Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 740
Гледам, че има много въпроси - препоръчайте ми училище, кое е най-доброто училище, къде да запиша детето си и т.н. Това са родителите на бъдещите първокласници. Иска ми се да поставя въпроса по-общо: какво очаквате от училището, което ще изберете за детето си? Иска ми се да се включат и родителите на по-големи деца: какво смятате, че трябва да осигури едно училище, за да сте доволни от него? Кое е най-важно? Базата? Реномето? Опитът? Дисциплината? Езиците? Извънкласните занимания? Столът? Занималнята? Приятелските отношения между учители и ученици? Връзката с родителите? Да не изброявам всички възможни отговори. Кое е определящо според вас?

# 1
 • Мнения: 1 258
За мен така:дисциплина,учене,учител,удоволствие от ученето.

Т.е.детето ходи на училище с удоволствие,защото там е любимият му учител.Учителят го учи да мисли,а детето получава поощрение за това,а това го кара да се чувства важно и пораснало.
Нещо такова в идеализираната му форма. Grinning

# 2
 • Ямбол
 • Мнения: 23 176
Моят критерий, когато записвах сина си в първи клас беше основно отношението на учителя към децата и към работата си с тях. Учителят трябва да е мил, но и достатъчно строг, за да си изпълняват учениците задълженията и да има дисциплина; да говори ясно и правилно и да умее да организира; да е с авторитет; да има постоянен контакт с родителите; да го обичат децата. Не на заден план при избора ми беше и как ще се придвижва синът ми до у-ще - избрахме това, което има собствен транспорт. Освен това синът ми лесно помни думи на чужд език - записах го в паралелка с ранно чуждоезиково обучение. Въобще трябва да се опитаме да разберем какви са интересите и какво им се отдава най-много на децата ни. Не на последно място : ослушах се за мнения на други майки и веднага игнорирах училищата, където изнудват родителите за пари, отнасят се към децата според статута и джоба на родителите и изобщо делят ги на бедни и богати деца. Stop
Все още не мога да кажа дали съм избрала най-доброто у-ще, но времето ще си покаже. Thinking
 

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 2 865
 Лично аз, първото нещо от което се ръководих беше училището да е близо до вкъщи. Друг е въпросът че и аз съм учила в това училище и има доста добри отзиви за него. Ако сега записвам детето си знам, че най-важното нещо е учителката. Добре че имахме късмет та попаднахме на много точна госпожа.Достатъчно е добра и строга, и взискателна. Колкото до другите неща - те не са толкова важни според мен. За мен най-важното са дисциплината и начина на преподаване.Фактът че синът ми разбира 95 % от нещата в клас за мен значи много.

# 4
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 979
Класната, взаимоотношенията м/у нея и децата, вътрешния вид на сградата и уч. й стая, реномето на школото и извънкласни занимания които се провеждат пак в самото учлище. Става дума за уроци по пиано, които тя посещава.

Не на последно място Охраната и какъв е достъпът на външни лица до сградата.

# 5
 • Мнения: 88
Според мен в началните класове най-важна е учителката. Тя трябва да има подход към децата, да им създаде навици и интерес към учението и да ги научи да мислят.

# 6
 • Мнения: 836
Аз записах сина си в училище с традиции и добра база. Много важен фактор беше учителката да  е взискателна към учебния процес и дисциплината, да има правилно отношение към учениците и да е наистина педагог.  За мен беше важна и средата в която ще попадне и нивото на  децата в класа.   Peace

# 7
 • Мнения: 227
аз лично мисля, че е добре да има дисциплина, добра комуникация между родители и учители, да има охрана, която да не пуска  в двора всеки сетил се да влезе и разни такива неща и наи - важно качествен учител  Grinning

# 8
 • гр. София
 • Мнения: 3 131
За мен водещето беше учителката. За училището почти нищо не знаех. Доволна съм че е наблизо. Важно е също децата да имат извънкласни занимания. В нашето у-ще няма много. Занималня също за работещите родители, макар че чувам че там нищо не учат.

# 9
 • Мнения: 122
предстои ми да запиша малкия си син в 1ви клас;нямам кой знае какви големи очаквания от училището ,от учителите ...моята лична представа за това как трябва да се мотивира едно дете,за да му е приятно и комфортно в една нова среда,се разминава с реалността!затова не си правя големи илюзии!имам горчив опит с големия си син и по него съдя-в много отношения училището за тях е необходимо зло!!

# 10
 • Мнения: 3 740
Благодаря на тези, които отговориха!
Аз напоследък започвам за си мисля, че първото, което искам от училището, е да осигури безопасността на децата ми за времето, когато са там. Т.е. в училището да не влизат външни хора, но и децата да не излизат, да съм сигурна, че са там, а не някъде другаде. След това искам от училището да има строги изисквания по отношение на дисциплината и изпълнението на домашните работи, с други думи да даде на децата да разберат, че работата трябва да се върши, а не да се претупва. Другото, което ми се иска да се преговаря ежедневно, е, че другите хора също са важни - учителите, съучениците, лелките в кухнята и чистачките в коридора. Освен това да напомня на децата непрекъснато, че има едни вълшебни книжки, наречени енциклопедии , речници и справочници и едно вълшебно място, наречено Интернет, и всичките тези вълшебни неща много помагат за справяне с домашните работи. И едва на последно място да предостави на децата обем от знания за научаване.

# 11
 • Мнения: 7 669
Не харесвам дисциплината, която е по училищата.....там учат децата просто да стоят мирно, но не и да играят и да се развиват активно, много е насилствен учебният процес според мен.....затова вероятно няма да избера държавно училище.......но зависи и от финансовите ми възможности

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт