Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 окт. 2004, 10:55 ч.

Пилешки бутчета

  • 1 574
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 631
Здравейте,

Знаете ли някакви по-оригинални рецепти за пилешки бутчета?
Довечера ще имаме гости и се чудя какво да приготвя.  Simple Smile

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 996
Шпиковай ги с чесън, нарязан на дълги парченца, и ги остави в марината от лимонов сок (може малко да ги набодеш с клечка за зъби, за да поемат от сока повече). Вместо лимон, може вино, ако предпочиташ.
Запържи лук, запържи бутчетата, добави гъби, нарязани на филийки или на четвъртинки, както ги обичаш, задуши ги до готовност заедно с лимоновия сок, а накрая добави една сметана, може разредена с прясно мляко, за да е повече соса. Може да запечеш всичко за няколко минути, за да хванат бутчетата коричка.
Във втория вариант на рецептата, запичаш само бутчетата с лимоновия сок, докато станат готови, а соса от гъби и сметана приготвяш отделно, като накрая гарнираш с него месото.
Ароматите на чесън, лимон, сметана и гъби заедно са чудесни!

# 2
  • София
  • Мнения: 3 631
Мммм, много вкусно звучи. Сега като ходя за кухнята ще мина да си взема гъби и сметана  Simple Smile
Супер си Boo! Simple Smile

# 3
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 996
jutoo, така вкусно го написах, че и на мен ми се дояде, приплюнчих се, и реших и аз това да готвя. Купихме продукти, бърках-готвих два часа, а после мъжът ми извади буркана с боб, даден от свеки по-рано този ден, и вечеряхме фасул... Ще се пръсна от яд за вкусната манджа, дето никой не ми я яде!

# 4
  • София
  • Мнения: 1 908
Цитат на: boo
...готвих два часа, а после мъжът ми извади буркана с боб, даден от свеки по-рано този ден, и вечеряхме фасул...


Предател!!!

Дай, моля, бутчетата насам...

# 5
  • Мнения: 390
boo, заквасена сметана или прясна
аз правя сос към пилешка пържола (осолена и обтрита с чесън - счукан) на тиган по подобен начин, но със заквасена сметана разредена с гъбен бульон, преди това запържвам лук и моркови, малко гъбки, задушавам с мъничко масло за аромат, сипвам бульончето, сгъстявам с малко брашно, махам от котлона, изчаквам леко да изтине (за да не се пресече) и слагам половин кофичка сметана

*** леле разбра ли някой как става, `щот аз добре че знам, иначе и аз нямаше да се разбера

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 996
Заквасена. То незаквасена както едно време имаше в бутилки, няма вече. Само вносна по 3-4 лв литърът, хич не ми се дават. Заквасената и 1:1 с мляко да я разреди човек, пак става за сос.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 631
Цитат на: boo
jutoo, така вкусно го написах, че и на мен ми се дояде, приплюнчих се, и реших и аз това да готвя. Купихме продукти, бърках-готвих два часа, а после мъжът ми извади буркана с боб, даден от свеки по-рано този ден, и вечеряхме фасул... Ще се пръсна от яд за вкусната манджа, дето никой не ми я яде!

Леле, този твоя мъж не го е срам!!!
Как е могъл да предпочете фасула?!? Shocked
А ние ометохме всичко, облизахме чиниите - страхотно стана - много ти благодаря за вкусната манджичка  Simple Smile
А ти запрятай ръкави и си хапни вкусни бутчета  Simple Smile



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт