Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 март 2006, 09:44 ч.
  • Преглеждания  29 492  Мнения  42  Онлайн  1
Отговори
Ако някой има представа какво е или разполага с рецепта нека пише.Чух някъде за него и нямате идея какви асоциации предизвика в мен,рецепта уви не намерих.

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 667
Нещо много хубаво е! Един много хубав десерт от ориз, мляко и захарен сироп! Майка ми редовно прави, ще намеря сега къде й е рецептата и ще я постна!

# 2
  • Хасково
  • Мнения: 828
.... прави с оризово брашно, но има и някаква тайна ....!
МНого е вкусно.
Бял крем, който , преди да му сложиш червения захарен сироп е абсолютно безвкусен!
Мнго фирми произвеждат по такъв десерт под името Свилинградско малеби!
В Свиленград си имат една сладкарница Парапина /дано не бъркам името/ от там е чуден!

# 3
Хм.... мерси дано обаче els да открие рецептата, иначе ще се ходи до Свиленград  Grinning

# 4
  • Мнения: 398
Аз съм чувала от хора в бранша,че Свиленградското малеби се патентовано от собствениците и оригиналното такова трябва да е найстина от Свиленград.
Иначе е десерт от оризово брашно.

# 5
  • Мнения: 1 388
Да, с оризово брашно е. Всъщност някой виждал ли е да се продава оризово брашно??? Ще ви напиша рецепта с, която се постига много сходен резултат.

Свиленградско малеби
1 1/3 ч.ч. ориз
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
1 л. мляко
розова вода (има и готови сиропи от рози) или 1/3 степче "Малина"

Оризът се почиства и се слага в голям буркан и се долива с вода. Престоява така 1 денонощие. На другия ден оризът вече е набъбнал и се пасира като се прибава и оризовата вода. Сместта може да се прекара и през фино сито. Вари се с млякото. Като се сгъсти се налива в чаши.
Водата и захарта се варят. Изстиналият вече сироп се смесва със степчето или със сиропа от рози и с него се залива готовия крем. Ще допълня само, че е добре да се залее непосредствено преди консумация, защото понякога сиропа остава отолу на чашката, а втвърдения крем изплува.
Приятен апетит Wink!

# 6
Благодаря ти!Супер си newsm10

# 7
  • Все някъде
  • Мнения: 599
Ей, връщате ме на едно много хубаво и уютно място от детските ми спомени, баба ми и дядо ми жевеят в Хасково и смао там съм яла, много ми е мило и нямам търпение да ида пак, но имам чувството, че ако си го направя сама, няма да е същото... Записах рецептата да изненадам майка ми Wink

# 8
  • Мнения: 1 349
Е що ни плашите с това оризово брашно, аз не видях такова в рецептата  newsm78

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 1 490
Аз съм чувала от хора в бранша,че Свиленградското малеби се патентовано от собствениците и оригиналното такова трябва да е найстина от Свиленград.
Иначе е десерт от оризово брашно.
И самия климат влияел за направата му и затова там ставал най-добре..Незнам защо,но така съм чувала.

# 10
  • Мнения: 1 388
Е що ни плашите с това оризово брашно, аз не видях такова в рецептата  newsm78

Aми тая рецепта е улеснена версия, но е много сполучлива ( реклама си правя май Embarassed). Научих я от една моя учителка, която имаше къща в Капитан Андреево, а то е до Свиленград.

# 11
  • Мнения: 7
Здравейте на всички аз съм родена и отраснала в Свиленград и по-хубаво от Свиленградското малеби не познавам,във Свиленград пазят рецептата за оригинално малеби,така и не я научих за толкова години и само като отида там - на годината един път си хапвам.Благодаря за рецептите дано да успея да улуча вкуса.

# 12
  • В ГРАДЧЕТО
  • Мнения: 53
момичета аз съм от свиленград и сладкарницата наистина се казва Парапина обаче не казват точните пропорции на малебито тайна било.

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 1 188
Здравейте и от мен!И аз съм от Свиленград и много си обичам нашето малеби,но досега никой не е научил точната му рецепта,защото я пазят в тайна/фирмена/.А както каза и някой по-горе,климата също оказва благоприятно влияние и допринася за уникалния вкус.Дано тази рецепта по-горе излезе сполучлива,ще я пробвам. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 14
Здравейте, онзи ден ми донесоха от Свиленград едно малеби дето беше в опаковка подходяща за  търговия (с капа4е картинка баркод сок4ето в отделно капа4е, направо супер) така 4е наистина може да е патентовано. За първи път ям такова нещо и вкусът му бе6е невероятен.
Аз се зарибих от един ске4 на Слави и Любо Неиков. Оказа се 4е това не6то се е превърнало в легенда, вс4ки имали рецепта ама Свиленграцкото си е Свиленграцко.
Иавно оригиналната рецепта е важна, дето се вика може маистора да плюне ватре, но ний триабва да знаем колко пъти и кога го прави.
Благодариа за рецептата отив да я пробвам веднага. Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт