Събирате ли си рецептите от бутертесто "Бела"?

  • 17 716
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Ариолка,мерси!   bouquet

Правила съм го сладкиша на Лео,и други ябълкови сладкиши...Минават понякога.
Номерът е да не усети много-много самата ябълка. Като парче имам предвид.
Примерно като е готов сладкиша на Лео,намачквам ябълките и ги обърквам с самия сладкиш.
Става голямо мазало,за което лично се извинявам на Лео  Mr. Green

А в твоята рецепта ме заинтригува и марципана  Laughing

# 61
  • София
  • Мнения: 10 858
Банички със спанак

ПРОДУКТИ:
Бутер тесто Белла,
спанак,
сирене,
твърдо сварени яйца,
пресен лук,
пресен чесън, сол, подправки по избор

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Спанакът се почиства, измива се, нарязва се много на ситно и се посолява. Смесва се с нарязаният лук и чесън, прибавя се солта, подправките и ситно нарязаните яйца. Омесва се добре. От тестото се нарязват правоъгълни парчета, чийто краища се намазват с вода или разбито яйце. В средата се слага от спаначената плънка и се оформят банички по същия начин, както и щтруделчетата със зеленчуци, но без да се правят прорези отгоре. Пекат се в силно загрята фурна /220 градуса/ до златисто.

# 62
  • Мнения: 732
Кошнички с боровинки
Рецепта № 8
Продукти:
500 гр. бутер тесто „Белла”,
180 г. Черни боровинки,
1/3 чаша захар,
2 с.л. лимонов сок,
2 с.л. нишесте
1 яйце

Приготовление:
В дълбок съд сложете да кипнат за около 3 мин. Боровинките, захарта, лимоновия сок заедно с 2 с.л. вода.  Намалете огъня, разворете нишестето с 3 с.л. вода и го прибавете към боровинките. Оставете на огъня още 1 мин., като бъркате непрекъснато. Охладете добре сместа от боровинки. Охладете и разстелете бутер тестото върху поръсена с брашно повърхност. Изрежете квадрати с размери 12 см Х 12 см. Поставете по една лъжица от сместа в центъра на квадратите. Хванете четирите края на квадрата и ги усучете върху пълнежа. Намажете отгоре кошничките с разбито яйце и печете 10-15 мин. В предварително загрята до 220-230  С. Сервирайте с чай и кафе.

Торта „Дипломат”
Рецепта № 68
Необходими продукти за 10 парчета:
200 гр. бутер тесто „Белла”,
200 гр. тънки бишкотени бисквити „Балоко”
100 мл. ром
200 гр. фин млечен шоколад
За крема:
6 жълтъка
125 г. захар
40 г. брашно
500 мл. прясно мляко
1 пакетче ванилия

Приготовление:

Разточете  тестото на правоъгълник (20 Х 35 см.). Сложете го в навлажнена тава и го печете на средната решетка в предварителна загрята на 180 С фурна около 20 минути. Извадете от фурната и оставете да изстива.
Междувременно разбийте жълтъците със захарта, сипете на струйка пресятото брашно и 125 мл. прясно мляко. Кипнете останалото мляко с ванилията и прибавете яйчената смес като бъркате непрекъснато около 2 минути. Дръпнете крема от котлона да изстива.
Сложете блата от бутертесто в продълговата чиния за торта и изрежете краищата.  Намажете с половината от крема. Наредете един ред бишкотени бисквити и поръсете с 50 мл. ром. Наредете отгоре втори ред бишкотени бисквити и отново поръсете с ром. Разпределете отгоре останалия крем и пригладете.
Поръсете тортата  с едро настъргания шоколад и я поднесете след 2 часа. Най-добре е тортата да престои 1 нощ.

# 63
  • MUC
  • Мнения: 571
Ето  още няколко рецепти. Аз тепърва ще ги пробвам Sunglasses
Извинявам се ако се повтарят Grinning

Кошнички с течен шоколад

Продукти:
1 пакет БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 2-3 с.л. маргарин “Белла”, течен шоколад, сметана

Начин на приготвяне:
Бутер тестото се оставя да се размрази, след това се разстила, с чаша се изрязват кръгове. Половината кръгове се нареждат в намазана с маргарин тава. От другите кръгове се изрязват мънички кръгчета с помощта на по-малка чаша. Получените гевречета се поставят върху кръговете в тавата. В кухите се изсипва по 1 с.л. течен шоколад. Отгоре се слагат малките капачета. Кошничките се пекат в предварително загрята фурна на 180 º, до зачервяване. След като изстинат се украсяват със сметана и плодове.


Торта от БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА” (виенски тип)
Продукти:
2 опаковки БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 1 ч.ч. мармалад от кайсии; 1 ч.ч. сметана; 3 с.л. пудра захар; 3 с.л. сладко от ягоди; 1 с.л. сладко от кайсии (череши, вишни); 1 ракиена чаша ром

Начин на приготвяне:
Плодовете от двата вида сладко се отцеждат от сиропа и се мариноват с рома. БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се разстила. С помоща на шаблон или дъното на тортена чиния се изрязват 6 кръга с диаметър 20 см. В средата на 5 от 6-те кръга се изрязват кръгчета с диаметър 7-8 см. Шестият кръг остава цял. Кръговете се изпичат в силна фурна и се оставят да изстинат. Целият кръг се слага в тортена чиния и се намазва с мармалад. Отгоре се нареждат останалите 5, като се слепват с мармалад. Преди поднасянето тортата се напълва със смес от разбитата с пудра захар, сметаната и отцедените мариновани плодове. Тортата се нарязва на парчета.

Сладки пурички

Продукти:
½  БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 1 ½ ч.ч. орехи; 1 ч. ч. захар; 2 л. стафиди или сушени кайсии; 100 гр бял шоколад; 1 ванилия

Начин на приготвяне:
 Орехите се натрошават и се смесват със захарта, 2 л. стафиди или сушени кайсии, шоколада и 1 ванилия. Всичко се разбърква.  БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се разсила максимално и се набрашнява. Слага се от плънката  по дължина, увиват се тънки рула, които се нарязват през 4 см. Пекат се и след това се наръсват с пудра захар.



Шьохрети

Продукти:
 БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 1 водна чаша смлени орехи; 2 водни чаши захар; 1 водна чаша вода;1 ч.л. какао; 80 гр лешници

Начин на приготвяне:
БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се разточва леко на лист (3 см)  и се разрязва на малки квадратчета. По средата на всяко от тях се слага смес от орехи и какао, след което се затварят на триъгълници, редят се в тава и се пекат до зачервяване. От водата и двете части захар се приготвя сироп. След изпичането шьохретите се сиропират  и се поръсват със счукани лешници.

Мил - фей  с шоколад

Продукти: БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”, шоколад, мед, течна подсладена сметана,
ром, пудра захар

Начин на приготвяне:

БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се разстила и се разрязва на 6 парчета. Слага се в тавичка, покрита с алуминиево фолио. Изпича се в предварително загрята до 200 º фурна. 80 гр. шоколад се натрошава и се разтапя на водна баня. До кипване се стоплят 2-3 с.л мед, разбъркан с 250 гр течна подсладена сметана. Отстранява се от огъня и се добавят 2 с.л. ром и шоколада. Оставя се да изстине. Отделно се разбиват още 250 гр подсладена сметана до сгъстяване и се съединяват двете смеси. Помежду 3 от корите се разпределя половината крем, с остатъка се намазват останалите. Наръсва се с пудра захар и се нарежда на парчета.


Шоколадки

Продукти:
½  БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”, 1 кофичка течен шоколад, 2 жълтъка, счукани бадеми

Начин на приготвяне:
БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се разточва и се реже на триъгълници. Намазват се със шоколад и се закрепват два по два, като се прищипват с вилица по краищата, за да не изтече шоколадът. Намазват се с яйцето и се поръсват с бадемите. Пекат се до златисто.


Захаринки

Продукти:
1 БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”, 2 ч.ч. орехи, 1 ч. кафява захар, 1 канела

Начин на приготвяне:
БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се реже на ленти дълги 10 см. и широки 3 см. На работната повърхност се прави купчинка от орехите, канелата и кафявата захар. В нея се потапят лентите от едната страна. Обръщат се, навиват се по дължина и се изтеглят. Получават се захарни пръчици, които се пекат в загрята фурна.


Руло “Балкански аромати”

Продукти:
1 БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 250 гр кайма или пилешки гърди; 100 гр пушено сирене; 3 сварени яйца; 300 гр гъби; 3 моркова; 1 кутия царевица; олио
3 печени червени чушки; 2 глави кромид лук; 1 глава чесън; кимион; сол; черен пипер
Риган; кервиз; магданоз; босилек; червен пипер; чубрица За соса: 1 майонеза;
1 кофичка кисело мляко; чесън

Начин на приготвяне:

 Каймата се запържва леко с подправките. Прибавят се нарязаните на ситно лук, чесън, гъби и чушки, малко вода и сол. След като изври водата, се добавят морковите, нарязаните яйца, царевицата и нарязаното на кубчета сирене.
БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА”  се разстила и в средата се поставя ивица от плънката. Завива се на руло и се пече в намаслена тавичка. След като изстине се нарязва на парчета. Поднася се полято със соса.

Сьомга, загъната в БУТЕР ТЕСТО БЕЛЛА

Продукти:
 2-3 филета от риба сьомга; 1 стрък праз; 1 пакетче сирене “Крема”
1 БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 1 яйце; черен пипер; сол

Начин на приготвяне:
 БУТЕР ТЕСТОТО БЕЛЛА леко се разточва. Лукът се нарязва на кръгчета и леко се запържва, добавя се сиренето и се отмества от огъня. От тестото се изрязва квадрат с големина 15/15 см, в средата на който се поставя филето от сьомга, а върху него 2-3 лъжици от сместа, така че филето да се покрие. Отгоре се покрива с тестото и се правят 2-3 резки с остър нож, намазва се с разбит белтък и се пече в сгорещена фурна около 20 мин. По същия начин се загъват и другите филенца.


Островчета на щастието

Продукти:
1 опаковка БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 250 гр. шунка; 200 гр безсолна извара; 3 скилидки чесън;  връзка магданоз; 150 гр зелени маслини с чушка. За соса:
140 гр топено сирене; 100 гр моркови; 100 гр кисело мляко; 30 гр бадеми; джинджифил
сол

Начин на приготвяне:

БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се нарязва на правоъгълници 6/8 см. Шунката се нарязва на много тънки филийки със същите размери и върху всяко парче тесто се поставя парче шунка. С много остър нож се правят разрези. След това във вътрешната част на правоъгълника се поставя смес, приготвена от изварата, счукания чесън и нарязания на ситно магданоз. Краищата на разрезите се прегъват навътре. Върху тестото се поставят зелени маслинки. Пече се в предварително загрята фурна. Морковите за соса се сваряват и се пасират. Топеното сирене се слага в съд с дебело дъно и се загрява бавно, докато се разтопи. При непрекъснато разбиване се добавят пасираните моркови и леко загрятото кисело мляко. Добавят се солта и джинджифила. Сервира се в плитки чинии. Малко сос се украсява със стръкчета магданоз и в него се поставят “островчетата” от БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”. Поръсват се с нарязаните бадеми.


Бутер “Калцоне”

Продукти за 4 порции:
 1 кг БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”; 1 яйце; 150 гр пилешки гърди; 100 гр свинско месо; 5 кисели краставички; 3 червени чушки; 100 гр варена царевица
200 гр топено сирене; кората на ½ лимон; сол; черен пипер; мащерка; чубрица

Начин на приготвяне:
 Месото се нарязва на кубчета, като се запържва първо свинското, а след това се добавя и пилешкото. Задушават се леко. Като почервенеят късчетата се добавят нарязаните на шайби чушки, лимона, 1 щипка мащерка, чубрица, сол и пипер на вкус. Маха се тигана от огъня и се добавят останалите продукти докато се още топло месото, за да се разстопи сиренето. БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се реже на 4 триъгълника, пълнят се развномерно и се слепват по края. Намазват се с яйцето и се поръсват с червен пипер. Пекат се на 220º в загрята фурна докато почервенеят.

# 64
  • София
  • Мнения: 861
Здравейте, от доста отдавне си похапваме бутер банички, Grinning и съм събрала доста рецепти. Въпреки, че да си призная най - обичаме със сиренце  и не съм изпробвала нито една от тях.  BlushЩе ви препиша заглавията, може би някои от тях вече са написани във форума ако проявите интерес към някоя от тях ще ви я препиша цялата.  chef

№14 Банички със спанак
№52 Ронлив сладкиш
№66 Пилешки специалитет с бутер тесто
№56 Рулца с пълнеж от зеленчуци
№41 Руло с пилешко
№32 Агнешка баклава
№23 Хапки с пастет от скариди
№39 Мил - фьой /Наполеон/
№31 Крушов сладкиш
№62 Плодови тортички
№65 Кайсиева наслада
№90 Милфьой със сини сливи и портокалов сок
№54 Ябълкови сърчица
№61 Френска пица
№17 "Обечени" ябълки
№79 Специалитет от сьомга в бутертесто
№22 Гръцка баница с маслини
№7  Пай-мечта с ябълки
№72 Тестени охлюви от лебервурст
№30 Рулца със зеленчуци
№21 Руло с пълнеж от кайма
№15 Солена баница с кашкавал
№9  Баница със сирене
 newsm60 eat

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 21 621
И двете рецепти ми звучат мноооого вкусно, благодаря!  bouquet

# 66
  • Мнения: 732
И двете рецепти ми звучат мноооого вкусно, благодаря!  bouquet
Радвам се, че съм била полезна Grinning

# 67
  • In transit
  • Мнения: 11 806
Тези са копи/пейст от сайта на Белла преди време, видях, че сега ги няма затова ги слагам:

БАНИЧКИ С МЕСО
Продукти
1/2 кг бутер тесто "Белла", 150 г телешка кайма, 1 супена лъжица олио, 1 малка глава лук, сол, черен пипер, 1 сварено яйце, магданоз, 1 яйце.

Рецепта
Размразете бутер тестото, разстелете го върху намазана с брашно повърхност и го нарежете на правоъгълници с размери 12 на 6 см. Задушете ситно нарязания лук в мазнината, прибавете каймата и подправете със сол и черен пипер. Оставете на огъня още няколко минути, докато изври водата. Охладете каймата и я разбъркайте със ситно нарязаните сварено яйце и магданоз. Вземете по два правоъгълника от бутер тестото, намажете краищата им с разбито яйце, поставете по 1-2 супени лъжици от каймата върху едното парче и покрийте с другото. Притиснете в четирите края с помощта на тъпата част на ножа, намажете отгоре пирожките с разбито яйце, поставете ги в подходяща тавичка и ги печете в силно загрята до 220-230°С фурна. Сервирайте пирожките топли.

ЩРУДЕЛ СЪС СЛАДКА ИЗВАРА
Продукти
Бутер тесто "Белла", за плънката: 200 г безсолна извара, 3 суп. л. захар, 70-100 г сладко от ягоди или капини, 1 яйце за намазване.

Рецепта
От размразеното бутер тесто, меко и студено, се изрязват квадрати с размери 15 на 15 см. Краищата на квадратите се намазват с разбито яйце. Във всеки квадрат се поставят по 2 суп. л. от плънката. Тя се приготвя като се смесят изварата, захарта и сладкото. Тази смес се разбива енергично на ръка или с миксер. По желание в плънката може да се поставят стафиди. След това квадратите се прихлупват до получаването на правоъгълни щрудели. Трите им краища се притискат с тъпата страна на ножа, намазват се с яйце, нареждат се в тавичка и се пекат на силно загрята до 220°С фурна. Щруделите се сервират топли, поръсени с пудра захар или залети с лек плодов сироп.

ОРЕХОВИ ОЧИЛЦА
Продукти
Бутер тесто "Белла", 500 г орехови ядки (счукани колкото оризови зърна), 400 г ягодово, капиново сладко или шипков мармалад, яйце, смлени орехи, пудра захар и плодов джем за намазване.

Рецепта
Тестото се размразява и се разстила изцяло върху поръсена с брашно повърхност. Сладкото и орехите се размесват добре и с тази смес се намазва тестото (дебелината на слоя плънка трябва да бъде колкото дебелината на тестото). Тестото се навива равномерно от двата края и полученото двойно руло се слага във фризера за половин час да стегне. С много остър нож (резец) двойното руло се нарязва на филийки, дебели около 1 см. Получените очилца се намазват с разбито яйце, нареждат се в тавичката и се пекат на предварително загрята до 220-230°С фурна. Изпечените орехови очилца намазвате с глазура от плодов джем и поръсвате с пудра захар и смлените орехи.

ХАПКИ ЗА ПРЕДЯСТИЕ
Продукти
Бутер тесто "Белла", 1 яйце, малки цели гъби, пушено сирене, чесън, скариди от консерва.

Рецепта
От мекото и размразено бутер тесто се изрязват кръгчета с помощта на чаена чаша и правоъгълничета с размер 5 на 10 см. Гъбите се задушават в малко масло до омекване. Оставят се да се изцедят добре и се поставят в кръгчето тесто. Краищата на кръгчето се намазват с разбито яйце и се прихлупват до образуването на полукръг. В правоъгълните парчета тесто поставете по едно парченце пушено сирене и по половин чаена лъжичка счукан чесън. Отново намажете краищата с разбито яйце и прохлупете до получаването на квадрат. В останалите правоъгълни парчета наредете по 2-3 скаридки и прихлупете по вече описания начин. Намажете бутер-хапките с разбито яйце. По желание може да ги поръсите със сусам. Печете на силно загрята до 220°С фурна. Поднесете бутер-хапките като предястие или като мезе. С тях ще оберете със сигурност овациите на вашите гости и приятели.

# 68
  • In transit
  • Мнения: 11 806
А тези са пак от сайта само, че са с точени кори Simple Smile

ПИЛЕШКА СЪРМА С ТОЧЕНИ КОРИ БЕЛЛА
Продукти
1 пакет точени кори “Белла”, едно средно голямо пиле, две зелени чушки, 1 глава лук, 2 бр. моркови, 3-4 стръка кервиз, 7-8 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар, 3-4 стръка магданоз, 1 щипка млян черен пипер, 1 щипка джоджен и 1 щипка чубрица, 3 яйца, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 чаена чаша олио.

Рецепта
Пилето се сварява със зеленчуците (моркови, олио, кервиз, черен пипер, дафинов лист, бахар, чушки, сол на вкус, 1 чаена лъжица олио). След като е готово се обезкостява и нарязва на ситно. Бульонът от пилето се прецежда и в него се сварява една кафяна чашка ориз (съотношение между ориз и бульон 1:3).
Нарязаното месо се смесва с готовия ориз. Добавят се подправки: ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер, чубрица, джоджен и нарязаните и изцедени от бульона зеленчуци. Получената плънка се разпределя на 6 равни части (6 топки). Корите се взимат по 2 наведнъж, всяка предварително намазана с олио и с тях се завиват 6 големи сърми. Получените 6 сърми се подреждат в намазнена тава със сгъвката надолу. Заливат се с останалото олио и се запичат в загрята фурна на 190°С. Като порозовеят се заливат с предварително приготвена застройка от трите яйца и киселото мляко. Запича се отново до златисто-кафеникав загар. Поднася се с подлучено мляко.


НАЛОЖЕНА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, сирене 200-300 гр., 1-2 супени лъжици олио, 1/2 кутия трапезен маргарин „Белла” (125 гр.), 1 чаена чаша кисело мляко, 3 яйца.

Рецепта
Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва с олиото и малко от маргарина. Смесват се сиренето, киселото мляко и яйцата и се приготвя плънката. Баницата се реди като всяка отделна кора се намазва с разтопения трапезен маргарин „Белла”, а през 3 кори се разпределя плънката. Баницата се нарязва с остър нож преди печенето на 6 или 8 парчета и се пече в предварително загрята фурна на 180°С 15 минути. Изважда се и в прореза от ножа се полива с останалия разтопен маргарин. Допича се до златисто, напръсква се с малко вода и се покрива с кърпа, за да изпръхне. Поднася се топла.

МЛЕЧНА БАНИЦА
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1/2 кофичка трапезен маргарин „Белла” (125 гр), половин литър прясно мляко, 4 яйца, 2 чаени чаши кристална захар, 1 пакетче ванилия, 1 кафяна чаша пудра захар, 1 кафяна олио.

Рецепта
Взимаме средно голяма тавичка, намазваме я леко с олио. Разгъваме пакета кори и вземаме 3-4 листа, поставяме ги в тавата и наръсваме леко с олио. След това пак 3-4 листа, олио и така до изчерпване на корите и олиото. Нарязваме на квадрати и заливаме с предварително разтопения трапезен маргарин „Белла”.
Слагаме да печем в предварително загрята фурна при 180°С.
Печем до порозовяване 15 минути, изваждаме тавата и заливаме с предварително идеално разбита смес от яйцата, захарта, прясното мляко и ванилията. Слагаме отново във фурната до окончателното изпичане на баницата около 30 минути, при същата температура. След изпичането напръскваме леко с вода и завиваме с навлажнена кърпа. Така задушаваме около 20 минути, след което наръсваме с пудрата захар

СУХА БАНИЦА С МЕСО
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1/2 кофичка трапезен маргарин „Белла”, сол на вкус, 2-3 щипки черен пипер, 1 буркан консервирани гъби (0.300 кг.), 2-3 щипки кимион, 4 яйца, 4 с.л. олио, 1/2 кг. кайма.

Рецепта
Запържваме каймата с 3 с.л. олио, докато леко покафенее. Сваляме от котлона и прибавяме към нея ситно нарязаните и изцедени гъби, 2 яйца, които предварително сме сварили и нарязали на ситно, черния пипер, кимиона и осоляваме на вкус. Вземаме средно голяма тавичка, предварително намазана с олио. Започваме да редим корите лист по лист, като всеки мажем с предварително разтопения маргарин. На всеки два листа слагаме плънка. Редим по този начин до изчерпване на корите и плънката. Нарязваме по желание на квадрати или 8 равни триъгълника като пица. Заливаме с останалия маргарин и мажем със смес от 2 яйца и 1-2 с.л. вода. Печем в предварително загрята фурна на 180°С. След като извадим от фурната, завиваме с кърпа за около 15 минути.

ТИКВЕНИК С ОРЕХИ
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1 кг. тиква, 1 чаена чаша олио, 1 1/2 чаена чаша захар, 1 1/2 чаена чаша орехови ядки, 1 чаена лъжичка канела, 1 кафена чаша пудра захар.

Рецепта
Обелете, почистете тиквата от семките и влакнестата и част. Настъргвате на едро ренде, след което задушавате с половин чаена чаша олио и малко вода, докато омекне. Сваля се от котлона и се прибавят предварително счуканите орехи и канелата плюс захарта. Вземате средно голяма тавичка и намазвате леко с олио. Отваряте пакета точени кори „Белла” и вземате корите по две, като всяка поръсвате с олио. Слагате част от сместа и завивате на руло. Готовите рула се подреждат в тавичката и се намазват отгоре с останалото олио. Печете в предварително загрята фурна на 175°С, до златисто-кафяво. След като извадите от фурната напръсквате с вода и завивате с кърпа за около 20 мин. Сервирате охладен, наръсен с пудра захар.

ВИТА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1 1/2 чаена чаша натрошено сирене, 1/2 кофичка кисело мляко, 4 супени лъжици трапезен маргарин „Белла”, 1/2 чаена чаша вода, 2 супени лъжици олио, 2 яйца.

Рецепта
Вземете дълбока купа и разбийте яйцата. Прибавете към тях сиренето, половината кисело мляко и олиото. Разбъркайте внимателно, така че сиренето да не стане на каша. Вземете средно голяма тавичка и намажете с малко от маргарина. Разстилате пакета кори върху масата, като вземате по 2 листа. Нанасяте върху тях част от плънката (на линии по дължина). Навивате на руло и поставяте в тавата. Изплакнете купата с водата и останалото кисело мляко и залейте вече подредената баница, след което залейте и с предварително разтопен маргарин.
Печете в предварително загрята фурна на 175°С, до златисто.



ЩРУДЕЛ С ЯБЪЛКИ
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1/2 кофичка трапезен маргарин „Белла”, 1 кг. ябълки, 1 1/2 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. галета, 1 ч.ч. стафиди, 1 ч.ч. натрошени орехи, 1/2 пакетче канела.

Рецепта
Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде. Отваряме пакета кори „Белла”, вземаме 1 лист и мажем с предварително разтопения маргарин „Белла”. Вземаме следващия лист и го слагаме върху първия и пак мажем с маргарин. След това вземаме от ябълките, слагаме ги в единия край на корите, като ги оформяме на ивица с ширина 2 пръста. Последователно поръсваме отгоре 2-3 големи щипки пудра захар, 1 голяма щипка орехи, 2 големи щипки галета, 1 голяма щипка стафиди и 1 малка щипка канела. Навиваме не много стегнато и вием в средно голяма тавичка, предварително намазана с олио. Повтаряме същата процедура до изчерпване на корите и останалите продукти, като внимаваме за правилното им разпределяне, за да стигнат за всички кори. Отгоре намазваме с останалото количество маргарин и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180°С. След изпичане наръсваме с пудра захар и завиваме с кърпа за около 25 минути.

ВИТА БАНИЦА С КАШКАВАЛ
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1 кофичка трапезен маргарин „Белла”, 1 1/2 ч.ч. настърган на ренде кашкавал, 1 ч.ч. натрошено сирене, 2 щипки черен пипер, сол на вкус, 6 яйца, 1/2 ч.ч. сметана за готвене, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 1 с.л. олио.

Рецепта
Разбъркваме сиренето и кашкавала, сметаната, пипера и осоляваме на вкус. Разстиламе корите „Белла”, вземаме 1 кора мажем с предварително разтопен маргарин „Белла”. Слагаме още 1 кора върху първата и пак мажем с маргарин.
Слагаме в единия край от плънката, като оформяме ивица с ширина около 2 пръста. Завиваме на руло и нареждаме в тавичка, намазана с олио. Продължаваме да вием по този начин, докато се изчерпат плънката и корите. Намазваме с останалия маргарин отгоре.
Разбиваме млякото с яйцата и заливаме баницата отгоре. Престоява така около 45 мин. докато корите поемат течността и печем в предварително загрята фурна на 180°С до златисто кафяво. Сервира се топла.

БАНИЦА С ПИЛЕШКО МЕСО
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1/2 кофичка трапезен маргарин „Белла”, 5 глави кромид лук, 1 средно голямо пиле, ½ връзка магданоз, 5 яйца, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. сметана за готвене, сол на вкус, 6 щипки черен пипер, 1 с.л. олио, 1/2 ч.ч. сирене.

Рецепта
Нарязваме пилето на части и го слагаме да се вари заедно с кромида, нарязан на шайби. Варим 30 мин. След като се свари изцеждаме с помощта на гевгир от бульона. Осоляваме всяка мръвка и поръсваме с черен пипер и нареждаме в тавичка заедно с лука и част от бульона. Печем докато мръвките придобият златиста коричка. След изпичане обезкостяваме и накъсваме на ситно мръвките. Слагаме ги в по-дълбока купа, прибавяме към тях лука, сиренето, яйцата разбъркани със сметаната, млякото и магданоза. Осоляваме пак, ако е нужно и прибавяме 3 щипки черен пипер.
Взимаме средно голяма тавичка, намазана с олио и слагаме половината кори „Белла”, като всяка мажем с предварително разтопения маргарин „Белла”. Изсипваме плънката и отгоре поставяме другата половина от корите, пак всяка намазана с маргарин. Нарязваме на парчета и мажем с останалия маргарин и 1 разбито яйце. Печем в предварително загрята фурна на 180°С до златисто-кафяво. След изпичане завиваме с кърпа за около 20 мин.

БАНИЦА С КАЙМА
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 1/2 кофичка трапезен маргарин „Белла”, 1/4 телешка кайма, 1 глава ситно нарязан кромид-лук, 2 доматчета от консерва, 1/2 кубче бульон /телешки/, 1 ч.ч. сирене натрошено, 5 стръка магданоз, сол на вкус, 2 щипки черен пипер, 2 яйца, 1 с.л. олио.

Рецепта
Затопляме в тенджерка 2-3 с.л. олио, прибавяме каймата и кромида и задушаваме за около 10 мин. Добавяме нарязаните на ситно доматчета, магданоза, бульона, солта, пипера и малко вода. Оставяме каймата да се свари добре, докато се изпари бульона и остане само със соса си. Сваляме от огъня и оставяме каймата да изстине добре и поставяме сиренето и разбитите яйца с малко сол и пипер. Разбъркваме сместта много добре.
След като разгънем корите „Белла”, разрязваме на три еднакви парчета. Вземаме едно листче, мажем с предварително разтопен маргарин „Белла” и върху него слагаме още едно и пак мажем. Слагаме малко от пълнежа в единия край, сгъваме страните навътре, за да не излезе каймата и навиваме на рулце.
Намазваме с олиото средно голяма квадратна или правоъгълна тавичка и нареждаме рулцата едно до друго. Отгоре намазваме с останалия маргарин и печем в предварително загрята фурна на 180°С. След изпичане завиваме с кърпа за около 15 минути.





БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 200 гр. сирене, 200 гр. настърган кашкавал, 3 яйца, 2 с.л. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода, 1/2 ч.ч. олио /или 1 с.л. трапезен маргарин „Белла”.

Рецепта
Вземаме правоъгълна тава и предварително я намазваме с олио или с неразтопения трапезен маргарин „Белла”. Смесваме сиренето и кашкавала с яйцата, киселото мляко и содата. Всеки 2 броя кори намазваме с олио и разстиламе равномерно по 2 с.л. от сместа. Корите, две по две, се навиват и се нареждат в тавата. Пече се на предварително загрята на 220ºС фурна до златисто-кафяво. След като извадим баницата от фурната, я напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа.

БАНИЦА С МАЙОНЕЗА
Продукти
1 пакет точени кори „Белла”, 250-300 гр. натурална млечна майонеза, 300 гр. сирене, 3 яйца.

Рецепта
Вземаме правоъгълна тава и предварително я намазваме с олио. Всеки 2 броя кори намазваме с майонеза и разстиламе равномерно плънката, приготвена от сиренето и яйцата. Корите, две по две, се навиват и после се нарязват на парчета с 5-6 см. дължина. Така до изчерпване на корите и сместа. Заливаме с около 125 гр. газирана вода и печем на предварително загрята на 220ºС фурна до златисто-кафяво. След като извадим баницата от фурната, я напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа.

# 69
  • Мнения: 732
Щрудел с ябълки
Рецепта № 40
Продукти:
350 гр. бутер тесто „Белла”
500 гр. кисели ябълки
50 гр. масло
60 гр. пудра захар
щипка канела
50 мл калвадос (ябълкова ракия)
1 жълтък

Приготовление:
Обелете и нарежете ябълките на малки парченца, задушете ги в маслото, прибавете канелата, залейте с калвадоса и фламбирайте. Оставете ги да изстинат.
Разстелете бутер тестото и оформете от него 2 правоъгълника с 40 см дължина и 10 см ширина. Поставете единия правоъгълник в тавичката за печене, разстелете върху него ябълковия пълнеж и го покрийте с другия правоъгълник. Слепете краищата с малко вода и ги притиснете с опакото на ножа.
С разбития жълтък намажете сладкиша и с остър нож направете няколко напречни разреза без да пробивате докрай тестената кора. Изпечете добре в загрята до 230 градуса фурна. Сервирайте щрудела напълно изстинал.

# 70
  • Мнения: 616
Аз имам от точени кори бела"Баница с тиквички" ,но не съм я пробвала ако някои иска ще я напиша.  chef

# 71


Рецепта на Диана Сапунджиева
29.12.2006

Бохемска рапсодия
Номинация No 69

Продукти :

500г Белла, 400г бяло пил. месо, 2ск чесън, бебе лукчета и морковчета, 4 суш кайсии, 200г пъпеш, 100г готв сметана, 50г кокосово мляко, 2сл кафява захар,бял пипер, сол, 1вр магданоз, 1каф ч пр мляко, 25г кр масло; /марината/ соев сос, зехтин, коняк по 30мл,сок и кора от 1лимон. Кашкавал за отгоре
Начин на приготвяне:

Изработват се 4 кошнички от бутер тесто, които се изпичат и се изваждат от формата. Месото се срязва по дължина и се оставя за 2 часа в маринатата. Пече се на скара и се реже косо на жулиени. В тиган се задушават 2 ск чесън в 1сл зехтин. Към тях се прибавят лукчетата и морковчетата, предварително бланширани в подсолена вода. Поръсват се с 1 сл кафява захар, за да се карамелизират леко. В др тиган се разтопява 20 гр чисто масло и се слагат парчета пъпеш колкото 1/2 локум и кайсиите, нарязани на 4, бъркат се, да получат лек загар, поръсват се с 1 сл каф захар и 30 гр коняк. Смесват се със зеленчуците, прибавя се пилето и всичко се залива със сметана, кокосово мляко и маринатата от пилето, овкусява се със сол и пипер. Оставя се на огъня да се сгъсти. От всичко се слага в кошничката, поръсва се с настърган кашкавал само пълнежа, а тестото се маже с жълтък и се ръси със сусам. Пече се само отгоре. Поднася се с пюре от магданоз и чери доматчета.

# 72
  • Мнения: 382
 С адрес:номинация 69(или Диана Сапунджиева):                                           

Е, стига де! То ,бива,бива самохвалство,ама това минава всички граници!Скоро няма да остане тема ,в която да не ни навираш в очите тази прословута АВТОРСКА рецепта.Разбрахме вече,че си голям майстор,но ако си чела внимателно темите в този форум,вероятно си разбрала,че сполучливите рецепти сами си печелят почитатели,така че по-кротко го давай.Тук всички обменяме опит и идеи,къде сполучливи,къде- не и така се учим на разни малки,но важни тайни за готварското изкуство ,и сме щастливи ако успеем да впечатлим с постиженията си нашите близки и нашите приятели.

# 73
Вашите близки щом не винаги се впачатляват, какво остава за приятелите. Joy

# 74
  • Мнения: 382
Драга ми,номинация 69,като си толкова добра ,премести се за подвизи в професионален готварски форум.Какво правиш тук,при аматьори като нас?И да,продължавам да твърдя,че винаги има какво да се научи и добрите майстори в занаята си го признават,ама явно ти си мислиш ,че знаеш всичко за готварството.Няма съвършени готвачи,винаги стават фалове.Една измислена рецепта не означава нищо,още повече че в днешно време трудно ще докажеш,че е твоя-в интернет има хиляди готварски сайтове,знам ли откъде си я присвоила.Ти тука за една проста баница се заяде,че била твоя-абе,я слез малко на земята.
И не се безпокой за близките ми и приятелите ми!

П.С.Обикновено се въздържам от нападки и коментари ,но след като за една вечер изчетох в 5 теми едно и също нещо,и видях заяждането ти с Афродита за баницата,не можах да се стърпя.
И дано да нямаш проблеми след големия смях от снощи!  bouquet
 

Общи условия

Активация на акаунт