Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 968
Значи, детето суче много по-малко отколкото изцеждам с помпата и за това започнах да цедя преди всяко хранене, да давам да суче и после да давам изцеденото.
Цедя и през нощта в 12, в 3..събират се 8-9 цеденета, но не забелязвам кърмата да се увеличава, все същото недостатъчно количество си е. Цeдя до капка и след това и на сухо..но не виждам резултат. Понякога като не цедя в 12 примерно, в 3 количеството е двойно по-голямо - противно на логиката, че като не цедиш намалява кърмата. А когато изцедя много единия път, на другия е много малко количеството.
Та много ми е странно, защо правилото за увеличаване на кърмата с често цедене не важи при мен  newsm78

# 1
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 298
Чакай,чакай Shocked
Съвсем се омешах с това обяснение. Първо, по какво прецени, че бебето изсуква много по-малко, отколкото ти цедиш? Мериш го преди и след всяко кърмене ли? Дохранването с изцедена кърма от биберон те завърта в порочен кръг - ти цедиш преди храненето, съответно бебето получава гърда, от която млякото тече слабо и не му поддържа интереса, а то си знае, че ще получи шише, което тече лесно и бързо и затова докато е на гърдата, симулира сучене, от което гърдите не се стимулират, а си чака шишето.
Пропускането на едно цедене кара гърдите да се препълват, а не да се събира повече кърма. А когато в гърдите се задържи кърма, така че да ги усещаш напрегнати, това подава сигнал на организма да произведе по-малко на следващото хранене и постепенно намалява количеството произведена кърма.
Така че явно при вас нещата са здраво оплетени - но не и непоправими. Какво ще кажеш да оставиш бебето да суче на гърдата максимално дълго, като прилагаш компресия, за да се усилва струята и също така честа смяна на гърдите в рамките на едно хранене (в момента, в който видиш,че започва да се нервира и да губи интерес, веднага го прехвърляш на другата гърда, суче и там с компресия, докато отново започне да се дърпа, прехвърляш пак на първата и така няколко пъти, докато тотално откаже да суче). Чак тогава изцеждаш гърдите (най-вероятно ще изцедишмного малко количество) и едва ако бебето дава признаци да е още гладно, тогава додаваш изцедената кърма.

# 2
  • Мнения: 3 751
Защо мислиш, че детето изсуква по-малко, отколкото изцеждаш?
За да започне да се увеличава кърмата, трабва да минат няколко дни/седмици. С цедене по-трудно се стимулира лактацията.
Когато пропуснеш някое цедене е нормално да има повече мляко /като за две цеденета/. Ако системно го пропускаш-кърмата ще намалее.

# 3
  • Мнения: 3 751
Опа, тя Хедра вече е отговорила.. Heart Eyes

# 4
  • Мнения: 968
Мерси за отговорите!
Ми Симона се дърпаше постоянно от гърдата още преди да започнем с цеденето и шишето. Така кърменето се превръщаше за мен в малък ад и чаках с неприязън следващото хранене. Сега аз съм по-спокойна, явно и тя. Не преставам да я опитвам да суче, но се дърпа - явно не и пуска така силно. В един момент се отказвам и давам шишето.
Знам колко добра е стимулацията на бебето, но аз от него не получавах почти никаква стимулация. В един момент се стреснах, че съвсем ще ми намалее кърмата и започнах да цедя.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт