Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 420
 • Варна
 • Мнения: 942
Не че не се препоръчва, просто е някакво временно решение. Сложи си. Ще чуваш. Обаче процеса на калциране може и да не спре. А когато стремето не трепти, дори и да е силен звука то няма да го предава към мозъка. Тъй като костната проводимост е по-добра, аз лично в шумна среда чувах по-добре, защото по костен път се предават вибрациите.

# 421
 • Мнения: 79
Да, точно временно решение е, защото процеса веднъж започнал, ще прогресира. Лошото е, че може да обхване и вътрешното ухо и да се засегнат и други структури. И тогава вече да няма смисъл да се оперира.
Аз лично се убедих, че нито лекарите, нито търговците на слухови апарати, насочват вниманието на хората към тези неща. По простата причина, че и едните и другите са първо с търговско мислене и после с мисъл за пациента, за жалост. Продавайки ви слухов апарат или препоръчвайки ви такъв,  те мислят първо за себе си и после за вас и евентуалните дългосрочни последствия. Важното е тук и сега да се продаде или да се вземе комисионната.

# 422
 • Варна
 • Мнения: 942
Точно така. Веднъж стигне ли до вътрешното ухо, процеса е необратим и нито слухово апаратче, нито операция ще помогне.
Така че следете се редовно, правете си аудиограми да не стане после твърде късно.

# 423
 • София
 • Мнения: 5 334
Здравейте.
Имам намален слух от дете (след заболяване) неврит . Наскоро започнах работа, в която една от дейностите е при сила на шума 85 - 95 децибела... ползват се антифони, но все пак мисля че не е препоръчително и затова ще ходя на лекар +аудиограма и заключение. Мисля отново да посетя ИСУЛ ? Има ли други места?
Какъв документ и как трябва да стане. Не искам ТЕЛК за да не си спъна нещата  в следващата месторабота тук няма да бъде задълго ...крайния вариант е да напусна.

# 424
 • Мнения: 12
За съжаление, при все че съм ходила на четирима различни лекари досега, никой въобще дори не ми е споменавал операция, само слухов апарат. Още не съм сложила, но има прогресия от 2010-та насам :-/ Страх ме е, че има висок риск при операция.
Освен това имам близка приятелка с успешна операция, но тя има огромен проблем в момента с ходенето на зъболекар - един зъб й го правят на минимум 10 посещения, защото работата с машинка по зъбите й причинява "кошмарни преживявания".

# 425
 • Варна
 • Мнения: 942
Всичко е строго индивидуално. Това е много пипкава операция и две мнения по въпроса няма. Няма лекар, който да ти даде каквато и да е гаранция. Риск винаги има.
Аз на втория месец си бях на зъболекар без никакъв проблем. Със самолет си летях без проблем .  Общо взето всеки си претегля плюсовете и минусите и така. Който каквото и да реши, значи си е най-правилното за него Simple Smile

# 426
 • Мнения: 267
Expect препоръчвам ти Проф Лолов. Първия ми преглед при него беше около час , обяснява всичко , изслушва те , не преглежда по здравна каса , но напълно си заслужава. Както съм казала и преди прочула съм благодарение на този ДОКТОР , обичам Проф Лолов , а ми трябваше години да се подложа на операция , а то се оказа супер лека , поне за мен.

# 427
 • Мнения: 440

Доколкото разбрах от прочетеното за тези 20дБ, които вадят от основната глухота, тя е във всички случаи, когато е възможно слухопротезиране, независимо дали имаш апарати или не (това няма връзка). В моя случай, както съм с 55-60дБ намален слух, ще станат 30дБ, което пак попада в някаква си група инвалидност.
Заредила съм се с нерви да събера необходимите изследвания и на 23.01.2018г.в 9:00ч. съм на комисия.

aniK, 20dB на ухо... аз също бях с 55dB, сега съм с 15% ТЕЛК Stuck Out Tongue Closed Eyes Които не мисля, че носят някакви облекчения изобщо.

# 428
 • Sofia
 • Мнения: 2 025
Saudade, хептен ли никакви облекчения не носи тази инвалидност ?

# 429
 • Мнения: 79
Благодаря, Янина! Обаче няма да ми е възможно скоро да си спретна такова пътешествие...отново. Още се отърсвам от финансовата част. Да не отварям дума за емоционалната Sad Ние сме на 500 км от София. Жалко, че не съобразих да запиша още тогава час и при него, но не допусках изобщо, че проф. Цветков ще е толкова повърхностен.
Я кажете , момичета, които сте с диагноза отосклероза: На аудиограмите костната или въздушната проводимост ви е по-добра? Говорим за разлика между двете, предполагам в полза на въздушната проводимост, щом отосклерозата засяга костиците. Къде е линията на костната ви проводимост-под или над въздушната?

# 430
 • Мнения: 453
https://www.vesti.bg/bulgaria/promeni-v-telk-koi-ostavat-bez-pensii-6074192
Дали е вярно? Те всяка година уж ще правят промени, да видим тази година какво ще сторят.

# 431
 • Варна
 • Мнения: 942
Expect,  отосклерозата засяга въздушната проводимост. Стремето предава звуковите вълни, които влизат през ушния канал, трептейки ги пращат към мозъка. Костната проводимост е по-добра.

# 432
 • Мнения: 440
Saudade, хептен ли никакви облекчения не носи тази инвалидност ?
Със сигурност нямаш право на пенсия, нито на винетка или данъчни облекчения. Изобщо под 50% ТЕЛК не се водиш инвалидизиран, т.е. не получаваш никаква група инвалидност. Отпада таксата на личния лекар, например, възможно е и други дребни екстри да има, но аз поне не съм наясно с тях - ако някой знае повече по въпроса, ще е полезно за всички ни да сподели.

# 433
 • Мнения: 79
Благодаря, Габи! Страшно съм се заблуждавала значи. Все мислех, че понеже се засягат костиците в средното ухо, то следва и костната проводимост зад ухото да е по-лоша, т. е свързвах това със засягане и на черепните кости.
Значи аз имам доста разлика между двете, като въздушната ми е по-лоша от костната. Знаете ли кое е специфичното в аудиограмите при отосклероза? Това, което ги отличава от неврита?

# 434
 • Варна
 • Мнения: 942
По принцип тази голяма разлика. Но не мога да го твърдя на 100%, тъй като все пак има и значение на кои честоти е загубата, май.... Не съм лекар все пак.
Поне при мен костната беше много по-добра от въздушната като двете линии вървяха почти успоредно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт