Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 март 2006, 12:39 ч.

Тенджара под налягане

  • 2 280
  • 16
  •   1
Отговори
  • ДОБРИЧ
  • Мнения: 178
Момичета,моля ви даите идеи за ястия които се приготвят в тенджара под налягане newsm78,защото моите мъже ядат по много и затова ми се налага почти всеки ден да стоя над печката,а и с малко дете #Crazy #2gunfire

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Това е любимата гозба на моето семейство:

ПИЛЕ С КАРТОФИ И КАРАМЕЛИЗИРАНА ЗАХАР

3-4 пилешки бутчета

1 кг картофи

4-5 скилидки чесън

1 суп.лъж захар

4-5 супени лъжици соев сос
Карамелизирате захарта в тенджера под налягане и прибавяте малко мазнина и бутчетата(около 2-3 минути)прибавяте сколидките чесън нарязани на едро,картофите и соевия сос!

Затваряте тенджерата и оставяте така около 30 минути

# 2
  • София
  • Мнения: 333
Хубавото на тенджерата под налягане е, че в нея можеш да готвиш всичко. Simple Smile Става бързо и вкусно. Нещо много лесно е гювеча. Слагате всички продукти (картофи, моркови, бяма,гъби, лук и др.) заливате с малко вода и подправки, затваряте и така на бавен огън около 1 час. Най-важната съставка за мойте ястия е любовта!!!

# 3
  • София
  • Мнения: 369
То наистина може всичко в нея- най-често правя сърмички, пълнени чушки,зеле с месо и картофи с наденица,по-рядко-грах яхния,зрял фасул,леща.

# 4
  • Мнения: 5 611
може и ракия да се вари Grinning Grinning Grinning
Освен всичко за готвене и задушаване, което ти дойде на ум.

# 5
  • на върха
  • Мнения: 6 462
На нас напоследък любимото ни ядене в тенджера под налягане са пържолки. Подреждам ред овкусени пържолки, ред обелени картофи, разрязани на половинка и накрая заливам или с малко заквасена сметана, разтворена в съвсем малко вода или с 1 чашка бира. Стават направо божествени.
Тотвим си и стандартните неща - боб, леща, зелен фасул, телешкото варено става просто фантастично и т.н.

# 6
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 418
Не припарвам до тази тенджера...много ме е шубе от нея!   Blush

# 7
  • София
  • Мнения: 2 642
Ако имах, бих варила телешкото вътре. Иначе отнема часове  Crazy

# 8
  • Пазарджик
  • Мнения: 261
Последното, което открих е мусака в тенджерата под налягане. Отнема 30 мин. Изсипвам всико вътре, добавям вода и след това за малко във фурната. Правя заливка - и готово.

# 9
  • Мнения: 5 611
Последното, което открих е мусака в тенджерата под налягане. Отнема 30 мин. Изсипвам всико вътре, добавям вода и след това за малко във фурната. Правя заливка - и готово.
Че аз и във фурната за половин час я правя.

# 10
  • Пазарджик
  • Мнения: 261
Имам предвид общо 30 минути - с подготовката - белене, рязане и т.н.

# 11
  • Мнения: 7 474
Ето ти още рецепти Бон апети!

Последна редакция: чт, 20 апр 2006, 16:37 от Leo

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Аз когато варя нещо винаги я ползвам.Леща,Боб,Супа,картофи....Всичко се прави по обичайния начин,само дето така става по бързо...

# 13
  • Мнения: 319
Аз нарязвам телешко (може и свинско и пилешко), много пресен лук, моркови, гъби и картофи, подправям с чили, черен пипер, сол, риган и затварям. Като заври, чакам 1 час на бавен огън и го свалям. Става превъзходно.

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 1 446
Грах с пиле или телешко
2 средно големи картофа нарязани на кубчета като за супа
1 глава лук
1 пакет зам. грах или от буркан
2 моркова нарязани на кубчена
чушки на кубчета
подправки на вкус
Слагаш всичко в тенджерата ,  подправки , месото и 600мл. вода. Вариш около 15мин. и готово за пиле. За телешко вара 20 25 мин.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт