Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 720
 • Мнения: 3 000
Няма проблем, че си дала втора. Дано се повлияе.

Боаронски тип предписание..... Смучете гранули. Все пак не знам случая, но ако апис /като едно от най-масовите лекарства за алергични състояния, не е подействало, дайте хистамин  Shocked Shocked Shocked/ Възпалена и подута лигавица на носа - Когато се опише правилно симптома, със всички съпътстващи симптоми, ще се намери правилно лекарство, защото възпаление и оток само по себе си не говори нищо на класическия хомеопат. Първата доза е свършила своята работа /ако изобщо ще свърши нещо конкретното лекарство/, тъй като е била в контакт с рецепторите. Няма нужда от повторение. Хомеопатичните лекарства нямат нужда от насищане на организма с реално съществуваща химическа субстанция, както алопатичните, защото действат на съвсем друг принцип.

# 721
 • на плажа
 • Мнения: 1 861
Аз май се отказвам. Не мога да обикалям от хомеопат на хомеопат и да се надявам да подейства. Омръзна ми! Омръзна ми да съм спонсор! Не мога повече! За 4 месеца това е 3ти пристъп. До сега винаги ни е предписвала и давала само течни лекарства( сега ми каза да взема гранули, защото нямахме възможност за преглед), но четейки тук започнах да губя доверие в хомеопатията въобще. Благодаря за отделеното време!

# 722
 • Мнения: 2 675
Пани, много се радвам, че най-накрая сама стигна до това решение!


Ние повтаряхме безрезултатно. Ти обиколи всички "светила"!


Сега остави жизнената сила на детето да се успокои. Това ще отнеме доста месеци!!! При мен не предписваха ново лекарство много дълго време, въпреки, че някой от симптомите бяха видими за хомеопата. Той ми каза, че след като се успокоят нещата ще е много по-лесно за организма да реагира, и така и стана. С една еднократна доза в минимално количество организмът ми се подобри видимо.  Дозата ми работеше около повече от шест (6) месеца, през което време имаше лоши и добри дни, но както каза моя хомеопат всичко трябваше да мине по обратен ред за да се възстанови до изходна позиция.

Целта на хомеопатията е с най-малък брой лекарства, най-малък брой приеми и най-редки повторения да се възстанови организма.

Понякога е по-добре да не дадеш лекарство, отколкото да дадеш.


Минимум. Това е ключовата дума в лечението!

Питай патило:-)

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 14:37 от Цонна

# 723
 • Мнения: 86
Цонна, бихте ли споделили кой е вашият хомеомат?

# 724
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 11 257

Пани, кураж. Hug

според мен сега е време да се отпуснеш и да поработиш над настройката си.
аз никога не казвам: отказвам се.
просто си давам почивка. при последния разговор с моя хомеопат, просто казах, че при мен това е властови проблем. това постоянно обясняване и самонаблюдение, както и зависимостта от хомеопата на моменти ми идват повече и просто спирам да се обаждам. мисля, че разбра много добре какво имам предвид, беше й ясно и преди това, просто като го казах нямах вече "нечиста" съвест.

та, дай си и ти време.
дай време и на детето.
щом толкова често има пристъпи, то бих помислила: какво в обкръжаващата среда може да притеснява детето?; как реагирам аз на болестите му? (повече внимание, изнервеност или по друг начин); и т.н.

успех и по-рядко да ви сполетяват пристъпи.

Неда, Цонна, не е в Бг.

# 725
 • Мнения: 12 088
Мечка, имах предвид, че повторената веднага лъжичка след изплютата не е фатална.

Пани, успех и от мен.
И аз се отказах.
За съжаление не сме цъфнали.

# 726
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 11 257
Мечка, имах предвид, че повторената веднага лъжичка след изплютата не е фатална.

моят хомеопат в този случай би ми казал да не повтарям.
ако водата е била в контакт с лигавицата, то това би стигнало.

# 727
 • Мнения: 2 675
Колкото се може по-редки приеми, освен в остри състояние, но тогава е видимо кога трябва да се повтори лекарството. Натъртвам - лекарството!!!

Пани, твоето дете доказва хл. Давани са му толкова много по време на доста кратък период и жизнената му сила реагира по този начин.

Не бива шега със "захарните топчета". От десет години ги говорим тези неща, че лекарствата се приемат в минимални дози, съобразени с пациента и неговата жизнена сила. Игра на руска рулетка е да се дават по пет гранулки в суха форма. Това е рецепта за неуспех, дори лекарството да е точно предписаното, което във вашия случай е много малко вероятно, защото картината, която показва детето е много замъглена, в следствие на некадърнато лечение на предишните хомеопати, които са изписвали нозоди, след това неуспешния опит да се нормализира с нукс и всички последващи експерименти, които не си спомням.

Пак повтарям, спри да даваш каквото и да е било, за да се нормализира жизнената сила. И след като обиколи всички местни некадърници, се надявам, че си стигнала до извода, че е трудно да се намери хомеопат, и ако сама не знаеш какво трябва да бъде правилното лечение, много трудно би могла да прецениш дали самозванецът (защото няма официални акредитирани програми - нали е захар;-)), нарекъл се хомеопат, е кадърен.

Щом четеш на английски, че даже и превеждаш, посвети времето си на качествена литература. Многократно са споделяни линкове с кадърни хомеопати, но за съжаление броят им е сравнително минимален дори извън България. За да прецениш кой е кадърен ще се наложи да научиш основни положения и принципи в хомеопатията, това разбира се ако искаш, иначе рискуваш отново да се довериш на поредният бизнесмен, който е решил да предписва гранулки, без да притежава елементарни знания в областта!  Запомни, те сами си дават званието, че са хомеопати, ако можеха да лекуват, щеше да има опашка за услугите им... Всеки може да се нарече така, но след първата доза и последващия неуспех, човек започва да разбира, че са просто алчни за пари, с минимален морал и грижа за пациента.

# 728
 • на плажа
 • Мнения: 1 861
Явно хомеопатията е синоним на самолечение. Не смея да лекувам сама детето.
Цоне, не чета и не превеждам от английски. Това трябваше да е цитат, но нещо не ми се получи. Чета полски и руски. Има много руска литература, но аз не съм сигурна в себе си. Ще следвам стриктно алопатичната медицина поне известно време, докато се успокоят нещата. Отново съм в изходна позиция като преди 2 години.

# 729
 • Мнения: 2 675
Не е синоним на самолечение, защото не винаги можеш да прецениш състоянието си, за да си самопредпишеш лекарство.

Аз за да стигна до последния хомеопат съм прочела няколко томчета и вече ми беше ясно в каква посока трябва да вървя с търсенето на кадърен човек.  

На руски има почти всичко. Повече класика чети, стари майстори.

Но и аз съм изпитала на собствен гръб много некадърност...

П.С. А и като го попитах колко му дължа за предписанието, той каза- нищо!!! Обикновено преди това разговорите започваха  от баснословната сума, необходима за хвърлянето на пилюли по метода на налучкването. Явно този последният беше чел първи параграф на Органона! Доста добра индикация за морал.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 19:25 от Цонна

# 730
 • Мнения: 7 945
Ако човекът работи хомеопатик, и всеки му дължи нищо, то фотосинтезира ли хомеопатика?

# 731
 • Пловдив
 • Мнения: 965
как така нищо,лекува без да взима пари ли?
Цонна този твой хомеопат известен ли е там където си ти ,успешен ли е с другите пациенти?

Извън така наречените "светила "в БГ има и други хомеопати:има такива които тепърва учат,има такива които не са толкова известни в интернет пространството,но са успешни в леченията на пациентите си.

# 732
 • Мнения: 2 675
 Не знам дали е известен. Като видях как успешно предписва, предполагам, че не му липсват клиенти.

Аз в последствие му платих, защото смятам, че човек, който притежава такива знания и е готов да помогне безвъзмездно на абсолютно непознати хора е необходимо да бъде възнаграден, но самият факт, че той никога не е говорил за пари означава много за мен. Не ми е поискал един лев!!! Аз сама реших да му платя!


Не съм го виждала през живота си, дори и на снимка, намерих го по една много сложна схема и се свързах по телефона с него. Но това е разказ за някой друг път Simple Smile

Предполагам хомеопатик?!? с предписания от по пет гранулки на прием си докарват добри доходи! Не е луд, който яде баницата! Щом се намират клиенти, те в крайна сметка какво са виновни...Хората, които се занимават с хомеопатия го правят по различни причини - някои са намерили удобна ниша за търговия, други искат наистина да помагат. На мен винаги ми е било странно, когато се правят непростими грешки от типа на некадърни предписания, защо никога не с връщат парите на пациента, след като очеизвадно няма положителен резултат и "лечението" отива в грешна посока. Парите са прибрани, петте гранулки са предписани и хопеопатикът?!?! спи спокойно! Що са съвест трябва да имаш, незнаейки елементарни неща да си играеш на чичо доктор! Да влошиш състоянието на пациента и да твърдиш небивалици от типа, че така трябвало да бъде, като видимо симптомите отиват в грешна посока.$$$$$

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 21:59 от Цонна

# 733
 • Мнения: 22
Голата истина! е, че уважаемата Цонна разбира от хомеопатия, колкото овцата от сено.
(Овцете наистина много разбират от сено.)

Всяка овца разпознава отлично кое сено е добро и кое - лошо. От едното й става хубаво, от другото й е зле.
Умната овца може да съобрази, че производителят на добро сено е добър в работата си, а производителят на лошо сено е слаб в работата си.
Високомерната овца се различава от умната овца по това, че си въобразява, че знае КАК производителят на добро сено прави добро сено и КАК производителят на лошо сено прави лошо сено.

Голата истина! е, че и най-високомерната овца никога не се научава да прави добро сено.
Тя си остава обикновен консуматор с недоказани претенции за нещо повече от това.

Само друга овца може да се върже на недоказаните претенции на високомерна овца.

Голата истина! е, че уважаемата Цонна се е посветила на каузата да откаже всеки срещнат от идеята да се лекува хомеопатично.

Голата истина! е, че всеки, който се отказва да се лекува хомеопатично, подвеждайки се по претенциозните наукообразни псевдо-аргументи на речовитата Цонна, може да се сърди само на себе си за пропуснатите възможности да се излекува.

Ако си повярвала повече на Цонна, вместо на хомеопата, който се е нагърбил да ти помогне в борбата срещу собствените ти пороци, остани си с болестта.
Цонна винаги ще те убеди, че си направила правилния избор.

# 734
 • Мнения: 2 675
Изплува:-)
Аз съм отказала някого от хомеопатията??? Пет гранулки до влошаване. Надценявате ме;-)))

Общи условия

Активация на акаунт