Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 юни 2015, 17:16 ч.

Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

  • 48 943
  • 752
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 33 197
Старата тема

Здравейте, момичета Simple Smile
В първа бременност съм и имам един въпрос. Първият ден на последната ми менструация беше на 05.05.2015, вчера бях на гинеколог и той определи, че съм в 5г.с. Въпросът ми е, аз ли не съм разбрала как се изчислява това, или има някаква грешка?   Grinning

Момичета, моля за мнение. В 15 г.с. съм и АГ-то каза, че на микробиологията ми е излязло възпаление без да уточнява какво точно. Предписа ми антибиотик "Сефпотек" и свещички. Приятелки казват, че е доста силен антибиотик и почвам да се притеснявам. Има ли такива, на които е предписан по същите причини?

Сега си разпечатах и видях кръвните изследвания и тези на уринатана. Не са от най-добрите.Хемоглобина ми е 115g/l, Eritrociti -3.63, Левкоцити - 6,92. Какво е MCV(среден обем на RBC)-95.3fl и MCH(ср.конц. на Hb в RBC)-31.7pg. Също така СУЕ - 39mm/h. И на урината ми излизат 2-3 левкоцита, пл. еп. кл, бактерии. тези бактерии ме притесняват и това СУЕ ми е завишено. Ако има някой в групата с медицински познания, ще се радвам да ми отговори. Следобяд ще звъня на доктора , но дотогава само нещо ще ме притеснява.

# 1
  • Мнения: 10 552
Старата тема

Здравейте, момичета Simple Smile
В първа бременност съм и имам един въпрос. Първият ден на последната ми менструация беше на 05.05.2015, вчера бях на гинеколог и той определи, че съм в 5г.с. Въпросът ми е, аз ли не съм разбрала как се изчислява това, или има някаква грешка?   Grinning

Според мен си в 6 г.с. Може на ехографа да е излязла 5-та, ако например си забременяла по - късно или си с по - дълъг МЦ. При мен е така.

Момичета, моля за мнение. В 15 г.с. съм и АГ-то каза, че на микробиологията ми е излязло възпаление без да уточнява какво точно. Предписа ми антибиотик "Сефпотек" и свещички. Приятелки казват, че е доста силен антибиотик и почвам да се притеснявам. Има ли такива, на които е предписан по същите причини?

Защо не попита какво е възпалението? Масово се изписват свещички, но ако е по - сериозно и антибиотик. Важно е да се лекува. Ако искаш потърси и второ мнение.

Сега си разпечатах и видях кръвните изследвания и тези на уринатана. Не са от най-добрите.Хемоглобина ми е 115g/l, Eritrociti -3.63, Левкоцити - 6,92. Какво е MCV(среден обем на RBC)-95.3fl и MCH(ср.конц. на Hb в RBC)-31.7pg. Също така СУЕ - 39mm/h. И на урината ми излизат 2-3 левкоцита, пл. еп. кл, бактерии. тези бактерии ме притесняват и това СУЕ ми е завишено. Ако има някой в групата с медицински познания, ще се радвам да ми отговори. Следобяд ще звъня на доктора , но дотогава само нещо ще ме притеснява.

СУЕ е нормално да е завишено при бременност. 2-3 левкоцита са също ок в урината, бактериите могат да са от замърсена проба. Дай пак стерилна урина и нека ти направят микробиология.
Виж си на изследванията нормалните граници за другите показатели. Например ако хемоглобина е нисък, ще трябва да приемаш желязо.
ПП Нямам мед.познания, говори с лекаря си.


Мерси за темата.   bouquet

# 2
  • Мнения: 1 540
Благодаря за новата тема.Записвам се да ви следя   bouquet

# 3
  • сред вълните и пясъка...
  • Мнения: leet
Благодаря за темата!   bouquet

# 4
  • Germany
  • Мнения: 867
Благодаря за темата!   bouquet

# 5
  • Мнения: 38
Мами имам въпрос....   кога започва да си личи коремчето при бременност .... тъй като съм "леко" пълна  Grinning  дали ще ми личи  newsm78 Laughing 

# 6
  • Germany
  • Мнения: 867
Аз съм почти в 16 г.с. и вече си личи. Имам си коремче, но все още с определни дрехи не се забелязва толкова. При мен сякаш изведнъж порасна буквално за 1 седмица имаше разлика.  Laughing
С нетърпение чакам да расте, а и бебчо да започне да шава осезаемо.

# 7
  • сред вълните и пясъка...
  • Мнения: leet
Аз съм 17+3 г.с. и не мисля, че коремчето ми личи осезаемо. Просто изглеждам като преяла Simple Smile
Носите ли постоянно сутиен, дори през нощта? От известно време забелязвах под лявата гърда "венички" и малки петънца, а днес с ужас установих, че са стрии. Не са силно изразени, но все пак са стрии. Хидратирам ежедневно кожата, но не стоя със сутиен постоянно. В началото когато усещах напрежение в гърдите спях със спортен сутиен, след което го махнах, защото и напрежението изчезна.

# 8
  • Мнения: 58
Аз съм 17+3 г.с. и не мисля, че коремчето ми личи осезаемо. Просто изглеждам като преяла Simple Smile
Носите ли постоянно сутиен, дори през нощта? От известно време забелязвах под лявата гърда "венички" и малки петънца, а днес с ужас установих, че са стрии. Не са силно изразени, но все пак са стрии. Хидратирам ежедневно кожата, но не стоя със сутиен постоянно. В началото когато усещах напрежение в гърдите спях със спортен сутиен, след което го махнах, защото и напрежението изчезна.


В 23 седмица съм и откакто разбрах че съм бременна се мажех(бюст, корем, дупе и бедра), ноо и при мен гърдите отдолу се нацепиха Sad Не мога вкъщи да стоя със сутиен, камо ли да спя с него. Явно кожата на бюста е на-нежна и пораженията са първо там.Вече се мажа по два пъти на ден-дано корема да остане непокътнат.

# 9
  • Мнения: 87
От известно време забелязвах под лявата гърда "венички" и малки петънца, а днес с ужас установих, че са стрии.

и при мен гърдите отдолу се нацепиха Sad 
Момичета аз съм в 26 сед. и преди около месец забелязах тънки лилави линии точно от долната страна на гърдите, които при мен доста наедряха, тъй като по принцип никакви ги няма. Дори на допир си личи, че кожата започва да се разкъсва. Веднага започнах да мажа с маслото на Икаров против стрии и то доста обилно-сутрин и вечер по около 10 мин. за да попие добре. Много съм доволна защото прекъснах процеса-останаха си така,не се появиха нови и дори ми се струва че някои от ивиците изсветляха.

# 10
  • Мнения: 197
Момичета аз в 8 ми месец се сдобих със брутални стрии на корема ей така за 2 дни, много се разочаровах, по 2 пъти се мажех на ден, гърдите ми поне са непокътнати за сега. Относно корема аз съм едра женичка и имах излишни килца, до края на 6 тия си носех старите дънки и чак тогава започна да ми проличава корема, даже в момента никой не ми дава 9 ти месец, миналия ден си закупих една рокля и продавачката каза, че до края на бременността ще ме изкара Joy отвърнах и че има няма един месец ама мерси за комплимента. Хи хи явно по- пълничките сме облагодетелствани от това.

# 11
  • Мнения: 78
Запис и благодаря за темата
Аз съм в третия месец и още не съм започнала да се мажа с нищо против стрии.
Преди коремчето ми по-късно пролича, някъде към средата на 4тия и тогава започнах да мажа. Но сега вече си имам малко коремче, дали да започвам да се мажа?

# 12
  • сред вълните и пясъка...
  • Мнения: leet
hrisi1232, колкото по-рано започнеш да се мажеш, толкова по-добре. Но пак всичко си е до кожа.

# 13
  • Мнения: 1 005
Някои съветват мазането да започне след четвъртия месец, но аз силно препоръчвам това да започне по-отрано, поне на гърдите.

# 14
  • Мнения: 27
Здравейте, мами,
От вчера се присъединих към Вас! На 17.06 държах първия етап от пълноценното щастие -  EFP. В 5та седмица съм. До преди няколко дни ми се гадеше, но от вчера всичко утихна.
Имам няколко въпроса, започна зачестено ходене до тоалетната. Да, пия по 1.5 до 2л на ден вода, но преди май не беше така. Дали и нормално?
Относно неприятните стрии и мазането. На 25г съм и още от сега си имам стрии. Не ми се мисли като навляза в месеците...Та с какво се мажете?
Благодаря  newsm03

Общи условия

Активация на акаунт