Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 септ. 2015, 09:24 ч.

Помощ-майка ми получи инсулт

 • 7 315
 • 41
 •   2
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Мнения: 269
Здравейте!
Разчитам на вашите съвети и подкрепа на всички минали по този път.
Знам,че форума помага,и друг път съм молила за помощ и съвети тук в критичен за мен момент.
Майка ме е на 59 получи инсулт преди няколко дни,толкова съм убъркана и уплашена.....
Инсулта е масивен,засегнат е говора,цялата дясна страна и се храни със содна.
Страх ме е,няма да описвам как боли за майка.....това повечето го знаете.
Ужасно е......
Страхувам се да не я зягубя,толкова е млада,освен това се страхувам какво ме очаква отук нататък,не знам дали и как ще се справя,четох и за рехабилитацията и за работата с логопед,но не знам какво да очаквам.
Как ще я храня със сонда в къщи,как ще гледам безжизнените и очи......
Не знам дали и до колко ще издържа психически на гледката,на болката.........
Толкова много чувства и емоции бушуват в мен,помагайте!

# 1
 • Мнения: 22
Здравейте, искам да ви информирам за една нова услуга която СБР-Несебър в Несебър и СБР-Родопи в Рудозем предлагат. Става въпрос за телемедицина на CheckPoint Cardio предназначена за пост-клинични състояния на хора с кардиологични проблеми. Болницата ви издава холтер с уникален номер който пациента може навсякъде да носи, този холтер измерва в реално време всички жизнени показатели, а тези показатели биват следени 24/7 от дежурни кардиолози. Холтера е идеален за пост-клинични състояния защото спомага за спокойствието на пациента, а също така може да диагностицира исхематични болести и ритъмни нарушение, които могат да се явят по време на сън. Аз лично се възползвам от тази услуга близо месец и щом сърцето ми започне да прескача веднага се свъзрва екип с мен, който ме съветва как да процедирам. Надявам се да съм бил полезен.  Телефон: 0876 86 92 22 и 0878 20 40 55.

# 2
 • Мнения: 748
IVANUELA, много съжалявам, че се налага да изживеете всичко това.
Потърси информация за ХБОТ, много хора с този проблем се обръщат към нея и има ефект. Колкото по-скоро след инцидента се приложи, толкова по-добре. Ние ходим на тази терапия по друг повод, но сме виждали как хора се раздвижват след процедурите.

# 3
 • Мнения: 6 938
Съжалявам за майка ти и състоянието, в което се намира. Хеморагичен или исхемичен инсулт? Дано въпреки масивния инсулт успее да се стабилизира и с рехабилитация да се възстанови, доколкото е възможно.
Заповядай и в тази тема, където обменяме опит в гледането на болни с инсулт.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=290174.165;;20

# 4
 • Мнения: 7 226
Кураж  Hug Cry
Тя минава през труден период, но не сте загубили битката. Полека, лека ще се възстанови и пак ще живее почти като преди.  Peace

Прочетет за Цитросепт след инсулт - помага за заличаване на пораженията и предпазване от нов.  Peace

# 5
 • Мнения: 269
Инсулта е исхимичен още не са минали първите 7дни който казат'че са критични.
От момента на получаването до сега няма промяна в състоянието нито се подобрява,нито се влошава.

# 6
 • Мнения: 6 938
При масивен инсулт, възстановяването е много дълго, обвързано с много средства и най-важното, сили на близките, които се грижат за болния. За майка ти е много, много трудно, за теб ще е тройно повече.
Като минат тези критични 7 дена започва рехабилитацията, която при хора с масивен инсулт е просто едно леко раздвижване, не като при хора с лек инсулт.
Много неща мога да споделя от опит в гледането на болен, но горещо препоръчвам темата, за която пуснах линк. Кратка е, но ще се запознаеш с поведението на болните в хода на възстановяването, ще се запознаеш с терапии, проследяване, изобщо... смятам ще ти е много полезна за начало, да се ориентираш.
Ако имаш въпроси питай.
Докато сте още в болница е добре да действаш с помощите от социалните, за декобитални дюшек, възглавница, за количка, стол, за всичко, защото докато дойдат парите, за да ги вземете ще минат два месеца, а за кратки срокове стават раните, понякога за ден, два.
Ще ти пиша насоки на лично съобщение.

# 7
 • Мнения: 269
Благодаря ви за отговорите,няма да повтарям колко боли за родител и как се страхувам от толкова неизвестни,който ми предстоят.
Благодаря за всяко мнение или съвет.
Четох доста за инсулта но това не ме направи нито по силна нито по подготвена за това пуснах темата.
Трудно ли е храненето със сондата?
Вече съм предвидила рехабилитатор и логопед но с оглед на състоянието и вероятно логопеда ще е по нататък тя е сънлива не адекватна',не разбира ,не говори,
Дали въобще това състояние е обратимо?
Мъчно ми е и за татко......той по уплашен и от мен.
Ами ако не се справя,ако рухна психически?

# 8
 • Мнения: 748
Миличка, гуш от мен! Опитай се да се събереш и да не се оставяш на страховете си, точно сега майка ти има нужда от теб. На всичко ще се научиш, с всичко ще се справиш.   

# 9
 • Мнения: 269
Благодаря......
Опитвам се,но ......
Знам,че трябва да съм силна,опитвам се да вярвам,че ще мога,ще направя каквото ми е по силите,просто чисто човешки изпитвам емоции и страхове освен и голямата болка от загубата и неизвестността.

# 10
 • Мнения: 748
Напълно те разбирам, преди две години се пекохме на същия този огън с онкоболния ми баща.
Не мисли за това какво може да стане, концентрирай се в това какво можеш да направиш, за да подобриш нещата. Моят свекър се възстанови напълно след прекаран инсулт, покрай барокамерата виждахме как хора започват да раздвижват парализираните си крайници от терапиите и рехабилитациите, които провеждат, надежда има.

# 11
 • Мнения: 269
Надежда има...но малка,а колкото повече я подраняваш после повече боли.
Знам,че е погрешно и да нямаш вяра,опитвам се обаче да съм и реалист.
Болно е и е мъчно да,такъв е живота,просто понякога човек има нужда да сподели.
Освен факта за инсулта,споделям и емоцията и страха.
Никой не може да каже какво ще стане,знам само,че ми предстой труден период и за това търся мнения на хора минали по този  не лек път,съвети,подкрепа.
Благодаря за което на всички,знам,че всеки живее с проблемите и стреса в своя живот и за това оценявам от всеки един от вас времето отделено за мен.

# 12
 • Мнения: 110
Здравейте ! Съжалявам за това което преживявате . Надежда има - и то голяма . Преди 2 години , дядо ми ( 80 год.) получи инсулт . Наложи се да му сложат 2 стента , и байпас ( него не успяха , поради това , че се разболя от пневмония , и може би по-добре , защото едва ли щеше да издържи операцията ) , след едно месечен престой в болница го изписаха - неподвижен , с труден говор , а няколко дни беше и неадекватен.След много рехабилитация и прием на лекарства , състоянието му се подобри значително - в момента върви (  с бастун , който НОСИ единствено за успокоение , де факто не му е нужен ) , води същия начин на живот , който водеше и преди инсулта -  . Така , че търпение , всичко ще се оправи  Hug Hug

# 13
 • Мнения: 269
Споделете малко повече за пътя на възстановяване през който сте преминали?
Освен рехабилитацията,какво друго?
Освен това знам,че всичко е много индивидуално но имаше ли някакъв период след който се забелязва че усилията за спасяването на един човешки живот не са напразни?
Тоест кога се забелязва подобрение,говора в рамките на месец,два или по дълго време се възстановява?

# 14
 • Мнения: 16
IVANUELA,
Исхемичните инстулти са с доста по-добра прогноза за преживяемост, но и по-трудни за лечение. За съжаление сте изпаднали в тежка ситуация, но трябва да издържите задължително. Човек в такива моменти се стяга на подсъзнателно ниво, така че не се притеснявайте, няма да рухнете психически, просто трябва да приемете факта, че ще ви е трудно. Действително първите 7 дни са най-критични, но аз мисля, че не трябва да броите в очакване на нещо, а просто да приемете нещата, такива, каквито са. Сега, какво да очаквате.. В началото е най-тежко, но шокът отминава. Идват битовизмите. Рано е да мислите за това, но след изписването е добре да имате сестра и санитар, тъй като ще ви трябва време да свикнете да обслужвате майка си-хранене, физиолигични нужди и т.н. Много важно е тя да е в максимално почистено пространство, да се преобръща често, да се мие. За първите седмици след инсулта можете да подсигурите и логопед, но в началото се концентрирайте върху рехабилитацията, за да се избегне прекалено дълго залежаване. Рехабилитация в болнично заведение е чудесна идея и горещо ви пропоръчвам някой от санаториумите в Банкя, там правят чудеса.
И най-важното: изградете си стратегия на поведение. Приемете случващото се за нещо неизбежно, каквото и да става, то става без възможност за контрол от ваша страна.  Не правете планове от сега. Изчакайте, за да видите как ще се развият нещата. Единствено, имайте готовност при изписването да сте осигурили болногледач. След първите критични седмици ще мислите за всичко останало. Нещата с времето се напасват, защото всеки инсулт се развива коренно различно.

Търпение и железни нерви ви трябват, но това е положението.
Стискам палци на майка ви и на вас и ви желая успех в преминаването на това тежко изпитание. Нещата сега ви изглеждт много черни, но с времето всичко ще се нареди. Дядо ми е бил в положението на майка ви, когато е бил на 50 и след това живя още 30 щастливи години.

Забравих да допълня, че раздвижването и проговарянето са дълги, дълги процеси.. Може и 6 месеца да минат преди да постигнете видимо подобрение.

# 15
 • Мнения: 28 757
Много съжалявам да прочета това, IVANUELA... Cry

Това е нещото от което най-много се страхувам за себе си и близките...
Дано майка ти има късмет и се подобри! Praynig Praynig Praynig
Искрено ти го пожелавам! Hug
Много е млада и трябва да има шанс!

Тя в коя болница е сега?
И какво ѝ правиха?
Има случаи с бърза реакция и добра прогноза, дано тя да е от тях! Praynig

# 16
 • Мнения: 110
Споделете малко повече за пътя на възстановяване през който сте преминали?
Освен рехабилитацията,какво друго?
Освен това знам,че всичко е много индивидуално но имаше ли някакъв период след който се забелязва че усилията за спасяването на един човешки живот не са напразни?
Тоест кога се забелязва подобрение,говора в рамките на месец,два или по дълго време се възстановява?


Дядо ми бе приет в болница " Черноморска" гр.Бургас в не добро здравословно състояние . При прегледа се установи , че има много запушени и стеснени кръвоносни съдове , и трябва да му се сложат стент-ове и байпас .  След много мислене дали да направим операцията в Бургас , решихме да го предвижим до София - болница " City Clinic " .  Не искахме да рискуваме с автомобил , и поискахме линейка от София , която да го транспортира до въпросната болница. Няколко дни след приема му , го оперираха и му поставиха 2та стента , трябваше да минат няколко дни , за да му сложат и байпаса , но се разболя от пневмония и трябваше да чакат пълното му оздравяване . След като се оправи от пневмонията , получи инсулта   ... парализирана лява страна , затруднен говор , първите 3 дни неадекватен . Оказа се , че на този етап е невъзможно поставянето на байпас ,заради инсулта . Един от лекарите , ни каза , че има хапчета , които са точно след прекаран инсулт , и възстановяват всички загубени мозъчни клетки , даде ни телефон , тъй като не се предлагат по аптеките , ако решим да ги поръчаме . Позвънихме , казаха ни ,че лечението е 3 месеца и трябва да се поръчат 3 опаковки ( няма как да поръчаш 1 или 2 ) , цената за 3те е , мисля , че 2500 лв.Поръчахме ги , прибрахме се и започнахме да се борим , веднага започнахме рехабилитация . Първият 1 месеца на легло , с памперс , неподвижен .  Малко , по-малко започна да пълзи , после да сяда , после да прави по една крачка , по 2 ... като време , мисля , че ни отне около 6-7 месеца да тръгне свободно да се движи . При него лошото , че има голяма степен страх , той може да ходи съвсем спокойно , но като няма никого до него е неспокоен и гледа да седне някъде ... Пожелавам ви успех в борбата , трудно е , но - упоритост , подкрепа и много желание ще помогнат !

# 17
 • Мнения: 6 938

Един от лекарите , ни каза , че има хапчета , които са точно след прекаран инсулт , и възстановяват всички загубени мозъчни клетки , даде ни телефон , тъй като не се предлагат по аптеките , ако решим да ги поръчаме . Позвънихме , казаха ни ,че лечението е 3 месеца и трябва да се поръчат 3 опаковки ( няма как да поръчаш 1 или 2 ) , цената за 3те е , мисля , че 2500 лв.
Доктор Москов говори за това преди няколко месеца в сутрешно предаване по ТВ и как с промените искат да въведат това лечение, да се покрива от здравната каса. Помня когато той попита водещата - имате ли болен роднина с инсулт, или нещо подобно? Обясни колко е важно навременно да се проведе това лечение, за да може болният да оздравее бързо и да няма големи поражения.

Всъщност, намерих разговора. Цитирам в скрит текст:
Скрит текст:
ВОДЕЩ: Те питат конкретно - защо Вие толкова време не казвате кои ще бъдат заболяванията в основния пакет, кои в допълнителния. Вие споменахте котка в чувал, те казват, че искате от тях да подпишат един празен чек. Можете ли, без да използвате словосъчетанието „социалнозначими заболявания“, да кажете конкретно, за да си знаят хората.

ПЕТЪР МОСКОВ: Мога, мога.

ВОДЕЩ: За какво „да“, за какво по-късно?

ПЕТЪР МОСКОВ: Страданието инсулт - имате ли във фамилията си човек, който е покосен от това страдание?

ВОДЕЩ: Слава Богу, не, доктор Москов.

ПЕТЪР МОСКОВ: Ами Вие сте една от щастливите фамилии, защото в повечето български фамилии има един такъв човек, който е ивалидизиран. Това променя не само неговия живот, а и живота на всичките му близки. Има адекватно модерно лечение, което позволява един такъв човек, който има тромб в мозъка си, вследствие на което половината му тяло се парализира за остатъка на живота му, да бъде лекуван в рамките на 24 часа. Това ще бъде остойностено, заплатено, ще бъдат направени такива специфични строл-центрове, в цялата държава, където това да може да се случи - ето ви конкретен пример какво не е остойностено в момента, от какво нещо, от което страда всеки втори българин..

ВОДЕЩ: Тове не са ли онези златни часове, в които трябва да се реагира?

ПЕТЪР МОСКОВ: Златни часове, остойностяването...

ВОДЕЩ: А после?

ПЕТЪР МОСКОВ: Медикаментът, апаратурата, всичко това ще бъде гарантирано на българските граждани.

ВОДЕЩ: А после?

ПЕТЪР МОСКОВ: Това е ли нещо, за което не трябва да се доплаща. Е ли нещо, срещу което касата и държавата трябва да кажат „няма значение дали си беден или богат, въпросът е да си си платил здравната осигуровка, господине или госпожо и ти ще получиш това, както го получава средният европеец”.

ВОДЕЩ: Трябва да го получаваме и в момента, това е спешна помощ, спешно състояние.

ПЕТЪР МОСКОВ: Ние не го получаваме, защото то не е остойностено. На входа на клиниките по неврология има списък, където пише – това лекарство струва толкова.

ВОДЕЩ: Дайте още примери.
Целият текст тук: http://www.mh.government.bg/bg/novini/intervyuta/d-r-petr-moskov … di-se-20-06-2015/

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 16:59 от Merelenda

# 18
 • Мнения: 269
Майка е в Трета градска болница,не знаем да е правено нещо по различно от всеки човек преживял подобно нещо.
В интензивно е,но това което ни казват когатоходим на сведения,е че промяна няма нито към добро,нито към лошо,не комуникативна,с пареза в дясно,храни се на сонда.
Иска ми се да имам надежда,но губя понякога сили да вярвам.
Днес едни познати ме посъветваха да я държим максимално дълго в болницата дори и срещу заплащане и после в център за рехабилитация.
Дали е правилно да постъпя така идали нтези центрове приемат хора в подобно положение тоест не кумуникативни,със началните симптоми и последици от инсулт?

# 19
 • Мнения: 28 757
И моят съвет е да я държите максимално в болница.
Въпреки, че те не искат...
Но пък вие нямате никакви условия за гледане на такъв пациент вкъщи. Tired Tired
Абе, да не му идва на човек на главата такова нещо... ooooh!

# 20
 • Мнения: 1 322
Здравейте, искам да ви информирам за една нова услуга която СБР-Несебър в Несебър и СБР-Родопи в Рудозем предлагат. Става въпрос за телемедицина на CheckPoint Cardio предназначена за пост-клинични състояния на хора с кардиологични проблеми. Болницата ви издава холтер с уникален номер който пациента може навсякъде да носи, този холтер измерва в реално време всички жизнени показатели, а тези показатели биват следени 24/7 от дежурни кардиолози. Холтера е идеален за пост-клинични състояния защото спомага за спокойствието на пациента, а също така може да диагностицира исхематични болести и ритъмни нарушение, които могат да се явят по време на сън. Аз лично се възползвам от тази услуга близо месец и щом сърцето ми започне да прескача веднага се свъзрва екип с мен, който ме съветва как да процедирам. Надявам се да съм бил полезен.  Телефон: 0876 86 92 22 и 0878 20 40 55.
тази услуга заплаща ли се и колко? Само тези две болници ли издават такъв номер?

# 21
 • Мнения: 28 757
Какво значи "издава" холтер? Thinking
Холтерът е устройство, което се носи, обикновено за 24 ч.

# 22
 • Мнения: 7 519
Здравейте, искам да ви информирам за една нова услуга която СБР-Несебър в Несебър и СБР-Родопи в Рудозем предлагат. Става въпрос за телемедицина на CheckPoint Cardio предназначена за пост-клинични състояния на хора с кардиологични проблеми. Болницата ви издава холтер с уникален номер който пациента може навсякъде да носи, този холтер измерва в реално време всички жизнени показатели, а тези показатели биват следени 24/7 от дежурни кардиолози. Холтера е идеален за пост-клинични състояния защото спомага за спокойствието на пациента, а също така може да диагностицира исхематични болести и ритъмни нарушение, които могат да се явят по време на сън. Аз лично се възползвам от тази услуга близо месец и щом сърцето ми започне да прескача веднага се свъзрва екип с мен, който ме съветва как да процедирам. Надявам се да съм бил полезен.  Телефон: 0876 86 92 22 и 0878 20 40 55.
Не обърквайте хората! Това няма нищо общо с инсулта!

# 23
 • Мнения: 22
Има даже адски много свързано. Този тип холтер е предназначен да открива такива исхематични болести като инсулта в зародиш. До 6 часа по-рано би могъл да бъде засечен и предовратен. Холтерът е вързан с WiFi който препраща сигнали към медицински център в който 8 кардиолога в реално време следят жизнените показатели и ги анализират. И повече от 24 часа трябва да бъде носен защото болести свързани с ритъмни нарушения не могат да бъдат диагностицирани за един ден. Относно това колко струва услугата е 25 лева на ден. Но като отседнете в горепосочените болници услугата я получавате за без пари.

# 24
 • Мнения: 28 757
Как е майка ти, Ивануела? Hug

# 25
 • София
 • Мнения: 184
Ивануела, как е майка ти? Ти как си?

Здравейте и от мен. Ще си позволя да се включа в темата като млада жена минала по този път и с опит.

Ивануела,  най-много ти трябва сила и смелост. Другото е "Божа работа".  Но ако трябва да бъда искрена, ще ти кажа съвсем приятелски- бъди готова за най-лошото, защото то съществува като вариант. За да не си помислиш, че съм гаднярка, ще разкажа малко от моята мъка.

Първо, и аз се казвам Ива. Второ, и моята майка лежа в Трета градска болница, София., при това 3 пъти. Първият път тя беше на 45 години, а аз бях 10 клас. Баща ми почина много преди това от зверска катастрофа. Аз и брат ми бяхме сами. А инсултът беше мощен, исхимичен. Тогава ги държаха по 21 дни в болницата и ги изписваха с указания за логопед и  рехабилитация.  На майка беше поразен говорът и десните ръка и крак. Направихме всичко, но подобрение нямаше. Минаха няколко години и тя получи втори инсулт. После и трети. И накрая получи един страшен субарахноидален кръвоизлив, който я прикова на легло. Три години живя като животно- памперси, подлоги, рани, системи, катетри, каквото се сещате. Накрая угасна тъжно на 54 години и колкото и да бях готова, трагедията беше ужасна. Болката е неутешима, поне в първите дни и месеци. За цялото това време станах половин доктор. И затова ще уточня- тия холтери, за които говорите НЯМАТ приложение при пациенти с мозъчен инсулт. Те са за СЪРДЕЧНОБОЛНИ. Не подвеждайте момичето излишно.

Ивануела, чуй ме. Помоли някоя от сестрите или докторите да те пусне при майка ти. Сега режимът е затегнат и не дават да се влиза, още повече че вероятно майка ти е настанена в бокс, но ти настоявай, моли ги, подкупи ги, но ВЛЕЗ да я видиш. Бъди силна и смела. Тя ще усети присъствието ти.

И после, ако няма подобрение и ако ти предложат да я дадеш в дом за болни хора ( примерно този в Бухово), моят съвет е НЕ я давай. Гледайте си я колкото можете вкъщи. Ако трябва наемете медицинска сестра или обикновена жена, но НЕ я давайте. Тя има дъщеря и не заслужава този край.

Ако имаш въпроси, на  линия съм.

Знам, че главата ти е пълна с лоши мисли и страх, но когато стане подобно нещо, няма връщане назад и трябва да си силна.

Ако е удобно, дай малко повече подробности от това, което казват лекарите. Скенерът какво показва?


Пращам ти сила и кураж и те прегръщам.   bouquet

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 09:23 от Fifita

# 26
 • София
 • Мнения: 184
Кристофер,

случайно да си чувал, че ИСХИМИЧНИ промени могат да настъпят и в Сърцето??? Кардиолозите отговарят за сърцето, а за мозъка са невролози. Нито един кардиолог НЯМА да спаси пациент с исхимия в мозъка.  Прочетете малко повече преди да давате грешни съвети.

# 27
 • Мнения: 22
Кристофер,

случайно да си чувал, че ИСХИМИЧНИ промени могат да настъпят и в Сърцето??? Кардиолозите отговарят за сърцето, а за мозъка са невролози. Нито един кардиолог НЯМА да спаси пациент с исхимия в мозъка.  Прочетете малко повече преди да давате грешни съвети.

Какви грешни съвети давам ? Жената попита къде да препоръчаме майка и да си направи рехабилитацията. И аз и дадох съвет, също така я информирах за услуга която ще донесе спокойствие както на нея така и на майка и. Знам че инсулта води до неврологични проблеми, не мога да разбера що всеки коментар трябва да се превърне в полемика.

# 28
 • София
 • Мнения: 184
Кристофер,

случайно да си чувал, че ИСХИМИЧНИ промени могат да настъпят и в Сърцето??? Кардиолозите отговарят за сърцето, а за мозъка са невролози. Нито един кардиолог НЯМА да спаси пациент с исхимия в мозъка.  Прочетете малко повече преди да давате грешни съвети.

Какви грешни съвети давам ? Жената попита къде да препоръчаме майка и да си направи рехабилитацията. И аз и дадох съвет, също така я информирах за услуга която ще донесе спокойствие както на нея така и на майка и. Знам че инсулта води до неврологични проблеми, не мога да разбера що всеки коментар трябва да се превърне в полемика.

Има нужда от полемика, защото бъркаш фундаментални понятия и подвеждаш момичето.
Ще обясня на елементарен език.

Исхимичният инсулт представлява спиране на притока на кръв в мозъка, което довежда до отмиране на мозъчни клетки ( необратимо). Причини могат да бъдат запушване или стеснение на артерии ( обикновено сънната), от тромб или натрупване на плаки по цялата кръвоносна система.
Холтерът е уред, който измерва състоянието и динамика на СЪРДЕЧНИТЕ удари и кръвното налягане, НЕ на мозъчната дейност. НЯМА как един подобен инструмент да внесе каквото и да е спокойствие, просто защото жената има умряли мозъчни клетки, а не болно сърце.

# 29
 • Мнения: 5
За всички които имат човек с инсулт:
Изгледайте този филм: Скафандърът и пеперудата, The Diving Bell and the Butterfly
Има го в Замунда.
Кошмарът е и за получилия инсулт-разбира всичко. От филма ще научите как да комуникирате с болния.
Баща ми си замина от инсулт.... за 4 кошмарни и за него и за нас месеца. 85 годишен. Не го мъчихме със сонда. Нечовечно е да се удължава агонията. Много, много внимавайте и за декубиталните рани. Некрозиларите тъкани се отстраняват оперативно...

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 16:20 от Nikolai5252

# 30
 • Мнения: 7 519
Николай, моля тв недей да плашиш народа! И без това темата е достатъчно болезнена за много хора,за да използваш такъв драматизъм! Ако се полагат достатъчно грижи, изобщо не се стига до рани!

# 31
 • Мнения: 28 757
Николай, моля тв недей да плашиш народа! И без това темата е достатъчно болезнена за много хора,за да използваш такъв драматизъм! Ако се полагат достатъчно грижи, изобщо не се стига до рани!

Не е вярно.
Не исках да тревожа Ивануела, затова не писах нищо по въпроса.
Но за жалост майка ѝ почина... Cry Cry Cry
Нека да е светло на душата ѝ... Flowers Rose Flowers Rose

Моят баща почина също от инсулт, исхемичен
За 10 дни! Confused Confused
Изпадна в кома, 2 дни стоя вкъщи, на третия го настанихме в болница, макар, че не го искаха... ooooh!
Та на приемането видяха, че има рани и ни обвиниха, че не сме го гледали...А той до преди 2 дни беше на крака, не се е залежал с години.
Обаче в болницата раните се увеличиха страшно много, въпреки, че беше на декубитален дюшек и под техни грижи... Shocked
Докторът каза, че за пръв път вижда такова нещо...Тялото му буквално се разпадаше...

Скрит текст:
Ивануела, миличка, не се обвинявай, че не си успяла да спасиш майка си!
Пиша го специално за теб, защото аз дълго време и дори все още на моменти изпитвам вина, че татко си отиде толкова бързо...
Но пък от дистанцията на времето осъзнавам, че е било по-добре.
Никой не заслужава да се мъчи така...
Татко нямаше рефлекси, хранеха го със сонда, беше на командно дишане, разви пневмония в болницата, изобщо беше ужасно...

Аз съм предупредила дъщеря ми, че ако се случи така с мен, не желая реанимация! Naughty

# 32
 • Мнения: 7 519
За декубиталните рани е достатъчно човек да се залежи само 24 часа за да ги получи, но си има начини за избягването им. Всичко опира до грижи! Пациента трябва редовно да се обръща и да не се позволява залежаване в една и съща позиция!

# 33
 • Мнения: 269
Първо Благодаря на всички,който писаха в темата ми.
Найстина вярвам,че не сме загубили съвсем човешкото в нас защото форума помага аз лично вярвам в това и Благодаря.
Майка почина.
Три дни се мъчи у дома,направихме каквото можахме......но!
За болката да загубиш родител,няма какво да кажа всеки който я е изпитал знае,
Думите са слаби да опишат мъката и онази страшна болка дето се е свила в сърцето ти.
Спомените и сцените от последните мъчителни дни са пред очите ти постоянно.
Но.....живота си върви.
Не можеш да се предадеш,нямаш право ......а никой не пита имаш ли сили.

# 34
 • Мнения: 7 519
За жалост такъв е живота и никой не е безсмъртен. Моите съболезнования   bouquet

# 35
 • Мнения: 269
Да,знам аз съм реалист боли много защото я загубих много млада твърде млада само на 58

# 36
 • Мнения: 5
IVANUELA, моите съболезнования. Бог да я прости. Запази в сърцето си хубавите мигове и... Кураж !

# 37
 • Мнения: 16
IVANUELA, моите най-искрени съболезнования. Страшно е да изгубиш близък човек така внезапно.

# 38
 • Мнения: 22
Моите съболезнования.. Няма по-лошо от това да загубиш близък..

# 39
 • Мнения: 748
IVANUELA, моите съболезнования!  Sad

# 40
 • Мнения: 1 749

Един от лекарите , ни каза , че има хапчета , които са точно след прекаран инсулт , и възстановяват всички загубени мозъчни клетки , даде ни телефон , тъй като не се предлагат по аптеките , ако решим да ги поръчаме . Позвънихме , казаха ни ,че лечението е 3 месеца и трябва да се поръчат 3 опаковки ( няма как да поръчаш 1 или 2 ) , цената за 3те е , мисля , че 2500 лв.

Може ли повече информация за това лекарство? Praynig Може и на лични.

# 41
 • Sofia
 • Мнения: 53
Един от лекарите , ни каза , че има хапчета , които са точно след прекаран инсулт , и възстановяват всички загубени мозъчни клетки , даде ни телефон , тъй като не се предлагат по аптеките , ако решим да ги поръчаме . Позвънихме , казаха ни ,че лечението е 3 месеца и трябва да се поръчат 3 опаковки ( няма как да поръчаш 1 или 2 ) , цената за 3те е , мисля , че 2500 лв., и аз да се присъединя към информация за това лечение.....и благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт