Масаж против бръчки

С настъпването на зимата се забелязват по-силно и по-ясно проблемите свързани с възрастта – малко повече бръчици около очите, по-отпуснато лице, бръчици около устата и малко по-апатично настроение във връзка с отиващото си лято. Всичко това може да ни накара да се определим като повехнали при един не толкова бърз поглед в огледалото.

В същото време работният режим вече е започнал и нямате възможност за сериозни грижи към себе си. Затова ви предлагаме няколко съвета как да подобрите тонуса на кожата и лицето си, като за това няма да се наложи да отделяте голямо внимание. Направете няколко масажа против бръчки на лицето и така ще подобрите кръвообращението си и ще изглеждате по-свежи. Много е важно в каква посока ще осъществявате движенията. Дори когато ходите на професионална козметичка или масажистка обърнете внимание как и в какви посоки тя движи ръцете си по вашето лице. Възможно е в желанието си да си направите масаж всъщност поради неправилни движения да си създадете нови бръчки.

1.       За да осъществявате по-лесно движенията по лицето поставете върху него вазелин или друг доста мазен крем ( много подходящи за тази процедура са бадемовото или кайсиевото масло на “Икаров” освен, че са много удобни за правене на масаж и не попиват лесно, те ще подхранят допълнително кожата ви). За да си направите сама масаж, е добре да нямате много дълъг маникюр в противен случай ще ви бъде неудобно да извършвате движенията и е възможно да се одраскате.

2.       Започнете с търкане на бузите от долу нагоре ( много е важно да запомните, че и при измиването на лицето трябва да извършвате движенията по същият начин, а както и при нанасянето на дневен или нощен крем), а после наклонете движенията към очите.

3.       За да избегнете бръчки около очите и под тях при масажа, извършвайте масажните движения от слепоочието към носа. Можете да направите кръгово движения около очите като започнете от слепоочието минете към носа и завършите дъгата под веждите, като стигнете отново до слепоочието ( винаги поставяйте около- очният крем в посока от слепоочието към носа с леки потупвания).

4.       Когато говорим по- емоционално, често бръчкаме чело и на него се получават много неприятни големи бразди. За да намалите бръчките по него, го масажирайте от горе надолу по посока към средата на челото.

5.       Носа масажирайте с движения отгоре на долу към неговия връх.

6.       Брадичката ще освежите, ако търкате от долу нагоре към устата.

7.       За да имате красива и сияйна усмивка дълго време, масажирайте внимателно от ъглите към средата.

В случай, че усетите, че кожата вие попила масажната мазнина добавете още. Преди да започнете анти-бръчковия масаж почистете и измийте добре както ръцете, така и лицето си.Можете да отделяте по около 3 минути 2-3 пъти в седмицата за тази процедура и не след дълго ще усетите резултата, а той ще бъде видим не само за вас.

Допълнете пожелание разкрасителната процедура, като завършите с мляко за разкрасяване. Този тоник можете да приготвите сами. Най- добре е да използвате натурални продукти, когато става въпрос за кожата на лицето. Това е едно мляко, което лесно може да приготвите. Нужни са ви:

    * Бадемово мляко
    * 10гр. сладки бадеми
    * 100гр. розова вода


Бадемите поставете в хаванче (не метално) и ги залейте с гореща вода, за да се отстранят люспите им. Вече обелените бадеми с счукват и малко по – малко при постоянно то им стриване към тях се прибавя розовата вода. Прецедете получената смес през кърпа. Вече сте получили смес, която има вид на мляко-т.нар. бадемово мляко. Можете да го нанасяте или да обтривате лицето с памуче от тази смес сутрин и вечер, а както след масаж или почистване на лицето.

 

Източник: pudriera.com