunshine State (of mind)
  • Мнения: 2 257
....Филия хляб, червен пипер, малко сол, отгоре намазана с олио.....

"Китайски сандвич"  Laughing

# 11
  • Кк
  • Мнения: 205
много добре звучи ,но от днес съм непреклонна Embarassed,на диета съм ,до кога не зная ,но ще ги пробвам все някога

# 12
  • Мнения: 4 358
....Ние пък това го наричахме "мечка".....
И ние  Joy
Деска, още ли се мъчиш с таз диета  Confused

# 13
  • BG
  • Мнения: 4 546
Здравейте момичета. Днес си гледахме снимки от Доспат и се сетихме за тези "сандвичи", които си хапвахме до припадък - много лесни, ефтини и вкуууснички Laughing Ето:
Взимате франзела, но от френските. Разбивате 1пак.кр.масло със няколко скилидки чесън/зависи колко искате да ви  е чесново/ и копър 1-2 ч.лъж. Нарязваме франзелката на филийки, намазваме с сместта и непосредствено преди поднасянето запичаме във фурната до лееко зачервяване. Да ви е сладко! newsm10
върви много с хайвер и водка  Embarassed

# 14
  • София
  • Мнения: 30 945
сега откъде да си намеря топла току що изпечена франзела Crazy
ма знам ли те Simple Smile ша претопляш в микрото Simple Smile

И аз обичах сандвичите на баба... филия с олио и чубрица Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт