Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 март 2006, 19:02 ч.

Д-р Иван Димитров от 14 поликлиника

 • 7 304
 • 50
 •   1
Отговори
 • Мнения: 658
Здравейте!
Искам да разбера какво ви е мнението за д-р Иван Димитров от 14 поликлиника, който сега е с нов адрес в София - ул"Феликс Каниц" 11. Надявам се, че имате по-скорошни впечатления от него.
В bg-mamma има много коментари за него и те са все положителни. Точно поради тази причина и аз го избрах за свой лекар за женската консултация, но се изненадах или по-скоро втрещих от арогантното му поведение и липсата на всякакъв професионализъм.
Преди няколко дена го "вкарах" в черния списък на bg-mamma, но тогава не се публикуваха други мнения по въпроса.
Искам да включа в Черния списък Д-р Иван Димитров от 14 поликлиника, който сега е с нов адрес: София, ул"Феликс Каниц" 11, тел. 952 3883. Да, да, точно така!
Този "лекар" ми беше препоръчан първо от моята GP и след това още повече се подведох по препоръките за него в bg-mamma. По тези причини го избрах за лекар, който да проследи бременността ми. Няма да се спирам с подробностти на това, което ми се случи при него, а само ще обобщя, че два прегледа бяха достатъчно показателни, че е некадърен лекар и арогантен човек. На първия ми преглед в 10 г.с. ме прегледа на ехограф за 5 минути и след това в продължение на 20 мин. първо ми се накара като на циганин, че още не съм започнала да пия Neofolic, а после ми размахваше  някакви документи и сметки за да ми показва, че Здравната Каса му плаща жълти стотинки. На втория "преглед" в 16 г.с. въобще не ме прегледа защото съм му изглеждала здрава и освен това ме нарече "ненормална" защото го попитах какво мога да пия за главоболие - този въпрос не бил по неговата специалност.
 alert Високо алармирам: Не ходете при д-р Иван Димитров ако държите да получите професионално и компететно отношение и още повече ако не искате да ви стресират или обидят заради нормални въпроси, които трябва да се зададат точно там !!!
В предвид това, което съм чела за д-р Иван Димитров в bg-mamma стигам до заключението, че до преди година - две той се е стараел да бъде професионалист, включително и в отношението си към хората, но сега очевидно е безкрайно оттегчен от работата си и наплива от пациенти. В резултат на това сега не проявява професионалните си умения, а насреща си виждаш един ужасно изнервен и арогантен човек, който всячески се старае да те разкара, дори ти го казва в прав текст.
Е, аз със сигурност ще го разкарам  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire, защото искам да получа компетентно медицинско обслужване от спокоен и добронамерен специалист.
Все пак много бих искала да разбера дали има и други, които са разочаровани от "светилото в българската гинекология"  Laughing . Затова повдигам темата отново.

# 1
 • Мнения: 2 242
Преди да разкажа това което знам за Димитров да съм сигурна – кажи в 14 поликлиника на кой етаж беше кабинета му? Понеже там има двама гинеколози, а аз все забравям имена  Blush . Та от единият съм останала с прекрасни впечатления, а за другият ... нямам думи .

# 2
 • Мнения: 125
Уф, и на мен той ми води бременността ooooh!В началото, като забременях беше все още в 14-та п-ка, но после се премести в кабинета на ул. Феликс Каниц. Значи май 2 видеозона ми бяха безплатни и другите си ги плащах по 10 лв, като ми каза, че това е минимум та минимум. Изследване на влагалищен секрет така и не ми направи #2gunfire, защото от касата не му го плащали, а аз на няколко пъти се обаждах там и ми казаха, че е напълно покрит даже задължителен за бременни в началото и края на бременността. Както и да е. 10-тина дни преди раждането ми тръгна някакво прозрачно течение и му се обадих да му обясня та барем ме прегледа, но той по телефона ми каза"явно си гъбясала" и ми каза да си слагам полижинакс. А аз нямах никакви признаци за гъбична инфекция, нито сърбеж, нито зачервено, дори и самото течение не беше бяло, а прозрачно! Па след това ако не съм родила, когато ми дойде времето за предварително дадения час да дойда да ме види. Изведнъж някакъв приятел на мъжа ми му пуснал мухата, че това течение може да е пукнат околоплоден мехур и водите да ми изтичат бавно, а бебето може да остане на сухо и ние беж към Тина Киркова в 22ч. А от там като ми се развикаха, че имам течение от два дни с подозрение за изтекли води и не ме е прегледал гинеколога ooooh! Димитров даже ми каза, ако случайно тръгна да раждам, да му се обадя, за да може да си освободи часа. Представяш ли си?!? Ще раждам, а него го вълнува, че няма да вземе още един талон от поредния балък дошъл при него #Cussing out Въобще не съм ходила при него след раждането, не искам и да чуя повече за този капиталист! #2gunfire

# 3
 • Мнения: 103
Ще ти разкажа как постъпи с мен! Отидох при него, защото ми го препоръчаха като добър специалист. Имахме проблем и аз не можех да забременея /в последствие проблемите се оказаха от съвсем друго естество/. Отидох с един куп изследвания, на едно от което единия ми хормон при норма 300 да кажем, беше 1300. Неговата реакция - имаш рак на хипофизата, просто ей така го каза, все едно днес не съм пил кафе! И продължи - ама не с епритеснявай, през носа се бърка с едно шило и се дърпа! Е честно щях да умра! Веднага скенер и естествено - нищо, грешка в лабораторията! Не може ей така да казваш без да си направил допълнителни изследвания и т.н.! Скенера не ми го препоръча той, а майка ми, която е мед. сестра и както можете да си предстваите при подобна новина пощуря, ми уреди! Освен това при прегледа ми каза - ама толкова си дебела /което не е вярно/ имаш толкова много черва, нищо не мога да видя, ти матка въобще имаш ли??!!!! Е говори ли се така на младо момиче бе?!  #Cussing out  #2gunfire Кракът ми повече не стъпи там! Отвратително арогантен и безскрупулен тип! Поздравления, че си го сложила в черния списък!

# 4
 • Мнения: 832
Чудя се как може да се посволява на такива хора да се наричат лекари, и още повече когато се късае за бременни. На такива просъо трябва да им се отнема разрешителното да практикуват като лекари. Ама понеже нищо такова не се прави, затова има такива некадърни "лекари. УЖАС.

# 5
 • Мнения: 103
Казват, че бил добър лекар, ама..., но е факт, че беше пълно с жени, които чакаха с трепет да се оставят в тези ръце!!!!!!!!!
Отношението е отвратително! Не го защитавам, даже обратното! Бих казала, че го ненавиждам! Пълен простак!

# 6
 • София
 • Мнения: 679
За този лекар във форума видях само положителни отзиви и си мислех, че случаят с мен е изключение не си позволих до сега да разкажа моята история.
С този лекар се познаваме от 2000г. препоръча ми го моя приятелка лекарка и той ме прие с учудващо добро отношение на лекар към пациент. Бях негова пациентка в началото през здравната каса, но след като няколко пъти ми се наложи преглед по-спещност и ми се отговаряше, че трябва да чакам по месец и повече, започнах да ходя на платен прием без да чакам. Та случката е следната той много добре знаеше, че повече от година планирам да забременея и през 2003г. месец ноември му се обаждам да му кажа, че имам положителен тест и искам да бъда прегледана, защото имам болки ниско долу, а съм и с обърната матка. На прегледа ми каза да си пия фолиева киселина и но шпа заради болките. По стечение на обстоятелтвата в 6г.с. прокървих беше неделя, звъннах му на мобилния и му казах, че имам проблем, а той ми каза, че било неделя, утре да отида на преглед, по-късно нещата се влошиха, обадих се отново и ми каза, че всичко е божа работа, да си лежа и това е. На следващата сутрин ме прегледа и изпрати в болница. Там ми направиха кюртаж, като хистологичното изследване не показа нищо, защото бях изхвърлила ембриона при обилното кървене и не е било необходимо да ми се прави. Заради съмненията за извънматочна бременност, който той беше изразил изкарах близо 10 дни в болницата под стрес. След месец му се обадих и му казах, че имам извън меструално кървене вече повече от 20 дни и ми се отговори, че е нормално след като минаха още 20 дни отидох на друг лекар, който ме пое и благодарение на който сега имам едно прекрасно съкровище.Та с две думи огромно е моето разочарование от него. И до ден днешен си мисля, че е можело да запазя и първата бременност. С втората бременност отново имах болки и кървене, но веднага се взимаха мерки и всичко завърши благополучно.

# 7
 • Мнения: 103
Mama Kenga,
Абсолютно добре съм! Казах и пак ще повторя, че се държа безумно, вулгарно, арогантно, с голяма досада и никаква съпричастност!
Ако е много зает да отказва пациенти, а не да се отнася с новодошлите като парцали! Целта не е оплюване! Всеки казва какво е преживял! Мислисш ли, че може да си измислям, че ми е поставил диагноза рак на хипофизата само с един бегъл поглед вурху сбъркан резултат!?!? Отвратителен е!

# 8
 • Мнения: 1 327
Здравейте! Моята бременност също беше следена от Д-р Димитров. Нямам никакви забележки към него. За видеозона - наистина касата поема само 2, останалите или се плащат или гинеколога ги прави за своя сметка.
Няма добър лекар, който да не е имал и лоши дни. Видно е, че болшинството са доволни от него. Все пак има и лекари, за които можеш да намериш повече лоши отзиви, отколкото добри.
Д-р Димитров има собствен кабинет, но работи и с направления. Аз не съм видяла да върне някой. Винаги пред кабенита му е било пълно с пациентки.

# 9
 • Мнения: 2 150
Здравейте,

и аз се записах при д-р Димитров за проследяване на бременността ми, по препоръка на GP-то ми и положителните отзиви от форума. Била съм за сега само на един преглед 2-я ми е този месец. Не бях много очарована от прегледа почти нищо не ми обясни, освен как касата му давала жълти стотинки и колко много черва съм имала нищо не виждал. После в 6-тата седмица имах някакво кафяво зацапване, но той не поиска да ме прегледа каза ми да пия някакви хапчета и това беше. Не знаех дали е редно така само по gsm-а да се определя какво да пиеш и какво не, но понеже ми е първа бременност реших да му се доверя, все пак той беше толкова хвален във форума. Сега вече се чудя и плаша малко като прочетох какво сте писали Shocked Реших да изчакам още някой преглед да видя как ще се държи и тогава да реша дали да го сменям. newsm78

Последна редакция: сб, 25 мар 2006, 19:37 от barabana

# 10
 • София
 • Мнения: 3 278
Аз съм при него вече 5-та година. И съм също много доволна. Може понякога да е "цапнат" в устата. В повечето случаи не е така. Всичко, което е направил при мен си беше на място. Винаги съветите му са били на място. И най-важното е, че когато имах нужда от него му се обаждах до GSM-а и той ми казваше какво да правя. За мен така беше по-удобно. Например при първата ми бременност имах ужасно главоболие няколко дена. Отидох в една аптека и ми препоръчаха да си купя аналгин. Но реших да го попитам - обадих му се и той каза в никакъв случай да не пия аналгин, а панадол. Точно затова нямаше нужда да ходя на преглед.
Много е жалко, че е имало такива неприятности при вас. Явно и той не е перфектен. Но чак пък да го плюете във форума... Винаги пред кабинета му в 14-та поликлиника е имало опашки. Сигурна съм, че има стотици или хиляди пациентки, които са доволни.

Точно, защото работи със здравната каса веднъж каза, че още малко и ще побелее. Явно има доста пациентки и има нужда от почивка понякога, за да не лудне.

За мен това е най-добрия гинеколог, при който съм попадала. Нямала съм проблеми с него.

# 11
 • Мнения: 1 649
Аз също преди време бях писала , че не съм доволна от него и няколко много учудени мами ми се нахвърлиха... как можело...
И аз не съм доволна от него, меко казано. #2gunfire
Значи това досадно мрънкане , че Здравната каса нищо не правела, го говори на всички., ами да не работи с нея тогава!?
Аз бях след миомектомия/операция заради миома на матката/ и той още пред да ме прегледа ми каза, че едва ли ще издържа бременността, макар че бяха минали почти 5 години от операцията...това добре, но след гинекологичния преглед, каза че имам голяма киста и миома, и че просто съм била кофти късметлийка. Прати ме в Майчин дом да лежа, понеже имах болки. След като ме изписаха, понеже някои от лекарите твърдяха, че трябва да се оперирам докато съм бременна с пълна упойка за отстраняване на кистата, аз взех решение да не се оперирам, той ми се скара че съм била бомба с часовников механизъм, че не съм се оперирала и че аз щяла съм да си нося последствията?!?!?!
Родих със секцио /нямаше друг начин/. Установи се че, кистата се е спукала през бременността- значи взех правилното решение да не се оперирам докато съм бременна и нямам миома , а огромно срастване на матката, което той не е видял. Имало е опасност от скъсване на стената на матката и отделно опасност за мен и бебето...Мислих да ходя да му обяснявам за неговите диагнози- че са грешни, но се отказах - няма смисъл май.

# 12
 • Мнения: 658
Благодаря ви, момичета, че взехте отношение по тази важна тема.
Благодаря и на mama kenga за позицията й на ревностен защитник на д-р Димитров. С това темата се превърна в дискусия, като избягахме от едностранчивото отношение към въпросния доктор. Повдигнах тази тема, защото както вече споменах и аз се подведох по добрите отзиви за д-р Димитров в bg-mama, за което голям принос има ...... mama kenga:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/288/61/
д-р Димитров от 14 поликлиника - акушер-гинеколог
Д-р Богословова - Шейново - факир на секциото
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=52027.0 (разбира се и там mama kenga защитава ревностно д-р Иванов като "Доктор Съвършенство"  Laughing
... и така нататък с добрите отзиви.
Целта ми в никакъв случай не е да оплювам този лекар, а да изложа напълно обективни причини за недоволството си и да потърся откровенното мнение на другите. Защото виждам, че и други мами се подлъгват по отзивите за д-р Димитров в този прекрасен сайт, търсят обективни мнения, а в повечето случаи четат съмо едностранчиви суперлативи. По този начин се подвеждат, както се подведох и аз. А в крайна сметка всеки има глава на раменете си и може сам да вземе решение кой лекар е най подходящ за мама и за бебчо.
Аз предпочетох да говоря за това, което ми се случи при д-р Димитров, защото искам да се чуе, че ТОЙ Е ПРЕКАЛЕНО ГРУБ И МЕРКАНТИЛЕН. Защото когато една жена е бременна, тя мисли не само за своето здраве, но и за здравето и живота на бебчето и, за бога! ИСКА ДА ЗНАЕ ИСТИНАТА за професионализма и дори емоционалното състояние на лекаря, който ще я наблюдава.
Писах преди, ще го споне още веднъж. Стигам до заключението, че д-р Димитров се е държал по-човешки преди време, защото в противен случай нямаше да получи този добър имидж. Но сега или поне откакто аз ходих при него, не е човек на който можеш да повериш здравето си. Същото казах и на моята GP, защото и тя в началото ми го препоръча, и в крайна сметка тя се съгласи напълно с мен. Истината е, че този човек напоследък е прекалено изнервен, първо от многото пациенти и второ поради факта, че Здравната Каса намали от Нова Година таксите, които се плащат на специалистите. С две думи той е психясал и това му пречи да се държи по достоен начин с пациентите си и да изпълнява нормално лекарските си умения и задължения.

# 13
 • Мнения: 983
направо не мога да повярвам на написаното от вас при него ходих и за двете си бременности наистина съм доволна от него- не е някой да ти говори два часа едно и също нещо и да те хвали колко си красива и колко си велика, но мисля че си разбира от работата, относно килограмите и на мен ми е казвал да сваля някое и друго килце защото били предпоставка за гъбички, бях болна от грип с втората бременности се обадих на мобилния тел. в събота и той ми каза какъв антибиотик да пия, после имаше усложнения и се чудех дали да абортирам или не, но той ме увери,че няма да има проблеми наистина се оказа прав.Относно намалените пари от касата мисла, че има и достатъчно платени пациентки за да е психясал от този факт, а не са много докторите, които имот две акушерки. Всеки човек е различен и има различни нужди но за мен е по- важно да си върши работата, а милите думи оставям на човека до мен

Последна редакция: пн, 20 мар 2006, 15:47 от kiki77

# 14
 • София
 • Мнения: 503
Kabiv, направо съм поразена от това което описваш като отношение при д-р Димитров! Все едно за друг човек говориш?!

Негова пациентка съм от 2002 год. и нямам никакви забележки - последно при него съм била на преглед декември миналата година. Две мои приятелки също го посещават и са доволни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт