А тук има сума ти поддръжници на идеята, че ако имаш диабет, начинът да намалиш свръхтеглото е да се избягват обезмаслените храни...
След изгледани няколко филма и прочетена тукашната тема за Сиофора, където се разглежда теорията, че намаляването на мазнините е довело до блъскане на захар къде ли не, случайно хапнах едно небългарско мляко (много вкусно, не сладко и леко кисело), което имаше повечко калории и пишеше "захар". След което си казах, че това е само потвърждение на теориите от филмите, че човек /или американец/ изяждал по 22 лъжички захар дневно.
Знам, че на БГ млеката пише "въглехидрати" 4 цяло и нещо грама, но днес случайно се загледах в Била мляко 2%, надписът гласеше "въглехидрати - 4.6, от които захари - 4.6"...
И взех да се чудя - това някакви естествени захари ли са - в смисъл да са си били в млякото и преди 100 години, когато не е имало изкуствена храна, или е добавени подсладители, специално за млека, който имат 2-3 месеца трайност?
Подчертавам, че не става дума за боядисаните захаросани каши, а за "кисело мляко".