Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 септ. 2014, 12:26 ч.

ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

  • 121 594
  • 359
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 5 355
Как я втасва, че не се получи?

# 346
  • Мнения: 1 025
Оставих да втасва след като оформих кифлите на стайна Температура, сложих ги до конвектора. Не мръднаха, камо ли да удвоят обема. Стават за ядене, но останаха на средата на тавата на височина. Вкусни са но малко ми присядат заради тестото.

# 347
  • Стара Загора
  • Мнения: 378
При мен провал с тази рецепта няма.

# 348
  • София
  • Мнения: 5 355
Пробвай във фурната: в купа и завито с прозрачно фолио в загрята на 50 гр. фурна. За 30 мин на тези градуси е готово.

# 349
  • Мнения: 2 775
Колко пъти ви втасва , аз оставих само веднъж като оформих кифличките. Не знам защо не ми се получи, също на стайна температура, дори ги сложих до конвектора. След като ви се получава с едно пакетче мая, къде може да е проблема? Маята я сложих в брашното както пише .

Да не би да грешиш с Т на течностите,  newsm78 трябва да са с телесна температура.  Peace

Аз я правих преди време, спазих точно рецептата и се получи. Peace

# 350
  • Мнения: 1 025
Днес пак я правих с цяло кубче мая, този път втаса, но за около час и половина, може би е от температурата в стаята. Но вътре стана глетава, отдолу и отгоре се изпече добре, но вътре нещо не се получи. Явно няма да я бъде тази погача.  Laughing

# 351
  • Мнения: 2 775
Покрий отгоре с фолио и пещи така, за да не става глетава отвътре. Проверявай с дървено шишче дали е готова. Peace
Трябва да стане. Grinning

# 352
  • Мнения: 375
Каква може да е причината питката да става трошлива?

# 353
  • Мнения: 2 429
Да не я препичаш?

# 354
  • Мнения: 375
Ами уж не  newsm78

# 355
  • София
  • Мнения: 3 433
Може и брашното да ти е повече. Тестото по принцип е мекичко и лесно се разточва и е еластично.

# 356
  • Габрово
  • Мнения: 1 637
При мен се е получавало с други печива, ако ги оставя да превтасат.  Другият вариант, който ми идва на ум е брашното да не е било много качествено, от такова нещо също ми се е случвало после да се разтрошава като се разчупи питката или каквото съм правила.

# 357
  • София
  • Мнения: 5 355
Каква може да е причината питката да става трошлива?
Маята ти е в повече.

# 358
  • Мнения: 375
Благодаря ви!Относно количеството брашно, аз я правя във варианта с 6 ч.ч.(840гр) и едва ли е много.Маята също,1 пакетче суха мая Йоткер и ми втасва за минимум час и повече.

# 359
  • Мнения: 13
Имам питане за изпичането -при фурна с вентилатор ,как е по удачно да се пече -без вентилатор ? Само на горен и долен реотан и тавара да е на средното ниво на фурната или по -близо до долния реотан ?
То печенето е по-важно от втасването .
И дали мога да я оформя като сложа купичка в средата или чаша -за купичка с шарена сол /мед после ?
Благодаря .

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт