Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 фев. 2006, 10:21 ч.

Бременна и пътуване с кола

 • 1 634
 • 24
 •   1
Отговори
 • Мнения: 222
Здравейте мами, искам да ви попитам какво мислите за пътуване с кола от Австрия до бг за около 10 дни и обратно в 27 седмица съм.За сега вси4ко при мен с бременноста е ок( надявам се и за напред да е така).

# 1
 • Мнения: 1 230
Принципно не би трябвало да има проблем.

Говори с наблюдаващият те лекар.Ако той каже да...не се притеснявай.Все пак разстоянието не е чак толкова голямо и за един ден ще сте в БГ.

# 2
Ако се чувстваш ок не би трябвало да има проблем.Аз смятам да пътувам от Holland до BG също с кола.Успех!

# 3
 • Мнения: 7 606
Аz бях в 20. г.с. когато пътувах с кола от южна Франция до северна Германия (1500 км). Пътувахме 2 дена (т.е. с преспиване), пътиЩата идеални, нямаШе zадръствания, до тоzи момент имах беzпроблемна бременност. Пътуването ме иzмори страШно. Преz 2 4аса спирахме (това беШе иzискването на лекаря ми), та стигнахме и по бавно, а на втория ден съм спала преz целия път, просто бях скапана. ТрябваШе да пътувам пак с кола (съЩия път) в 24. г.с. но оЩе преди първото пътуване, лекарят ми каzа да хвана самолета, така и направих.

Та ли4но аz, след тоzи опит, бих те посъветвала да не пътуваШ с кола.

# 4
 • Мнения: 1 017
И аз като Татяна не бих те съветвала да пътуваШ така дълго с кола.
по принцип вибрациите при пътуване могат да провокират контракции и при съвсем нормално протиЧаЩа бременност (съвсем нямам предвид Чукари планински, дори и най комфортните пътиЩа, с прекрасни нови коли ). а и бременността ти е веЧе по напреднала, което знаЧи, Че и матката се "приготвя" за събитието, и би била по Чувствителна на дразнене (обясних го като идиот, дано си ме разбрала  Embarassed) Допълнителен въпрос е умората, твоя дискомфорт и проЧие.

# 5
 • Мнения: 768
При първата бременност пътувах много с кола, но из Франция. А през втората ходихме на море в Италия. Решихме да поразгледаме някои градове и по пътя към Флоренция получих първите контракции-макар да бях в 4 месец. Уж беше магистрала, ама беше доста лошо качество. На врщане към Франция решихме да минем по един пряк път от морето през Венеция(не беше магистрала). Имаше страшно много дупки, пътуването беше дълго. Малко след като се върнахме във Франция имах проблем една нощ с леко изтичане на води и се почнаха едни неприятности не ми се обяснява...
Та моето мнение е, че може да се пътува с кола само ако пътищата са идеални като тези във Франция или Германия например. Но по такива като италианските, които не се отличават на много места от българските не е особено желателно, има големички дупки и неравности. А ипо-дълго пътуване от 5-6 часас кола не е особено безопасно за бременна жена.  Ако все пак се решиш да тръгнеш обезателно на всеки 2,3 часа спирай и се разхождай 15 минути.

# 6
 • Мнения: 3 478
Ами аз миналата седмица пътувах с кола 8 часа в едната посока.Е ,твоето пътуване ще е по-дълго все пак, но аз лично нямах проблеми, освен това че ми бактиса на задната седалка да съм ту легнала, ту седнала, че иначе се схващах. Но с малко повече почивки се преодолява.

# 7
 • Мнения: 7 430
А как е като пътуваш на по-малки разстояния?
Ако не ти става лошо, ако се чувстваш добре - можеш да предприемеш по-дългото пътуване - не смятам, че ще има проблем, а и като си правите от време на време почивки, ще ти е и забавно даже Wink

# 8
 • Мнения: 1 559
Аз знам че не е хубаво да се пътува продължително,защото все пак колата малко или много друса...аз не бих тръгнала на дълъг път,това си е чист риск(най вече за бебето)

# 9
 • Мнения: 239
Аз пътувах страшно много през бременността си, но предимно със самолет и не толкова дълго с кола. Не съм имала прoблеми, освен, че се изморявах и не винаги се чувствах добре. Не бих те посъветвала да го правиш, прекалено голям риск има от усложнения, а и твоя комфорт не е за пренебрегване. Защо държите да пътувате с кола, вече има доста изгодни полети.

# 10
 • Мнения: 222

Благодаря ви много за отговорите.Аз в 15 следователно- 20 г.с. пътувах с кола австрия-бг и обратно, тогава няма6е проблем.Но сега наистина бременноста напредва и за това малко се притеснявам, макар 4е в 13 г.с . бях в болница, за6тото прокървих и питах вси4ки лекари има ли проблем да пътувам с кола и те ми отговориха "НЕ" ,а 6тях да пътувам след 2 седмици( бяха ми предписали магнезий, който и досега вземам за мое спопкойствие)

# 11
Добре ще е тези,които твърдят че се получават усложнения от пътуването все пак да пояснят какви.На мен лекарите тук също ми казаха че няма проблем.Все пак не говорим за рискова бременност.Освен това не разбирам какав толкова риск има за бебето.Аз шофирам всеки ден тук,карам колело,работя....всичко това също е свързано с доста 'друсане',напрежение,движение и т.н.

# 12
 • Мнения: 7 606
Ноа,

има раzлика да ли пътуваШ 30 или 60 минути в градското движение или да ли Ще пътуваШ 2 или 3 дена от Холандия до БГ, където и пътиЩата хи4 не са хубави. 30 минути малко друсане (предполагам, 4е пътиЩата в Холандия са хубави и не се друса много) са по приемливи отколкото 2 дена друсане, а да стоиШ дълго време в едно и съЩо положение, 4е и с колан, не е много комфортно  Sad

И мойта бременност беШе съвсем нормална, беz усложнения, и не можах да раzбера гинеколога, когато ми каzа да не пътувам дългия път в 6ти месец. Оба4е когато пътувах преz 5ти месец раzбрах, 4е е бил прав и 4е един месец по късно няма да мога да пътувам..... Сега съм в осми и пътуването на кратки раzстояния (да ре4ем до 2 4аса) не е проблемати4но, но пове4е от това zнам 4е не е въzможно....

# 13
Татяна,
зна4и пътя от Holland до БГ естествено не е 2-3 дни,а 1 при непрекъснато каране.Аз пътуваики бременна също осъзнавам 4е трябва да си по4ивам по-4есто,да слизам за кратки разходки и т.н.Естествено също смятаме и да пренощуваме на места където никога не сме били преди,за това и искаме да ходим с кола. Съгласна съм с теб 4е не навсякаде пътищата са ок,но ако караш бавно и внимателно какво пре4и това?
Моето мнение е просто 4е ако отделяш време за по4ивки,разходки,пренощуване и караш внимателно не би трябвало да има проблем.С хубава кола и магистрален път шанса да се 'друсаш' много е минимален.

# 14
 • Мнения: 7 606
Е, аz каzах 2 до 3 дена zаЩото беz преспиване е лудост, пък и не zнам от кой край в Холандия до кой край в БГ Ще пътуваШ  Wink 
Аz ти дадох пример от ли4ен опит, при това скороШен, с хубава кола на хубави пътиЩа (Франция до Германия), аz ли4но не съм карала, не карахме пове4е от 130 4е и това беШе рядкост, преспивахме, спряхме преz 2 4аса и т.н.  Аz ли4но не бих го направила пак, но и аz преди да тръгна мислих като теб, какво толкоz има, и друг път съм пътувала по толкова е и пове4е, добре се 4увствам и т.н., но се окаzа 4е не е то4но така  Sad 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт