Два бързи въпроса за MW

  • 643
  • 12
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Все се каня да пиша и все забравям...
Мойто МВ затопля повече в края на съда. Винаги трябва да прекъсна топленето или готвенето,за да разбъркам. Това нормално микровеле ли е? Нали уж предимствата тук са,че се затопля всичко равномерно?
И как избягвате кипването? Ако готвя на пълна мощност (800) в затворен съд супа, ориз..или пък примерно задушавам овесени ядки, задължително после следва основно чистене на печката. Затова я карам по-полека, но пак трябва следене,отваряне,затваряне..абе досадна работа.

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 23 540
Виж - всички микровълнови затоплят неравномерно. Точно затова се бърка, даже в моята книга с рецепти пише - еди ква си мощност еди колко си мунит, на 5тата разбъркайте. За кипването - ми по малко вода в по-голям съд му е цаката, аз вече хванах на моите съдове до колко им е мярката за вода.

# 2
  • Мнения: 983
Аз не готвя в микровълнова, но определено топли неравномерно.

# 3
  • София
  • Мнения: 8 272
ДА така е

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 336
Даааа... Уж вълните минавали еди как си, по незнам каква патентована система и пак бъркам ли, бъркам...

# 5
  • София
  • Мнения: 39 717
Да, затопля неравномерно. И бъркам, и ако не е затоплено - обратно в микрото Simple Smile

# 6
  • все тук
  • Мнения: 1 714
Повредата не е в твоя телевизор - просто така си работят микровълновите. А за кипването - купуваш по-голям съд, за да има място да си ври яденето.

# 7
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Може ли да добавя още един въпрос?
Като включите микровелето, залягате ли, защото се знае, че тези вълни не са безобидни newsm12

# 8
Тези вълни  не се излъчват в стаята. Микровълновите са си съвсем безопасни. Всички приказки за вредата им са спекулация.

# 9
  • Мнения: 22 867
Цитат
От другите битови уреди опасни за здравето са и микровълновите печки. Ако имат процепи или други дефекти, те пропускат вълни от свръхвисокочестотния диапазон. Микровълните се поглъщат силно от водните молекули в храната, което води до силното и бързо затопляне на ястията. Но самата храна не се облъчва. По принцип, ако микровълновата фурна е добре конструирана, опасност няма. Въпреки това Мишел Израел препоръчва печката да е поне на 30 см от мястото, където стои човекът. С времето системите, които предпазват от излъчване на микровълни, остаряват.
Проблемни елуреди са и тези, които имат електромотор - пералня, хладилник, сешоар. Самият мотор създава поле около себе си, а то влияе на човека. Макар че стойностите на полетата, които се създават, не са много високи, те надвишават тези в околната среда, обобщава Мишел Израел.

Цитат
Микровълновите печки не оказват вредно въздействие върху храните, приготвени в тях. Те се използват предимно за затопляне. Няма основание за тревога, детските храни да бъдат третирани термично в микровълнова печка. Напротив, тази технология съхранява оптимално биологично активните вещества.

# 10
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Благодаря за отговорите  bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 8 272
Може ли да добавя още един въпрос?
Като включите микровелето, залягате ли, защото се знае, че тези вълни не са безобидни newsm12

А къде залягаш от вълните от електрическата мрежа, мобилните телефони, радио-ТВ предавателите... абе няма спасение  Mr. Green

Шегичка: хората ги смятат тия неща има разни стандарти, препоръки, методикаи как да се изчисли хигиенозащитната зона .... е поне в нещо трявбва да вярваме

# 12
  • Мнения: 3 537
При всички МВ е така,за съжаление

Общи условия

Активация на акаунт