Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 септ. 2015, 16:34 ч.

Тенджера под налягане

  • 1 753
  • 7
  •   1
Отговори
  • село в ямболско
  • Мнения: 362
Искам да си купим тенджера под налягане , но не знам каква . В кауфланд има тази седмица , но е трудна за отваряне и затваряне не мога да я отворя докато е гореща манджата и да видя до колко се е сготвила . Моля препоръчайте ми някаква ! Да е по - евтина

Може да има такава тема , но не съм търсила

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 16:49 от nasito8988

# 1
  • Мнения: 576
Не знам какво имаш предвид под това, че не можеш да я отвориш докато е горещо яденето , но така или иначе каквато и тенджера да си купиш ще трябва да поизчакваш няколко минути да спадне налягането преди да я отвориш. Поне аз така знам и така процедирам с моята. Ако греша нека по-запознатите ме поправят.

# 2
  • село в ямболско
  • Мнения: 362
имах предвид , че трудно се отваря и затваря въпросната от Кауфланд и трябва манджата да е поистинала за да я отворя . Майка има тенджера от много години и съм готвила с нея .

# 3
  • Мнения: 576
Axa, аз съм с тефал и съм доволна.

# 4
  • Мнения: 6 696
Моята е на Сапир. Доволна съм до толкова, колкото да ми свари царевицата през лятото. За друго не съм я ползвала. Simple Smile

# 5
  • Мнения: 486
С дървена шпатула потупвам клапанчето и оставям парата да излезе лека по лека. Като спре да излиза пара, отварям. Отвориш ли преди това манджата избухва като вулкан. Това е с която и да е тенджера под налягане, понеже налягането в нея е високо и трябва да спадне.

# 6
  • Мнения: 4 154
Моята е фагор и съм доволна, а другите правилно са ти казали, че докато не спадне налягането няма как да се отвори тенджерата, а това дали се е сготвило яденето, има ориентировъчни времена в интернет. Моята има 3 положения едното е точно за да спадне по-бързо налягането.

# 7
  • София
  • Мнения: 2 009
За бързо охлаждане слагам тенджерата под чешмата. Изчаквам малко да я облее студената вода и пробвам вентила дали има още налягане. Ако не - отварям. Наскоро гледах в някаква брошура за около 20 лв. Моята е такава. Турска е. Ползвам я за какво ли не - царевица, шкембе, боб, телешко варено, варена мусака и др. Кое за колко време се готви е въпрос и на практика. Веднъж бях взела някакво полуготово шкембе и го варих колкото суровото, поради липсата на някакво упътване на опаковката. Като отворих тенджерата от шкембето нямаше и помен, така се беше смило и разварило.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт