Руло Стефани Помощ момичета свекърва ще храня...

  • 25 858
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
Този weekend ще ходим на гости на свекървата...  Crossing Arms и съм решила да готвя Руло стефани (според мъжа ми било подобно на тяхното meat loaf).  Прегледах темите, обаче още имам въпроси...
На колко градуса го печете?
Кои са предпочитаните от вас плънки?
Колко време го печете?
После със сос ли го поднасяте или без?
Ох, нещо много съм се ошашкала май, ама то нищо не му харесва на това свекървище... Embarassed последния път правих шоколадови бонбони да ги почерпя за рожденния ми ден и тя като каза на другия ден, ами прибирайте си ги нездравословни храни не искам вкъщи.... #2gunfire
Та така де по темата, решила съм да сложа яйце, грах, моркови, мисля си от триъгълните топени сирена дали ще е хубаво или моцарела...? или пък изобщо без сирене? може пък и гъби да сложа... newsm78

Мисля си за гарнитура зелена салата (нали уж да покажа, че сина и го храня здравословно..уфф...а за десерт желирано кисело мляко, подсладено с мед и боровинки.

Какво мислите по въпроса момичета?

# 1
  • Мнения: 1 708
Няма нужда да се шашкаш толкоз!Можеш да импровизираш и да слагаш каквото ти харесва.Аз всеки път правя плънката на руло Стефани различна,в зависимост от това какво имам в хладилника.Обичам да го поднасям с гъбено сосче,но не винаги.Можеш да го сервираш с варен ориз,картофено пюре,салатка и т.н
Пека го на 180 градуса около 40 минути,като отгоре му слагам галета за да стане хрупкава коричка.

# 2
  • София
  • Мнения: 378
За плънката- слагам и кисели краставички  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 7 474
За плънка слагам от готовите зеленчукови миксове(грах, царевица, морков, чушка) и варено яйце нарязано на кубчета за по- лесно.

# 4
  • Мнения: 2 108
еднстванета по-различна хитринка , която използвам при правенето му е ,че като разстела каймата я намазвам с горчица цялата и тогава редя плънката, коята при мен е яйця, кис краставички и моркови

# 5
  • Враца
  • Мнения: 871
Аз лично слагам сварени яйца и моркови,кисели краставички ,грах и малки тънки резенчета бекон за аромат.Винаги го печа отсрани с картофи и ги използвам за гаритура.Огторе да не забравиш да го намажеш с белтък-за гланц.Печа около един час на 200 градуса.Импровизирай , все ще е ефектно, но и свекровещицата  никога няма да е доволна.   Mr. Green  Затова не му мисли много Важното е ти да си го харесаш.!  Peace

# 6
  • Мнения: 25 600
Щом свекървището е такава маниачка на тема здравословно хранене, що ще рискуваш с руло "Стефани"? Ще вземе да го изкара я мазно, я нещо друго...
Предлагам ти да наблегнеш на здравословната кухня:
1. Салата от маруля - сервираш цели листа като подчертаваш най-новите открития на лекарите, че тревопасането е изключително полезно за здравето на зъбите (ти кон с кариес виждала ли си?).
2. Таратор с повечко чесън! Ако вземе да се мръщи на чесъна, започваш лекция за антивирусните, антибактериалните и антиоксидантните му свойства. Наблягаш и на ефекта на бълг. кисело мляко върху дълголетието - даваш пример с 200 годишните родопчани, да дойде да ги пита на колко години са, ако не вярва...
3. Пилешки пържоли на скарата с гарнитура задушени зеленчуци (възможно най-безсолни и безвкусни) - много е диетично!
4. Десерт - плодова салата с ядки и мно-о-о-о-о-ого лимонов сок (нали знаеш колко е полезен и той?)! И като й видиш киселата физиономия, ще осъзнаеш, че това е най-успешния обяд, който някога си приготвяла! Успех!  chef

# 7
  • Мнения: 9 107
Поздравления за идейките, как'Сийке, но заради пилешкия грип (да няма мрънкащи пак)  добре е да се сменят пилешките пържоли с ....... риба да кажем. Някоя с мнооооооооооого и ситни костици и приготвена на пара-така че всички да са си по местата. Да е толкова заета свекито, та като приключи с храненето да е балдисала и дума да не може да отдума

# 8
  • Мнения: 883
Аз като сложа Рулото Стефани в тавичката и празното място около него го запълвам с картофи - нарязани на шайби или половинки шайби. Хем готова гарнитурата - хем поемат излишната мазнина!!! А плънката също я правя рязлична в зависимост какво има в хладилника.

# 9
  • София
  • Мнения: 974
Щом свекървището е такава маниачка на тема здравословно хранене, що ще рискуваш с руло "Стефани"? Ще вземе да го изкара я мазно, я нещо друго...


 smile3532 moresmile Мнооого яко

Само да не се превърне обяда във война Joy

Иначе по темата за рулото Стефани ....аз в каймата добавям малко пушено сирене и става доста приятно. Гарнитурата обикновенно ми е картофено пюре

Успех и после да се похвалиш как е минало   bouquet

# 10
  • Мнения: 3 091
Дано не съм закъсняла... ама има една хитринка! когато завиеш рулото, го полей с нагорещена мазнина. така няма да се нацепи при печенето...


# 11
  • Мнения: 1 413
На мен руло Стефани ми е винаги тежко, затова правя руладини - в кайма колкото за голямо кюфте завивам кубчета сварено яйце, кашкавал, краставичка, грахчета и морковче или каквото искаш, с влажна ръка завивам рулцето и аз го пържа, но може и да се изпекат с картофки около тях. Някак е по-леко и има добър вид.
Аз ли не разбрах или ти сама правиш шоколадови бонбони - ако е така, може ли рецепта!

# 12
  • Мнения: 270
Поздравления за идейките, как'Сийке, но заради пилешкия грип (да няма мрънкащи пак)  добре е да се сменят пилешките пържоли с ....... риба да кажем. Някоя с мнооооооооооого и ситни костици и приготвена на пара-така че всички да са си по местата. Да е толкова заета свекито, та като приключи с храненето да е балдисала и дума да не може да отдума

 Joy Joy Joy

# 13
  • Мнения: 1 581
Аз го пека завито във фолио - с фолиото и го завивам по-лесно, пека на по-слаба фурна (150-200гр.), става малко бавно, но вкусно. Яйцата ги слагам цели (за красота  Laughing), грах, моркови, кис. краставички. Като се изпече, разрязвам фолиото отгоре и настъргвам кашкавал - дори и да има пукнатини, така се скриват - и допичам. Не слагам гъби вътре, а отделно правя гъбен сос, който слагам отделно - да си слага, който иска.
Но ако е маниачка на тема здравословно хранене, няма да го одобри  Rolling Eyes

# 14
  • Мнения: 386
Аз лично го правя така:омесвам кймата след това слагам в нея кисели краставички на кубчета, сварени моркови,картофи сварени,яйцата.Всичко това се обърква много добре поставям го вържу найлон или фолио и го разплесквам.Вътре нарендвам кашкавал и гъби и нещо пушено. Оформям на руло мажа отгоре с яйце и посипвам със галета.Пека и става много хубаво.

# 15
  • Мнения: 22 867
Киселото мляко и го сервирай посипано с орехи и заляно с мед. И и кажи, че така го предпочита нашия Симеон Кобурготски /ако го знае кой е, пък като не го знае - кажи, че ни е цар! Grinning/ Без желатин и съвсем здравословно. Ей, не е лесно да угодиш на свекърва!!! newsm78

Аз също предпочитам руладините: на 700 гр. кайма /телешко и свинско/ 1 яйце,1 филия сух бял хляб, накиснат във вода и изцеден, а може и на трохи, сол, чер пипер, кимион, 1 глава настърган или наситно нарязан лук. Правя големи топки, разплесквам на питки и слагам четвъртинка варено яйце, парче шунка или пушена сланина /свекърва ти няма да одобри сланината/, кисела краставичка, кисел морков, парченца гъбка, може и сварен грах, сладка царевичка. Завивам и овъргалвам с ръце едно продълговато, по средата по дебело, в крайщата изтъняващо нещо. Редя в тавичка, сипвам вода и пека около половин час. Мазнина не слагам, обикновено каймата си пуска. За гарнитура каквото решиш - картофено пюре, ориз със зеленчуци, а най-добре зелена салата и разни там броколита и задушени зеленчуци. Да е по-здравословно!!!Хайде, успех! Grinning

Последна редакция: чт, 23 мар 2006, 18:48 от labrex

# 16
  • София
  • Мнения: 722
Ние заливаме рулото с домати като се позапече малко. А иначе вътре слагаме стандартното - яйце,морков и кисела краставичка. Simple Smile

# 17
Момичета много благодаря за идеите!!!
 Hug
Много сте изчерпателни, пък и докато четох се поуспокоих малко..Simple Smile ще пробвам все пак с рулото, пък ако пак не го хареса.... следващия път по рецепта на Как'Сийка!!! Simple Smile
 Joy <------ей така се смях до комп. като го прочетох!!!
А как правите гъбения сос?
За шоколадовите бонбони, ами рецептата е много гъвкава ако мога така да се изразя,
Разтопявам бял и кафяв шоколад, вземам сини сливи без костилките и вътре слагам ядка (аз харесвам с орехче, с бадемче), после потапям в кафявия шоколад, подреждам на фолио и бум в хладилника или фризера докато се стегнат!  Белия шоколад като го стопя го разливам в някои по ефектни формички от празна ктия шоколадови бонбони, после слагам ядка (бадемче, лешник), поизчаквам да стегне и изливам още малко шоколад (може да сложите кафяв така стават двуцветни), изчаквам да стегне и няколко бонбона отделям потапям отново в бял шоколад и овалвам в кокосови стърготини (вкъщи ги предпочитаме пред рафаело даже Grinning )!
Много е лесно и може да се прави между другото докато готвиш основното ястие например а иначе като се поднесат на гости има разнообразие и всеки може да си избере каквото харесва!
Отново
Благодаря момичета, за подкрепата!  bouquet

# 18
  • Мнения: 398
Руло Стефани правя като в каймата слагам чубрица,черен пипер и повечко кимон (замирисва на луканки),а плънката е стандартната :сварено яйце на ивички,кисела краставичка на ивички и морков на ивички.Пека завито във фолио и никога не се пука защото пуща собствен сос и в него се пече.
За заливане правя сос "Бешамел" (охладено припечено брашно разбито с прясно мляко,сол и черен пипер).

# 19
  • Мнения: 22 867
А как правите гъбения сос?

Аз пържа гъбите в масло /или олио/, като се изпържат слагам лъжица /или повече/ брашно, наливам студена вода, разбърквам докато се получи гладка маса, слагам чер пипер, от готовите пилешки бульончета /може и без тях/. Понякога слагам чесън и копър, понякога соев сос - вкусно е,но сосът потъмнява. Като поври 5-6 минути го свалям от огъня.

# 20
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
...за за десерт желирано кисело мляко, подсладено с мед и боровинки...

ммм - ей на това и мен ме покани.   chef
Понеже си далечко, ще те помоля  Praynig да споделиш как го правиш!

Колкото до Руло Стефани... Моето се е опекло за 20-тина мин. Без фолио, без белтъци и т.н. Какви са тез часове бре  Shocked

Ясно е, че вътре се слага какво има човек под ръка. Аз обаче отгоре го мажа с лютеница (не обичам кетчуп). Това е философията.

# 21
  • Мнения: 2 257
Бонбонесо, да не вземеш да го направиш това руло със свинско! Naughty Анатема! Beef, mama, beef! Peace

# 22
Ей момичета!
Страхотни сте!!!  Благодаря много за идеите!!!
Направихме рулото с грах, яйце, царевица и малко топено сирене, направихме и гъбен сос на основата на бешамел, зелена салата, че и картофено пuре (не можело без картофи ми се обясни 1 час преди вечеря Thinking ), също така направихме и желираното кисело мляко:)
Мъжът ми много ме зарадва, защото активно гови с мен и днес мога гордо да кажа "сготвихме" Simple Smile) Heart Eyes
Свекървата се цупи цупи докато готвихме... трябвало точно в 6 да се яде, защото... имало баскетбол по телевизията и да можело да ядат пред телевизора #2gunfire #2gunfire както и да е, уж това не му било добре, уж сухичко било (ми нали здравословно де!) хубаво че имало сос ( hahaha Joy ) обаче ходиха до кухнята да си сипват оче веднъж!!!
И после десертните чаши се облизаха!!!
Абе свекървищна му работа!!!
Според мен беше невероятен успех!!!
Благодаря искрено!!!!!
  bouquet

# 23
желирано кисело мляко
(подслаждам млякото с мед и после добавям разтворен желатин 10 грама на 500 мл., подреждам плодоже на дъното на високи чаши, опсле ред мляко, пускам останалите плодове в млчкото след това и те го оцветяват, изливам върху останалата смес и украсявам с ядки и кокосови стърготини, после за 30-40 минути във фризера и един час в хладилника (може и само в хладилника ако не го бързате)понякога добавям пласт начупени бисквити Simple Smile
Става със замразени, пресни, от буркан, въобще всякакви плодове!!!  party006

# 24
  • Мнения: 22 867
Браво!Браво!Браво! Щом си успяла да нахраниш свекървата. То, дето се е помусила, си е част от представлението, че каква свекърва ще е иначе?! Нека е спокойна, че синът и гладен няма да ходи!

# 25
  • Мнения: 93
След като е толкова капризна Outta Joint недей да готвиш нека тя приготви нещо все пак ти си гостенката. newsm78 newsm78

# 26
След като е толкова капризна Outta Joint недей да готвиш нека тя приготви нещо все пак ти си гостенката. newsm78 newsm78
Уфф, ами иначе аз пък  не мога да ям нищо, че и мъжа ми се научи на сготвени манджиджки и като ядем там после два дена ни присвива стомаха... #Cussing out
Ядат кървави телешки пържоли без сол и подправки ( Sick виждаш кръвта в чинията...) и гарнитура сварени на пара зеленчуци (ама без нищо даже без сол, нищо чудно че отначало мъжа ми ми каза че зеленчуци не ядял а сега го гледай как носи и сам иска манджиджки да му се готвят:) ) А в най добрия случай ще се поръча пица по телефона, ама знаеш ли кога ще им кефне какво... newsm78
Идеята за дравословно е мнооого странна в това семейство...а уж завеждаща лекарка за цялата община се пада свеки...
Най-хубаво че не се виждаме много често Mr. Green Иначеее...ще ни умори я от глад я от разправии

# 27
  • Мнения: 2 257
Иначеее...ще ни умори я от глад я от разправии

Бонбонесо, следващия път като се съберете с Monster-in-lаw ти предлагам да седнеш най-невинно да гледаш "Everybody loves Raymond" и да поусилваш уж случайно звука като се появи Mary Laughing

# 28
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
желирано кисело мляко
(подслаждам млякото с мед и после добавям разтворен желатин 10 грама на 500 мл., подреждам плодоже на дъното на високи чаши, опсле ред мляко, пускам останалите плодове в млчкото след това и те го оцветяват, изливам върху останалата смес и украсявам с ядки и кокосови стърготини, после за 30-40 минути във фризера и един час в хладилника (може и само в хладилника ако не го бързате)понякога добавям пласт начупени бисквити Simple Smile
Става със замразени, пресни, от буркан, въобще всякакви плодове!!!  party006

10кю   bouquet

# 29
Страхотни идеи са ти дали, но я вземи направи една генерана репетиция.
Направи го вкъщи, погледни продуктите (етикетите и производител), които ползваш. Ако всичко е ок, купи същите и ги вземи със себе си, така няма да рискуваш да попаднеш на неподходяща кайма или друг продукт.
Това е съветът на старото куче,  налага  ми се да готвя в четири държави, а вкуса на някои неща е различен от българския и понякога стават фалове.
Готовото ястие сервирай на мъжо, ако оживее... смело на свекървата направи подобно.  bouquet

Можеш да пробваш и с пълнени чушки с ориз и т.н.... винаги можеш да замаскираш нещата със хубав сос smile3508

# 30
Иначеее...ще ни умори я от глад я от разправии

Бонбонесо, следващия път като се съберете с Monster-in-lаw ти предлагам да седнеш най-невинно да гледаш "Everybody loves Raymond" и да поусилваш уж случайно звука като се появи Mary Laughing


 smile3508

Как не съм се сетила!
Ама следващия път де! 

# 31
Страхотни идеи са ти дали, но я вземи направи една генерана репетиция.
Направи го вкъщи, погледни продуктите (етикетите и производител), които ползваш. Ако всичко е ок, купи същите и ги вземи със себе си, така няма да рискуваш да попаднеш на неподходяща кайма или друг продукт.
Това е съветът на старото куче,  налага  ми се да готвя в четири държави, а вкуса на някои неща е различен от българския и понякога стават фалове.
Готовото ястие сервирай на мъжо, ако оживее... смело на свекървата направи подобно.  bouquet

Можеш да пробваш и с пълнени чушки с ориз и т.н.... винаги можеш да замаскираш нещата със хубав сос smile3508

 Simple Smile Следващия път с репетиция обезателно! Simple Smile Макар че свеки все се опитва да ме саботира в последната минута ще измисли нещо като, "Ами картофите къде са?" или пък че нямало време за пазарене да съм се справила с каквото има в хладиника...

# 32
  • Мнения: 13 766
Брей, и американските свекърви ли са такива дзерове, бре ooooh! А аз си мислих, че си е само наш, балкански синдром hahaha

Общи условия

Активация на акаунт