Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 юли 2014, 11:09 ч.

Най-вкусната лютеница на света

  • 45 458
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 4 591
Лабрекс, а доматите белят ли се, люспата усеща ли се след това? Аз от доста време я чета тая лютеница, но така и не се навих да я правя, точно защото си мисля, че после ще е "люспава"...

# 76
  • Мнения: 11 825
Лабрекс, а доматите белят ли се, люспата усеща ли се след това? Аз от доста време я чета тая лютеница, но така и не се навих да я правя, точно защото си мисля, че после ще е "люспава"...

blackcat6, нищо не се бели и никакви люспи не се усещат след пасирането. И аз имах тия страхове, но не се потвърдиха, много вкусна лютеничка става. Пробвай с една доза или половин, ако толкова не ти хареса, веднагически пращам адреЗ и чакам куриера! Simple Smile  bouquet

# 77
  • Мнения: 4 591
Тенкю Лабрекс   bouquet
Аз копирах рецептата и т.к. нямам и кой знае каква голяма тава ще я разделя на половин доза. Решила съм отсега лук да не слагам, за да не мирише. Задължително ще споделя резултата  Simple Smile

# 78
  • Мнения: 4 591
Отчитам се: Направих нещо като половин доза, ама с продукти с каквито разполагам - около 1,5 кг домати Рома, 5 червени чушки, които бяха около килограм, 3 малки патладжана и 5 морковчета - около 150 грама да бяха. Всичко това се вари във фурната към 2,3 часа и преди малко пасирах. На вид ми се получи оранжева, заради малкото домати и чушки. Съвсеееем слабо мъжа ми усещал люспите, но синът ми пък каза, че била като купените. Според мен прилича на Олинеза едромляната. Пресолих я обаче, добре че е малко количеството, че много щеше да ме е яд. Оцет и кромид лук не съм слагала, чесън 2 скилидки и черен пипер сложих малко. Определено ще направя за зимата поне 10-тина буркана. От това количество излязоха 2 буркана по 720 мл, които ще останат за консумация, въобще няма да ги варя за зимата тези нищо и никакви 2 буркана Mr. Green.
Мъжът ми направи и снимка, но още не я е свалил на компютъра. Като разполагам с нея ще редактирам и ще добавя и снимка Simple Smile

П.с. Аз я заредих във фурната и излязох навън. Като се прибрахме много ароматно миришеше, аз си мисля, че даже непасирано и затворено пак ще е вкусно, а може да се използва като добавка от зеленчуци към някое месо, кюфтета и т.н. Даже си мисля да затворя непасирана, като отворя ако ми трябва пасатора - пасирам и ето готова лютеница. Другото, което може би ще направя следващия път е, че ще нарежа чушките на едро и като се сварят, ще им махна люспата. Пропуснах да кажа, че доматите ги попарих и обелих.

# 79
  • Русе
  • Мнения: 329
Ами като гледам друг ти прави лютеницата, а ти само се хвалиш.   Grinning

Помощниците също са много важни - тази година се справихме много бързо: започнахме в 9.00 ч сутринта и в 17.00 имахме вече 43 мармаладени бурканчета затворени и сложени за варене.

# 80
  • Мнения: 71
Аз махам люспите, отнема малко повече време, но после става много вкусна.

# 81
  • Мнения: 21
Време е за лютеница Simple Smile

Да питам за жокер - според вас в какво отношение се равнява пюрето от пиперки спрямо печения пипер?

# 82
  • Мнения: 793
Ние правим лютеница  без домат само чушки и патладжан и горчица.От няколко години само такава правим смятам,че е доста вкусна никога не стига.

# 83
  • Asenovgrad
  • Мнения: 2 347
У нас лютеницата се прави само от чушки и домати, всички други съставки в нея са ми голямо не и това за мен не  е лютеница.
Тази събота правихме лютеница, стана страхотна.

# 84
  • софия
  • Мнения: 180
Лютеницата става по-хубава и ароматна с повече чушки и патладжани. За подправки се слагат черен и червен пипер, кимион, босилек и мента (поне аз ги слагам)

# 85
  • Мнения: 173
Аз я правя 20 кг чушки; 10 домати и 5 патладжан. Сол, захар и олио. Без кимион., черен пипер и др подправки.

# 86
  • Бургас
  • Мнения: 57
Аз я правя 20 кг чушки; 10 домати и 5 патладжан. Сол, захар и олио. Без кимион., черен пипер и др подправки.


А може ли да посочите колко бурканчета излизат от това количество зеленчуци ?

# 87
  • Мнения: 173
Над 30 бурканчета от 330 грамовите.

# 88
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 434
Моята лютеница е с люти чушки,доматено пюре и червени печени чушки. Правя малко,около 5-6 бурканчета. Но нямам къде да варя големи количества.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт