Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: X
Здравейте, търся повече информция за този начин за прекъсване на бременност. В нета няма много информация, а и повечето са статии или интервюта с лекари. Аз търся информация от първо лице. Всичко ще ми е полезно. Благодаря ви.

# 1
 • Мнения: 789
Здравейте, търся повече информция за този начин за прекъсване на бременност. В нета няма много информация, а и повечето са статии или интервюта с лекари. Аз търся информация от първо лице. Всичко ще ми е полезно. Благодаря ви.

Здравей,
информация от първо лице можеш да получиш само от специалист. Нали разбираш колко е опасно да пиеш каквото и да е на своя глава, дори някой "приятел" да ти го каже.

За аборт в коя седмица става дума? Това също има значение!

# 2
 • Мнения: 781
Аз не разбрах-изписали са ти лекарства и се притесняваш, че ще абортираш от тях или просто искаш това да се случи и питаш как?  Thinking

# 3
 • Мнения: 1 544
аз мисля,че това иска да постигне и пита как с какви медикаменти може да се постигне  newsm78

# 4
 • Мнения: 4 502
аз мисля,че това иска да постигне и пита как с какви медикаменти може да се постигне  newsm78
И аз така мисля, но това е просто ужасно да търсиш това в нета  ooooh!

# 5
 • Мнения: 781
Особено във форум пълен с майки, бъдещи такива или желаещи да станат... Жалко наистина, ако е така.  Rolling Eyes

# 6
 • Мнения: 305
И на мен ми е странно. Дали се очаква някой да каже: Аз абортирах на своя глава с ей тези и тези лекарства. Ако авторката търси това, едва ли ще намери "информация от първо лице" тук.

# 7
 • Мнения: X
Просто не мога да повярвам какви неща сте написали. Нямате представа каква е предисторията и с лека ръка слагате квалификации и съдите.
Този вид прекъсване на бременност е предложен от лекар, като по-щадяща алтернатива на "стандартния" аборт. Лекарствата се назначават от гинеколог и се приемат в болнична обстановка, под лекарско наблюдение (разбира се!). Лекаря ми обясни самата процедура, но искам да чуя как е протекла при жени, преминали през това, за да имам повече информация при вземането на решение.
И никой не знае какво налага вземането на едно такова решение. Но не, най-лесно е да заклеймите!

# 8
 • Мнения: 781
И какво очакваш да напишем при така зададен въпрос?  Thinking Странна работа, нали?

# 9
 • Мнения: X
Очаквам жена, която е правила такъв, да опише как се е чувствала, дали всичко е било наред, имала ли е усложнения, какви.....ей такива неща. Човек, който не го е преживял няма какво да пише. Както и аз нямам.

# 10
 • Мнения: 781
Това се смята за най-лесния, безболезнен и нетравмиращ начин за абортиране. Дават ти едно хапче, стоиш под наблюдение-знаеш как ще протече. За сметка на това е широко неизвестен, така че се съмнявам някой изживял го да се включи, въпреки, че изобщо не е невъзможно. Ти се съмняваш дали да избереш този начин ли?

# 11
 • Мнения: 305
Не се засягай, просто така, както си задала въпроса, будиш недоумение. А тези лекарства мисля, че предизвикват контракции и изхвърляне на плода, по подобие на лекарствата, с които се предизвиква раждане при преносване и др. подобни. Аз раждах с такова хапче, 16 дни след термина.

# 12
 • Мнения: 781
Какъвто и да е аборт се препоръчва при бременност и плод, които не се развиват както трябва или малформации. При медикаментозният аборт се дава хапче, за да се отдели плодното яйце от маточната лигавица. След това се дава още едно хапче за да се изхвърли бременността от матката, което е съпътствано с обилно кръвотечение. Успеваемостта му без усложнения е близо 100%. След известно време се ходи на преглед, за да се проследи има ли такива. Смята се за най-безопасен. Въпреки, че не съм го преживяла-това мога да кажа за него!  Peace

# 13
 • Мнения: 531
Хайде, оставете хормоните си настрана, важно е, не само да родиш дете. Важно е и семейното планиране. Щом жената е решила да постъпи така, едва ли е необосновано.

Към авторката - от трето лице знам, че не винаги хапчето действа ефективно. Може да се наложи след това и стандартна процедура. Пожелавам ти успех!  Peace

# 14
 • Мнения: 44
На времето майка ми е правила такъв аборт,но с инжекции и не знам подробности иначе това намерих,като инфо.
 Медикаментозен аборт
При него на пациентката се дават специални за целта таблети, които причиняват спонтанно изхвърляне на маточното съдържимо.
Какво се случва практически в този ранен срок на бременността? Под лекарско наблюдение на жената се дава една таблетка от медикамент, който блокира хормона прогестерон, отговарящ за съхранението на бременността. Вследствие на това действие настъпва отделяне на плодното яйце от маточната лигавица и отпадане на самата лигавица. След 24 часа се дават други таблетки, които подпомагат изхвърлянето на бременността от матката, подобно на една по-обилна менструация. Всичко това става под лекарски контрол, защото в една много малка част от случаите е възможно да не се получи пълно отделяне на маточното съдържимо и тогава е необходима аспирация с пластмасова канюла под ехографски контрол. Това е доста рядко, тъй като успеваемостта на метода (без инвазивни намеси) е 95-98%.
 След 14 дни се прави задължителен контролен ултразвуков преглед, за да се провери дали всичко е наред.
Медикаментозното прекъсване е неинвазивно, високо ефективно и безопасно. Това е най-нетравматичния и елегантен метод за прекъсване на една бременност и наподобява естествения механизъм на спонтанния аборт. Той се смята за най-безопасния избор за пациента.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт