Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте,
От няколко години обмислям да осиновя дете. Не съм омъжена, живея заедно със сестра си в общ апартамент. Събрала съм необходимите документи и удостоверения, и ми предстои да подам документите в районната ни дирекция за социално подпомагане.
Имам следното притеснение - сестра ми има биполярно разстройство. Не е агресивна или опасна, но се притеснява много лесно и се тревожи повече от необходимото. Иначе е човек на който може да се разчита - тя е със 7 години по-голяма от мен и може да се каже че ме е отгледала.
Притеснява ме как това ще се отрази на кандидатурата ми за осиновител. Може ли това да се окаже пречка и причина за отказ да ме включат в регистрите?
Благодаря предварително за времето ви!

# 1
  • Мнения: 32
Не мисля, че ще е проблем и ще се отрази по някакъв начин на оценката за теб. Особено ако не живеете заедно, не виждам място за притеснение.
Освен това нали един от документите е бележка от психодиспансера. При мен дори имаше и консултация с психолог, кратко събеседване, като становището му беше отразено на гърба на бележката.
Давай смело, иначе няма как да разбереш.

# 2
  • Мнения: 2
Давай смело, иначе няма как да разбереш.
Благодаря много за подкрепата!

# 3
  • Мнения: 5 094
Особено ако не живеете заедно, не виждам място за притеснение.

Само че тя е написала, че живеят заедно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт