Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Авокадо спешно

  • 13 март 2006, 15:18 ч.
  • Преглеждания  878  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 386
Момичета,вчера купих едно авокадо/простете за невежеството,обаче аз си мислех че е плод,но като го разрязах разбрах че не е/.Спешно ви моля за някаква рецепта поне да го използвам за нещо. Cry Embarassed Rolling Eyes

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Абе води се плод,ама е мазно.Можеш да си направиш салата - върви към марули или нещо с майонеза.Можеш да си направиш пастет за филийка - като го пасираш със сирене и варени яйца.

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Една приятелка ми беше казала, че го пасира и го овкусява с малко сол, лимонов сок, зехтин и чесън и го ядат като пастет на препечени филийки.

# 3
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 

# 4
  • Варна
  • Мнения: 2 922
тук има доста идеи.

# 5
  • Paradise
  • Мнения: 3 094
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 


само да добавя, че в този сос се топи тортиа чипс; има и у нас - на Чио Чипс, а и други марки
ммм, много обичам Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 1 393
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 

Гуакамоле се яде главно с тортиа чипс, както ти е казала pipince .

Иначе също може да го нарежеш на кубчета в салата от маруля и домати, с някаква майонезена заливка обикновено върви много добре.
Можеш също да го ядеш като просто го разрежеш на две (по дължина), махнеш костилката, полееш го с някакъв майонезен сос и го дълбаееш с лъжичка- това е един чудесен бърз обяд или следобедна закуска, особено ако човек няма време.
Авокадото е много богато на мазнини, но на "добри" мазнини (monounsaturated fats ), така че е и полезно да се яде.
И последно- консумира се възможно най-бързо след разрязване, защото почернява много бързо (казват, че за целта помага лимонов сок, но поне на мен  винаги ми почернява така или иначе Wink)

# 7
  • плевен
  • Мнения: 1 382
Най-добре на салатка,ако случайно чакате гости му направи някакъв пълнеж и го поднеси,може с нещо пушено,кашкавал,копър и майонеза  Flutter

# 8
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
И последно- консумира се възможно най-бързо след разрязване, защото почернява много бързо (казват, че за целта помага лимонов сок, но поне на мен  винаги ми почернява така или иначе Wink)
В съда в който го прибираш слагаш и костилката и няма да ти почернее.

# 9
  • калифорния
  • Мнения: 98
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 

Guacamole-то се прготвя с lime juice. Лаим е плод подобен на лимона но цвта му е тъмно зелен и е доста по кисел на вкус, когато живеех в БГ никога не бях виждала подбен плод и затова не съм сигурна че се продава при вас. Оригиналното Гуакамоле се прави с домати( те трябва да са нарязани на дребно и да се без семчестата  част ),  chef силантро, което е подправка , която изглежда като нашия магданоз, но на вкус е доста по различна, но ако не можеш да намериш силантро спокоино можеш да го замениш с магданоз.

# 10
  • Мнения: 386
Една приятелка ми беше казала, че го пасира и го овкусява с малко сол, лимонов сок, зехтин и чесън и го ядат като пастет на препечени филийки.
Хей Нина,направих го,но честно казано не ми хареса много.Явно не е моя вкус.

# 11
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 158
Авокадото се намачква на пюре, напръсква се с лимонов сок (за да не почернее), добавя се синьо сирене (намачкано) и течна сметана. Трябва да се получи пюре. Черен пипер.
С пюрето се пълнят издълбани печени (или варени) картофи.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 2 922
Авокадото се намачква на пюре, напръсква се с лимонов сок (за да не почернее), добавя се синьо сирене (намачкано) и течна сметана. Трябва да се получи пюре. Черен пипер.
С пюрето се пълнят издълбани печени (или варени) картофи.
Ооо Василиса, много ми хареса твоята рецепта!! Непремено ще я изпробвам!  Hug

# 13
  • София
  • Мнения: 1 493
Пасирам авокадото, прибавям сока на 1/2 лиман, 1-2 скилидки счукан чесън, зехтин, сол, малко настъргани домани и готово. Прекрасен афродизиак !  #2gunfire

# 14
  • Мнения: 5 686
Авокадото се намачква на пюре, напръсква се с лимонов сок (за да не почернее), добавя се синьо сирене (намачкано) и течна сметана. Трябва да се получи пюре. Черен пипер.
С пюрето се пълнят издълбани печени (или варени) картофи.
Ооо Василиса, много ми хареса твоята рецепта!! Непремено ще я изпробвам!  Hug
Рецептата е супер. Потекоха ми лигите. Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт