Филета Бяла риба??????

  • 10 771
  • 20
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 040
Момичета, моля ви, кажете ми как да приготвя нещо вкусно със филета бяла риба ...
Пуснах търсачката и досега четох рецепти, но тези които ми направиха силно впечатление са или с цели риби, които се пълнят с нещо, или трябва сметана, а детето спи и немога да ида до магазина сега, страх ме е да я оставя сама ...
Искам до 17ч да съм я почнала, та до 18ч да е станала, че като си дойде мъжа ми примрял от глад, да е готова ...   Laughing
Много ви благодаря  Heart Eyes

# 1
  • София
  • Мнения: 4 867
аз редя филетата в тава върху кръгчета лимон, посолявам, намазвам леко със зехтин и отгоре пак нареждам лимонови кръгчета. пече се много бързо. понякога за разкош слагам в тавата и шепа зелени маслини, ядки, белени семки...

# 2
  • Мнения: 2 040
Благодаря ти мила  Heart Eyes

# 3
  • Мнения: 4 546
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

# 4
  • Мнения: 2 040
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

Отивам това да правя, че ей сега мъж ми се обади и като му казах какво ще има за вечеря, каза: Ама ако може със сос да е, да не е суха ... Нямам обаче маслини, само 2 бр. гледам са останали, ама айде и без тях ще мине ...
Благодаря  Heart Eyes

# 5
  • София
  • Мнения: 4 867
и на мен това с доматите ми се струва много вкусно, но мойте хора ядат риба, само ако е филе и се вижда ясно всяка частичка. разни сосове и камуфлажни заливки върху рибата просто не вървят. пък аз как обичам риба с домати....

# 6
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef
И аз ще я изпробвам, тъкмо имам няколко филенца в камерата.

# 7
  • Мнения: 11 543
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef
А-а-а това става супер.А аз досега само панирана я правех-хем вкусно,хем бързо.Но тази рецепта също става бързо и лесно и е доста сполучлива.  chef smile3501

# 8
  • София
  • Мнения: 847
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef
Тази вечер го приготвих това с филе хек, само че забравих точно рецептата и соса го сварих първо на котлона (домати, кисели краставички, гъби, подправки). После залях рибата и така я изпекох. Стана страшно вкусно, облизахме си пръстите. По мое осмотрение  Mr. Green обаче добавих към вечерята и картофена салатка.   chef
Мерси за рецептата, става ми редовна!

# 9
  • Мнения: 2 657
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef
И аз ще я изпробвам, тъкмо имам няколко филенца в камерата.

И аз така Wink

п.п.зву4и вкусно Grinningутре ще докладвам Hug

# 10
  • Мнения: 2 040
Направих това:
 
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

Страшно вкусно е, мъжа ми не спря да повтаря колко е превъзходно, даже се обади на свеки да й каже каква страхотна готвачка си има в къщи ...  Laughing
Мерси herelina  Heart Eyes  bouquet

п.с. нямах маслини и не сложих, но и така беше номер 1  Grinning

# 11
  • Мнения: 2 657
Направих това:
 
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

Страшно вкусно е, мъжа ми не спря да повтаря колко е превъзходно, даже се обади на свеки да й каже каква страхотна готвачка си има в къщи ...  Laughing
Мерси herelina  Heart Eyes  bouquet

п.с. нямах маслини и не сложих, но и така беше номер 1  Grinning

Оф,потекоха ми лигите Wink
И аз утре ще изненадам мъжо с таз рецепта Joy

# 12
  • в баира
  • Мнения: 861
БЯЛА РИБА ПАНЕ

1 кг филе от бяла риба
1 к.ч. брашно
сол, черен пипер
2 яйца
бира
сос:
2 с.л. горчица
1 опаковка майонеза
2-3 с.л. кисело мляко
6-7 скилидки чесън
1/2 к.л. куркума
1/2 връзка копър
1/2 кисела краставичка
лимонов сок


Панирайте рибата в яйцата, бирата, брашното. Изпържете в силно загрята мазнина.
Пресовайте чесъна, добавете майонезата, горчицата и киселото мляко. Нарежете копъра на ситно, прибавете куркумата и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
(Този сос става и за пиле.)

# 13
  • Мнения: 2 040
това изглежда също вкусно ... някой път ще пробвам, че направо ми се дояде като прочетох   Peace

# 14
  • Мнения: 6 390
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef
това звучи направо супер  Wink
Мерси, при първа възможност ще пробвам   bouquet

# 15
  • Мнения: 2 657
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef
това звучи направо супер  Wink
Мерси, при първа възможност ще пробвам   bouquet

Ели,пробвай Winkняма да съжаляваш Grinning
Аз в4ера правих таз рецепта и много ми хареса Wink

п.п.По принцип не съм привърженик на рибата,ама с тая манджа може и да стана Mr. Green

# 16
  • Мнения: 1 793
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

Ей това е наистина супер вкусно. Определено пак ще използвам тази рецепта. Мерси, herelina, че я сподели!  bouquet

# 17
  • Мнения: 4 546
радвам се, че ви е харесала.  Grinning

# 18
  • Мнения: 928
не е моя рецептата, не се сещам кой от форума е каза, но е страхотна!
филетата ги слагаш в тавичка.  1 буркан домати разбити /само доматите, без сокът, че става много водно иначе/, 1 буркан нарязани кисели краставички, 1-2 глави лук, олио,маслини на око без костилките. тези нещо ги смесваш и ги изсипваш в/у рибата. покриваш с форио и печеш около половин час и после още 15-ина минути без фолио   chef

Вчера малко модифицирах рецептата, за да замразя малко рибка и за малкия (за почивните дни). Същото като рецептата на Херелина, само добавих грах. Пак се получи страхотно, затова споделям и точните пропорции:
700 гр. филе от морски сом (закупено от Метро - "примоция" Simple Smile); 1 буркан разбити домати; 1 буркан нарязани на кубчета кисели краставички (не сложих цял, останаха ми 3 - 4 бр.); 1 голяма глава лук; около 10 големи маслини (според мен носи и повече, който обича); 1- 2 настъргани моркова; 1 консерва грах - 400 гр. (може и замръзен, но нямах). Пекох около 30 мин. след като заври, под фолио. И накрая малко без фолио.  Hug
Бон апети  eat

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 208
 А аз ще ви дам рецептата на един сос, който приготвям за панирана бяла риба.

1 пакетче крема сирене
1 малка майонеза (125 гр)
1/4 кофичка кисело мляко (може и малко повече за да е по течен)
1 глава чесън
черен пипер
копър

Всичко се разбърква, сервира се в сосиера и всеки си полива парченцата панирана риба.

# 20
  • Мнения: 255
Днес пробвах една много лесна и бърза рецепта за филе от бяла риба (изполвах филе от мерлуза) и съм много доволна от резултата. Филетата се поставят  в кипяща подсолена и подкислена с лимон вода, варят се около 15 минути и се изваждат. Към водата, в която са варени, се добавя сметана за готвене и лимонов сок (по рецепта се добавя и черен пипер, но в къщи не използваме) е и с този сос се заливат филетата.
Аз обаче добавих и малко толено сиренце към соса за по-голяма плътност и запекох рибката заедно със заливката във фурната, стана много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт