Как съхранявате сирене?

  • 1 558
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 5 250
Като го сложа в кутия изсъхва, а като го сложа в саламура се разкашква  newsm78

# 1
  • Мнения: 1 661
Аз го държа във вода,но не да е покрита цялата бучка с вода.

# 2
  • Мнения: 4 546
аз го държа в чиния, като го измивам преди да го сложа в хладилника. ако не ме мързи, покривам  с фолио за съхранение.

# 3
  • Мнения: 2 125
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace

# 4
  • Мнения: 1 564
Аз го държа в кутия с вода до половината и с капак отгоре.

# 5
  • Мнения: 2 922
Аз го държа в кутия с вода до половината и с капак отгоре.
Да, и аз така.

# 6
  • Мнения: 2 255
Аз го държа в кутия с капак и без вода  Wink мразя разкашкано сирене  Rolling Eyes

# 7
  • Мнения: 3 537
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace
И аз така правя,но имай в предвид,че за да не се разкашква си зависи и от сиренето,аз взимам по-твърдо и никога не се разкашква.

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Аз го държа в купа с капак пълна до горе с вода.Сол не слагам,че то сиренето и без това си е доста соленко.У нас сиренето много не се застоява така че няма време  да се разкашка.

# 9
много зависи и какво е сиренето, аз купувам в кутия на фирма Маджаров, издържа до 2 седмици в хладилника без да си промени вкуса. Има и в някакви найлонови опаковки, но не е толкова трайно.
Извода от всички тия мои писания е : подбери си подходящо сирене  Grinning

# 10
  • София
  • Мнения: 6 743
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace
И аз така правя,но имай в предвид,че за да не се разкашква си зависи и от сиренето,аз взимам по-твърдо и никога не се разкашква.
Peace Peace Peace
И аз така.
Когато обаче имаш да съхраняваш голямо количество сирене се прави "саламура".Вода и сол, но толкова сол, че като пуснеш сурово яйце вътре да му остане сухо "дупето" колкото 5 стотинки  Hug - Така знам от баба  Peace

# 11
  • Мнения: 174
Аз го съхранявам в кутия, наполовина пълна с вода+поне 1-2 с.л. сол. Купувам Роса и досега не се е разкашкало.

# 12
  • Сливен
  • Мнения: 382
В кутия с вода и капак отгоре. Без сол, защото го предпочитаме безолно. Рядко се задържа повече от седмица, така че никога не се разкашква. Купувам Роса, Мизия Милк и едно тукашно на Еко Асорти. Всичките са твърди и стегнати.

# 13
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Аз го държа в кутия с вода, като слагам и малко сол (саламурка) и с капак отгоре Peace
и ние така съхраняваме сиренето! Но това за обикновеното сирене.., а за сирената Карел, Дунавия и Тофу-не съхраняваме, защото веднага се изяждат!

# 14
  • Мнения: 883
Няма нужда от водата. Аз го държа в кутия с капак. Ако е много солено първо го изкисвам малко - час - два, и после го оставям в кутията. Използвам много хитра кутия за храна - квадратна, но сиренето държа в капака, а самата кутия ползвам като капак. После само махаш кутиятя-капак и слагаш сиренцето на масата с капачето-чинийка! smile3521 А това за разкашкването е вярно, че си зависи от сиренето. Ако не е добре узряло се разтапя...

# 15
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
В кутия с вода и сол.

# 16
  • София
  • Мнения: 1 444
Държа го в кутия с капак, който се затваря много плътно.Така не изсъхва и се запазва много добре.Баба ми правеше саламура в която не се разкашкваше и на вкус оставаше като току що извадено от тенекиените кутии.Правеше я така: Слагаше да заври вода и сол, но доста сол, оставяше да поври няколко минути и след като изстине заливаше сиренето така, че да го покрие изцяло.Държеше го в метален съд с капак, може тенджера. Laughing

# 17
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 058
На килограм сирене,ако е солено-вода,2 ч.л. захар + 1ч.л лимонтозу.Сиренето се обезслява,не се разкашква и е със страхотен вкус Peace

# 18
  • Мнения: 7 474
В кутия полято с малко зехтин или олио , за да не се вмирисва Peace

# 19
  • София
  • Мнения: 2 671
smile3521 А това за разкашкването е вярно, че си зависи от сиренето. Ако не е добре узряло се разтапя...
Всъщност зависи не дали е узряло, а от колко мляко го правят. Нормалното саламурено бяло ситене става за 1 кг от 6-7 л.. мляко, тия дето ги правят от 3-4+много любов и химия се разпадат.

# 20
  • София
  • Мнения: 39 758
Зависи от сиренето.
Прясно сирене малко се задържа у нас, и обикновено си стои в опаковката.
Други сирена слагам в кутия с капак, с вода.
Или просто го покривам с домакинско фолио.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 4 969
В купа с вода

Общи условия

Активация на акаунт