Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 фев. 2006, 23:13 ч.

Кондензирано мляко

  • 2 583
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 117
Имам малко глупаво въпросче за вас - напредналите в кулинарното изкуство  Laughing Имаше тук една рецепта наскоро за любимите ми бонбони Рафаело с кондензирано мляко. Коментираха Dutch Lady, ама айде да ми подадете и друга марка. Нито в ХИТ, нито във Фантаско го намерих. А когато попитах за кондензирано мляко ме гледаха ей така -  Shocked и ми казаха, че не знаят дали продават такова. Една от касиерките пък ми каза, че всичкото им е такова.  ooooh! А сега де. В Тетра пак ли е? Марка?

# 1
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Бонбоните "рафаело" в домашни условия се правят с подсладено кондензирано мляко. "Дъч лейди" (нещо ми отказа латиницата Laughing) е в консерви, не в тетра пак, има го със сигърност в Метро, защото вчера копувах, но мисля че и от Била сме копували.

# 2
има го във Европа:)само дето не можах да разбера как се правят тези бонбони при мен не стана твърдо за да стане на бонбон:((и стана крем мн сладак

# 3
  • Мнения: 901
Най добре остави сместта в хладилника докато стегне .. после лесно се оформят бонбони.. Кондензирано мляко има дори в нашето квартално кафене ... Има го в Хит Била Метро ...

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 618
Ако не намериш кондензирано мляко, ето още една рецепта, но със сухо мляко.


Фалшиви бонбони "Рафаело"

Продукти:
2 вафлени кори(дано в БГ да има), ако няма, наместо тях сложете настърган кокос;
125г масло или твърд маргарин;
150г пудра захар;
100г сухо мляко(пълномаслено);
топла вода - за да стане не много лепливо тесто

100г обелени цели бадеми;
Стърган кокос за овалване;

Приготвяне:

Разтрошаваме вафлените кори с точилка или нещо подобно(на малки късчета) и ги слагаме в дълбока купа. Прибавяме разтопеното масло, пудрата захар,сухото мляко и постепенно доливаме топла вода, докато се получи мека маса(ако много лепи я слагаме за половин-един час в хладилника.

От сместа правиме топчета(с големината на бонбоните "Рафаело" и слагаме по един бадем вътре. Готовото топче овалваме в настърганият кокос.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 117
natalyna, танк у   bouquet Ама без корите ще се пробвам, че тук наистина не съм виждала. Това ми е 3та рецепта за тези бонбони, да видим коя ще стане най-най.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 647
А ето ти и рецепта за кондензирано мляко,само да имаш желание  Laughing

600мл прясно мляко се редуцира чрез варене до 200мл, след което се изстудява..

тоест колкото там кондензирано мляко ти трябва, го получаваш от три пъти повече обикновено прясно мляко. те това е.

# 7
  • Русе
  • Мнения: 952
Да рецептата за бонбоните е моята Laughing и я има на 5 страница ако искаш прочетия  Laughing

# 8
чела съм за бонбоните но стои вече 2 дни в хладилника и си е твърдо но става да се яде с лъжичка не може да стан ен ан бонбон и да стои на топче:(

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт