Антицелулитен масаж


Всички сме били свидетели на онази грозна подкожна мазнина, която, ако стиснем между пръстите си, заприличва на портокалова кора. Да, за целулита говоря Simple Smile


Един от най-известните и ефективни методи за борба с целулита е ръчният масаж, т.нар. антицелулитен масаж. Неговата цел е премахване на подкожния слой мазнини. Методът има козметичен ефект.

Широко застъпеното схващане, че масажът трябва да е болезнен, е неправилно. Ако е направен по този начин, дори е вреден, защото тъканите се травмират и често се пукат кръвоносни съдове. Да не говорим за синините, които остават на повърхността на кожата, свидетели за травмираното място.

Правилно изпълнен, ръчният масаж изисква щадяща стимулация на биоенергетичните зони, съчетана с техники от лимфодренажния масаж (поглаждане и изтласкване нагоре към лимфните възли), за да се стимулира лимфо- и кръвообращението. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, разнася свежи хранителни съставки и осигурява разнасяне на лимфните задържания.

Както е известно основната причина за целулита е задържането на течности и застой на лимфа.

За по-добър ефект се препоръчва комбинирането на масажа със специални масла, които разграждат мазнините и стимулират кръвообращението. Времетраенето на масажа зависи от възрастта и телесното тегло на жената. Ако е млада с добра обмяна на веществата, с тегло около 50-60кг, тогава 15 масажа са достатъчни, за да има дълготраен ефект. Но, ако жената е в зряла възраст, с нарушена обмяна на веществата, подложена на стрес, с нарушен хормонален баланс и тежи над 60-70кг, тогава са необходими минимум 20-25 масажа, за да има осезаемо намаляване на обиколката. Процедурите трябва да се правят всеки ден или през ден.

Ето рецепта за домашно направено етерично масло за масаж:
В празно шише от 50мл капнете 20 капки грейпфрут, 10 капки хвойна, 7 капки кипарис или вместо него-10 капки розмарин. Дръж на студено и тъмно и използвай в рамките на 3 седмици. Ако кожата е суха, може да добавиш малко масло от авокадо, пшеничен зародиш, известни със защитните и регенириращи свойства.

 

Източник: liniastandart.com