Аз да попитам нещо за козунаците в машина...
Направих днес половин доза по рецептата на Скарлет. Стана невероятно изглеждащ козунак, къса се на конци , абе...страхотен. Не можах обаче да го сплета, тестото ми стана едно такова прекалено меко...а сложих малко повече брашно отколкото в рецептата. малкото брашно ли е проблема?
А, и като че ли захарта е малко, според мен трябва да се увелици с още 100 грама.
Поне направих генералната репетиция преди Великден, доволна съм от резултата.

Mishence (izvinjavam se za latinicata purvo, preinstaliram si laptopa i njamam oshte kirilica, do utre shte sloja) da ti kaja za kozunaka- ne e nujno da slagash poveche brashno! Mnogo tochno e dadena receptata i da- testoto za kozunak trjabva da e meko. Otdeljash topkata testo, posle raztochvash ( s olio) na prawougulnik, posipwash tam stafidi ili kakvoto si reshila i posle navivash na rulce, sled tova zapochvash da iztegljash i usukvash ednovremenno. Nqma kak da ne stane, prosto praktika ti trjabva.
Zaharta sushto ne ja uvelichavai- chetoh suma neshta predi da napravja kozunacite i mnogo maistor gotvachi smjatat, ce ako kolichestvoto e po-goljamo ot 300 gr na kilogram brashno kozunaka shte stane lepkav( stiklav).
Uspeh!