Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 март 2006, 17:00 ч.

за капката оцет при пържене

  • 927
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 914
Има една темичка за съвети при готвене!
Там някой беше споменал, че при пържене ако се прибавело към мазнината няколко капки оцет, пържената храна няма да поема прекалено много мазнина!

Дали същото важи ако се прибави оцет и във фритюрника? newsm78

# 1
  • Мнения: 6 149
Ако пробваш, ще ни кажеш, нали  newsm78 newsm78  newsm78  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 374
Аз слагам в тестото на мекиците капка -две оцет , за да не поема мазнина и тогава пържа във фритюрника,но не съм слагала направо в мазнината, затова ще следя темата  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 974
Внимавай, във фритюрника мазнината е много и е висока температурата.... може да пръска

# 4
  • Мнения: 7 914
Пробвах! smile3503

Успях !
  smile3521

По съвет на  Anim    bouquet  за да не пръска, реших да сложа оцета ( съвсем мъничко - на око)  преди мазнината да се загрее и...
смея да твърдя че картофите не станаха толкова мазни колкото преди ( дори и мъжит ми го отбеляза !!! #Shocked  )

Така че пробвайте!

# 5
  • Мнения: 974
Браво !
Само пропуснах нещо да уточня, оцет, марината с оцет или туршии не се държат в алуминиеви съдове !!!
Т.е ако фритюрника ви е с алуминиево покритие и слагате оцет в мазнината...след готвенето трябва да се изхвърли.
Колкото и малко да е количеството на оцета аз не бих рискувала.
 Hug

# 6
  • Мнения: 7 914
Браво !
Само пропуснах нещо да уточня, оцет, марината с оцет или туршии не се държат в алуминиеви съдове !!!
Т.е ако фритюрника ви е с алуминиево покритие и слагате оцет в мазнината...след готвенето трябва да се изхвърли.
Колкото и малко да е количеството на оцета аз не бих рискувала.
 Hug

Е то вече е късно.... Joy

Но за щастие няшия фритюрник не е с алуминиево покритие Peace

 Hug

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт