Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 140
С мъжа ми сме разделени повече от 2 години, имаме дете, той си го гледа, не се оплаквам. Докато бяхме заедно той се разбираше с моите родители, те го харесваха, той се държеше добре и им помагаше. Аз също се разбирах с неговите.
Когато се разделихме той много страда, постоянно се опитваше да оправи нещата и ми пишеше едни дълги съобщения с всякакви обяснения и обещания по цял ден. Количеството съобщения, които получих (и все още получавам понякога) е просто внушително. Нямаше как да го отрежа изцяло само заради детето.
В отчаянието си той говореше и пишеше на всички мои по-близки хора, включително и на родителите ми. Това си продължи доста дълго време, сигурно около година, когато в един момент майка ми е спряла да му отговаря на съобщенията. От тогава тя не поддържа контакт с него. Не знам какви са нейните причини точно. С нея никога не сме били много близки, да си споделяме лични неща.
Мъжът ми беше много възмутен от това и смяташе, че аз трябва да направя нещо по въпроса. Аз така и не направих, защото не ми е ясно какво точно, а и дори да й искам някакво обяснение тя не мисля, че ще тръгне да ми обяснява личните си подбуди, ще каже нещо кратко и ще приключи разговора.
Сега обаче с бившия ми се скарахме за нещо, което засяга неговите отношения с майка ми и той не иска да остави така нещата. Възмутен е, наранен е, че той се е държал толкова добре преди, а тя сега не му говори.
Аз като цяло не разбирам защо е нужно да поддържат някакви близки взаимоотношения и защо аз трябва да се меся в тях. Нямам нищо против да си поддържат ако и двете страни искат, но иначе не ми е ясно как да стане.
Майка ми никога не е говорила нещо лошо за него. Не знам какво си мисли, но със сигурност не е демонстрирала нещо лошо пред мен или детето.
Майка ми и баща ми са разведени, с него май се разбира бившия ми, не го знам, но не се е оплаквал Crazy
Въпросът ми е трябва ли според вас да направя нещо за техните отношения и ако да, то какво?

# 1
 • Мнения: 24 611
Стокето ли е намесено все още?

# 2
 • Мнения: 7 178
Докато не преодолееш Мъжът МИ, няма да излезеш от тези объркани отношения. Този човек е мъж на друга и следва ( според мен ) да спазвате необходимата дистанция и двамата.
Не ти е работа да оправяш отношенията му с никой, нито ти е работа да си кошче за душевните му отпадаци, освен ако не го правиш по собствено желание. Смятам, че ако искаш да го разкараш от живота си не е кой знае колко сложно да го направиш, за това заради детето е банално оправдание. Аз лично бих го заплашила, че ще препращам съобщенията на жена му. Такива близки контакти и взаимоотношения с миналото не са в полза на никой.

# 3
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 652
От разказа на авторката не става ясно дали бившият й съпруг има друга жена newsm78 Друг е въпросът, който я измъчва...

# 4
 • Мнения: 4 421
Бившия и майка ти, брейй.  Sunglasses

# 5
 • Мнения: 4 140
Стокето ли е намесено все още?
Не, това го приключихме вече Wink

I.Hr , той е този, който не иска да спазва дистанция, режа го постоянно, но той не се отказва. За него "не" означава "опитай пак" и така до безкрай.
Бях му споменала, че тези неща, които ми ги пише няма да ги държа само между нас, а ще споделям каквото и както искам, но него не го притесни изобщо. Вика, че той може би това цели. А и в крайна сметка ако го направя те ще се скарат, което аз не искам да става. Предпочитам да си се разбират както могат и да стои с нея.

*Biskvitka*, има жена и дете от скоро. Не мисля, че имат значение относно темата. Поведението на майка ми няма връзка с тях, от преди това е.

# 6
 • Мнения: 7 178
От разказа на авторката не става ясно дали бившият й съпруг има друга жена newsm78 Друг е въпросът, който я измъчва...
Има друга жена, бременна при това или вече родила. Има още една тема - драма със стоке, може би от там произхожда проблема. Въпросното е купено от майката на авторката и съхранявано от нея. Та ... авторката се измъчва от доста неща свързани помежду си и произлизащи от Мъжът МИ ( бившия )
Излиза, че той прави всичко възможно да се върне при теб. С каква цел тогава новата жена че и бебе?

# 7
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 652
Благодаря ти, I.Hr Simple Smile, явно историята има предистория....
А защо не поговориш с майка си? Иначе, можеш само да гадаеш какво се е случило...и всъщност, това не е ли предмет на разясняване между бившият ти мъж и майка ти, ти защо ще се месиш?

# 8
 • Мнения: 4 140
Излиза, че той прави всичко възможно да се върне при теб. С каква цел тогава новата жена че и бебе?
Е с каква цел, случайно. Както и да е, не мога и не искам да разказвам всичко за отношенията ни.

А защо не поговориш с майка си? Иначе, можеш само да гадаеш какво се е случило...и всъщност, това не е ли предмет на разясняване между бившият ти мъж и майка ти, ти защо ще се месиш?
Не съм говорила, защото както казах не я чувствам толкова близка. И точно за месенето питам. Дали е нужно да се меся както той настоява?

# 9
 • Мнения: 1 855
Бухтичка, не си го причинявай, ти не си адвокат на майка си.
Недоразуменията се изясняват лично.

# 10
 • Мнения: 7 178
Излиза, че той прави всичко възможно да се върне при теб. С каква цел тогава новата жена че и бебе?
Е с каква цел, случайно.
Е, не. Това звучи  #Crazy. Ако той твърди, че е случайно и това е начина да те върне има нужда от помощ. Ако това е твой извод .... живота ти ще бъде една поредица от драми като тази с роднинските взаимоотношения и предишната с вещите на заем.
Не мога да си обесня, защо продължават да те впечатляват действията му?

# 11
 • Мнения: 4 140

Не мога да си обесня, защо продължават да те впечатляват действията му?
Оставих детето за една вечер при майка ми и той ми направи проблем за това. Накрая ми стана ясно, че проблемът са неговите отношения с майка ми и затова не иска и детето да остава там. За детето се разбрахме горе-долу, но той държи нещата с майка ми да се променят.

На мен нещата, които ми ги приказва ми звучат напълно абсурдни. Все едно да ми обяснява как земята е плоска. Но той толкова разпалено го прави, че в един момент аз се замислям. Не се имам за безгрешна и се зачудих дали наистина постъпвам правилно като не правя нищо.

# 12
 • Мнения: 2 681
Бухтичка, ако  бившият ти  се оплаква, че детето е лошо обгрижвано, когато е при майка ти - тогава провери и се намеси. Никакви други причини  не би трябвало да те карат да предприемаш каквото и да било, за да оправяш  отношения, които  не са свързани с  детето ви.

# 13
 • Мнения: 7 178
Изхождайки от опита си и от това, че бащата на синът ми имаше да кажем доста разпалена фантазия да не кажа болна бих ти казала няколко неща
 - ако майка ти не неглижира детето и ти и имаш пълно доверие, какво казва и иска другия родител си е негов проблем.
 - това, че той има някакви проблеми с майка ти, пак си е негова работа, да си ги оправя сам, не е нужно да влизаш в ролята на медиатор.
 - това, че ти обеснява някакви неща с патос и усещаш, че ти обърква представите е знак и повод да ограничиш общуването си с него.
 - ако имаш страхове, че предприемайки някакви по-твърди мерки това би се отразило на детето ви ( на отношенията баща-дете ) бих казала, че те не трябва да зависят от майката/бившата съпруга, ако се крепят на нея по-добре да ги няма, защото има голяма вероятност да нанесат вреда и травма върху детето.
 - и не на последно място - дали постъпваш правилно или грешно зависи от усещането ти, има ли колебание дали да направиш нещо по-добре не го прави. Нужно ли е да си предизвикваш неудобства?

# 14
 • Мнения: 2 232
Как ли издържа новата жена на бившия ти тези ваши разпалени отношения... На мен ми се вижда, че постоянно сте в някакъв контакт. Не е ли прекалено, все пак сте си бивши?

Общи условия

Активация на акаунт