Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 739
Мога ли да въведа попарата преди месото в менюто на беба, защото:
1) с въвеждането й трябва да минем от 6 на 5 яденета и разреждането им през 3ч и половина.  Искам да се възползвам от смяната на часовото време за това. Ако не съм въвела попара, мога ли да разредя така храненията, дали ще се засити само с кърма за по дълго време?
2) въведох глутена
3) след 1 седмица се връщам на работа, ако я въведа през това време ще мога да се върна на пълен работен ден, а не да ходя по обед и да се цедя в офиса, докато се регулира лактацията. Все пак ще трябва да отпаднат още 2 кърмения и да останата само 2.

Съображенията ми са:
1) захраних от 4тия м. с плодови пюрета
2) започнах да въвеждам меса, днес 3ти ден яде заешко и го считам за въведено
3) рано ли е за въвеждане на попара? Лекарката каза след 2-3 седмици.
4) 2 кърмения дневно ще бъдат ли достатъчни според възрастта на беба? Ако я въведа след 2-3 седм. ще има ли значение, че през тях ще суче 4 вместо 2 пъти дневно за такъв кратък период?

Ако мога да въвеждам следващата седмица попара и същевременно да разреждам храненията, да давам ли през ден заешко месо или само зеленчуково ?

# 1
  • Мнения: 1 737
Не мисля, че въвеждането на глутен преди съзряването на стомаха е безопасно, а това се случва най-рано след завършен 7-ми месец. Аз мисля да го въвеждам след 8-мия.
Попарата не е единствената алтернатива за заместване на хранене, особено за вашата възраст. Много по подходящи са зърнените каши, които могат да включват в допълнение и всякакъв плод или зеленчук. Има голямо разнообразие на безглутенови зърнени продукти.
Даването на краве масло и сирене на тази възраст може да предизвика сериозна алергия.
Не мисля че 2 кърмения дневно ще са достатъчни, на тази възраст преобладаващата част от храната трябва да е кърма/АМ, кърми я поне и през нощта или се цеди и оставяй някой да и даде през деня.
За съветите на педиатрите относно храненето на бебетата, не искам да коментирам. #Cussing out

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт