ТЪМНИ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ - СЪВЕТИТЕ НА ДИМА

Имате сенки под очите, които ви състаряват и правят лицето ви да изглежда уморено и повяхнало, дори когато се чувствате добре.

Ето моите съвети как да се борите с тези досадни кръгове:

- За тези които имат сенки под очите бих препоръчала вечер (2-3 пъти седмично) да си правят очни бани. Те са полезно средство за отстраняване на умората и възпалението на очите.
Използва се специална чашка, в която може да налеете отвара от лайка, мента, магданоз. Отворът се прикрепва към окото, главата се навежда назад и в това положение се мига 6-7 пъти.

- Отлично средство против тези сенки са билковите компреси с лайка, копър, смрадлика.
Билката се сварява, прецежда се и с леко топлата отвара се напояват памучни тампони, които се поставят върху затворените очи за 5-6 минути. Процедурата се повтаря 5-6 пъти. Желателно е за около 5 минути да се сложи и студен компрес. Това може да стане с 1 -2 бучки лед. Накрая се нанася мазен крем.

- Добро действие имат и млечните компреси. 20-30 капки прясно мляко се капват върху памучета с дължина 3-5 сантиметра. Оставят се да действат 10-15 минути. Накрая очите се изплакват с хладка вода и се подсушават. С мазен крем се намазва областта около очите.

- Редица вътрешни заболявания предизвикват появата на тъмни кръгове. Когато няма такава причина, тъмните кръгове се дължат на обща преумора на организма.
В тези случаи е необходим здравословен режим на живот: 8-9-часов сън, ежедневна консумация на плодове и зеленчуци, разходки и гимнастика.

 

Източник: www.rozali.com