Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 окт. 2004, 13:35 ч.

Крем карамел в тава

  • 13 356
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 777
Понеже това е много любимо на мъжо, но предния път едва измих чашките и сега съм решила да го правя в тава както едно време по столовете, нека си реже и хапва колкото иска.

Въпроса ми е на дъното на тавата слага ли се карамелизирана захар, на какви градуси да пека и тази захар ако има на дъното нямали да загори..все пак не е като на водна баня.

# 1
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Незная дали ще ти се получи ако не го печеш на водна баня, що не пробваш в по- малка тавичка, и отдолу по- голяма с вода.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 777
Embarassed Защото нямам избор на тави Embarassed
Преместихме се и нямам много съдове за готвене Cry  затова и не знам какво ще се получи не искам да не стане, мъжа много обича крем карамел и си го е заслужил Laughing

# 3
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Ами, тогава импровизирай, сложи пак захар, но я карамелизирай с малко олио и вода, мисля че, така няма да изгори.

# 4
  • Varna
  • Мнения: 304
Разтопява се захарта, но ако не е на водна баня завира и става на шупли, ама ако не ти пука за външния вид давай по мързеливия начин

# 5
  • Хасково
  • Мнения: 834
Съжалявам, че ще те разочаровам но без водна баня ще сризилиш крема! Всичко се прави както в чашите само после не миеш толкова чаши!
Крем карамел става и в тави от иенско стъкло, така можеш да сложиж крема в такава тава и да я сложиш в каквато друга имаш.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 777
Йес, стана Grinning

За мое голямо учудване, пече се поне 1 час може и повече, на много бавна фурна, за да не бълбука и да не е сурово....само да изстине и го нападаме Grinning

# 7
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Изгоря ли захарта?

# 8
  • София
  • Мнения: 3 777
Аз я карамерелизирах директно в тавичката и след това изсипах сместа, стана много хубаво, все едно е в купички и най важното не стана на балончета, шупли и други такива. Grinning

# 9
  • софия
  • Мнения: 121
Аз само така правя крем карамел в тавата. Карамелизираш захар сипваш сместа и печеш. Нямам подходящи чаши, а и всичко изчезва за секунди, остава само тавата за миене Wink

# 10
# 11
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 030
Цитат на: Simple Smile
Close-mas:

 Confused:  Confused:  Confused:

# 12
  • Варна
  • Мнения: 1 288
Цитат на: boo
Цитат на: Simple Smile
Close-mas:

 Confused:  Confused:  Confused:


И аз тъкмо това щях да кажа  Laughing

# 13
  • София
  • Мнения: 3 068
Понеже и аз и любимият сме луди за крем-карамел, никога не съм си правила труда да го правя в нещо различно от тава. на дъното се карамелизира захар - може в друг съд и после да се изсипе. И после - на водна баня - в по-голяма тава. Винаги го правя с топла вода, не студена - да не стане на шупли. Пече се на умерена фурна около 30 минути.
Супер!!! Подсетихте ме и довечера ще направя Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт