Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 март 2006, 09:57 ч.

Над 180 мл.

 • 2 177
 • 61
 •   1
Отговори
# 15
 • на кой му пука, майна
 • Мнения: 5 301
doniboni,  едно бебе не би изяждало повече от колкото има нужда, освен ако не страда от някаква болест.Изяжда повече и ушите му плющат даже, не ми се искаше да излагам някой неща, но явно се налага.

Имам позната, чийто дете ядеше драстично много за възрастта си насърчавано естествено от майка си и това дете сега е дебело, неподвижно и тромаво, ходи на раздвижване при специалисти, а няма и годинка, седна много късно в количката, краката не издържат на тежеста, защото е 14кг. На 8 месеца ядеше 250гр. храна и пищеше за още, а майката даваше за десерт бисквити, еми тази жена в момента се е видяла в чудо, защото вместо да се радва на  жизненото си дете го води на доктори  Confused А детето не е болно от нищо, просто си е лакомо, благодарение на майка си

Сори за оффа

# 16
 • Мнения: 36 936
Хич не се притеснявай, дъщеря ми правеше същото на тези месеци, имам чувството, че беше някакъв период, в който растеше много бързо и съптветно имаше нужда от много храна. Но всичко мина за около 10 дена, не съм я ограничавала- никога  Naughty

# 17
 • Мнения: 36 936
Абе какво значи иска, как си го представяте едно бебе на 2 месеца само да иска толкова ...

Ами значи, че опищява квартала, докато не изпие, колкото си е решило то. Като се наяде и млъква, аз на това му викам глад  Mr. Green не знам с какво друго име може да се нарече?

Рахита е следствие на липса на витамин Д, няма нищо общо с изпитото количество мляко!

# 18
 • на кой му пука, майна
 • Мнения: 5 301
Хич не се притеснявай, дъщеря ми правеше същото на тези месеци, имам чувството, че беше някакъв период, в който растеше много бързо и съптветно имаше нужда от много храна. Но всичко мина за около 10 дена, не съм я ограничавала- никога  NaughtyНикол ако детето се развива пред очите ти и ти имаш реална представа какво става с килограмите и ръста, съм съгласна, ако виждаш, че всичко протича съръзмерно о.к, но ако се вижда видимо пълнеене по-добре да не насърчаваш локомството на детето, защото дебело бебе в никакъв случай не означава здраво, а точно обратното.
Както и при големите един може да яде до пръсване и да не качва, а друг да яде пак до пръсване и да дебелее, всичко е индивидуално  Peace

Та това исках да кажа, че ако си расте детето съразмерно на тегло и височина добре, ама ако не е така по-добре да се наложат някой ограничения на време  Grinning

# 19
 • на кой му пука, майна
 • Мнения: 5 301
Абе какво значи иска, как си го представяте едно бебе на 2 месеца само да иска толкова ...

Ами значи, че опищява квартала, докато не изпие, колкото си е решило то. Като се наяде и млъква, аз на това му викам глад  Mr. Green не знам с какво друго име може да се нарече?

Рахита е следствие на липса на витамин Д, няма нищо общо с изпитото количество мляко!


Ако костите не издържат на тежеста вследствие на наднормено тегло и краката се изкривяват, тогава какво е ?
Пак е рахит

# 20
 • Мнения: 36 936
Детето не се развива нито пред моите, нито пред твоите очи, всяка от нас споделя през какво е минала и какви са последствията, ако майката открие сходен пример, може да го използва, решението си е нейно.
На 3 месеца София беше 6.900 кг. и 63 см.
 
 Това е Рахит, за друг не съм чувала.

# 21
 • Bristol
 • Мнения: 7 350
doniboni, това вече спада към болестните състояния. Има хора, които постоянно изпитват чувството на глад и съответно такива хора е редно да бъдат ограничавани. Не случайно водим децата си на консултация и следим развитието им. При съмнение за подобно отклонение вече се взимат мерки.
Според мен е добре да се помисли и по въпроса за увеличаване на броя хранения, ако количеството притеснява Soffia. Мисля, че тук всички ще сме на едно мнение  Peace

# 22
 • Мнения: 36 936
А колко всъщност тежи детето?

# 23
 • Мнения: 649
и аз мисля, че ще е доста ако още му увеличиш количеството  newsm78 както вече са ти писали- пробвай с повече хранения или с по-малка дупка на биберона. така бебчо суче по-дълго и се изморява... (едно ядене на тази възраст трябва да е за около 15-20 мин) или му предлагай водичка, може пък да е само жаден....

при нас също имаше моменти, в които искаше да пие много повече от нормата ( изпивал ми е и към 300- 350  мл АМ на едно ядене), но беше по-големичък (7 1/2 месеца) . след няколко дни се нормализираше... аз все си мисля, че расте изведнъж и му трябва повече храна  Thinking

# 24
 • Мнения: 1 599
Не знам какво са писали мамите преди мен, но това количество е много за 3 месечно бебе, и съответно храненията са малко. Ади е на 6м1/2 и от 3 седмици е на 5 хранения по 180мл
На вашата възраст ние се хранехне по 7пъти, но беше само на кърма

# 25
 • Мнения: 5 283
Давам кърма и НАН хипоалергенно.
Абе лакомник си е явно.

грамажа, който посочваш е само на АМ или общо?
Значи независимо дали кърма или АМ яде 170-180 грама. Между другото намали напоследък. Взе да регулира. Т.е. не винаги реве като изяде 180те, а снощи даже ми изяде 150 и не иска повече, което ме радва.

# 26
 • Мнения: 5 283
... Не искам да му давам 200, защото вече става прекалено. ... Дайте коментар или предложения. Има ли и други такива лакомници.
Позволявам си се да самоцитирам.
По първото изречение - очевидно е моето притеснение, както и това, че съм наясно, че ДЕТЕТО МИ ЯДЕ МНОГО. По този въпрос никой не спори....  #Crazy, така че не разбирам заяждането.
По второто изречени - искам съвет какво да правя.
По третото изречение - питам мамите с опит с такива дечица КАК СА ПОСТЪПИЛИ.
Историята: бебо се роди 2800 гр., 47 см. в 39та седмица /аз съм 154 см и 50 кила, т.е. за моя размер бебето не е драстично малко/. През първите 3 седмици се кърмихме, после кърмата рязко започна да намалява. На 23тия ден отидохме на пробно теглене и се оказа, че малчо е 2650 гр., т.е. не може още да си достигне рожденото тегло. Започнахме с АМ, отначало 60 гр. после 90 и т.н. На 8ми февруари бебето е наддало за 1 седмица 400 грама. На 8ми март е наддало за 1 месец 1400 гр. т.е. тежи общо 4500 /и 55 см./. Сега по мои изчисления е към 5500, тегля го с мене си  на кантара и естествено е приблизително, но не е повече.
Мисля, че понеже беше мъник и сега бързо дърпа.
Но определено смятам, че 180 гр. са му много.
Как стана. Ядеше 150. Изяжда ги до край. Чета навсякъде, че дете се счита за нахранено, като остави 10-20 грама в шишето. Започнах да правя 165. Изяждаше и тях. НЕ ОСТАВЯШЕ НИЩО В ШИШЕТО, което пиша като собствено оправдание защо му правех повече, без с това да искам да кажа че съм била права. Но пак повтарям, навсякъде чета че трябва да оставя в шишето ако е нахранено. Очевидно това се оказва лъжа.  #Crazy И така малко по малко стигаме до 180 грама. В този момент се храним вече 6 пъти на ден /по 180 грама.../ на 3 часа и той започва на 3тия час да не иска да яде. Яде около 3,45 мин след предишното - между 3,5 и 4 час. Тогава решавам, че като яде повече като количество, се засища и вече самото бебе иска 5 хранения. Това е всичко. Така минахме на 5 хранения, а не обратно - да минем на 5 по по-голямо количество. Но съгласете се, 6 хранения по 180 грама ....  #Crazy #Crazy #Crazy Трябваше да махна едното.
Аз се оставих детето да ме води, може да не съм права.
Освен всичко, на кутията на мляко НАН пише: 3ти и 4ти месец: 180 грама. При което когато той достигна това количество аз естествено НЕ се притесних. Притесних се когато го достигна, изяждаше и после пак искаше.
Ние и досега не можем да стигнем този грамаж,а отделно че го ядем за 20 минути.Бързо ли го изяжда?Може би трябва да даваш с по малка дупка на биберона.
Яде го за 20 минути. Биберона съм сменила само веднъж - преди няколко седмици. Дотогава ядеше по 40 минути и вече беше време да мина на по-големия.
Имам позната, чийто дете ядеше драстично много за възрастта си насърчавано естествено от майка си
Какво значи насърчавано единствено от майка си? Това ли е, което описах по-горе. То реве за храна, тя му дава. Ако това е насърчаване, ОК, спирам, ще давам по 130 въпреки че детето не се нахранва и на кутията пише 180 /ааа, и е момче детенцето ми, които май растат по-бързинко/. Моля те, подходи човешки. Или ми дай съвет какво да правя, или не коментирай.

# 27
 • Bristol
 • Мнения: 7 350
Супер си яде бебчо, не се шашкай. Както сама казваш понякога изяжда и по-малко. Значи знае кога да спре!

# 28
 • Мнения: 394
doniboni има такива бебенца, които поемат повече храна  Peace, моя син също пиееше много повече за възраста му, но той се роди 4700гр.
аз също имах големи притеснения да не се разшири стомахчето му, но просто неговото е било по-голямо.
относно колко може да изпие едно бебе, тук педиатрите ме уверяваха, че бебето само ще спре когато е сито, но специално в нашия случай, не видях отказ.
в летните месеци доливах малко преварена вода в бутилката и така се залъгваше или отказваше да пие, също и биберона-залагалка е вършел работа,
но когато детето неутешимо плаче за още храна, мисля че този плач не може да се обърка от майката.
Ама много точно казано.

# 29
 • Мнения: 7 285
и аз съм на мнение, че това количество е страшно много за дете под 3 мес.
Като свърши шишето, дори и да ревне- повече от 1 минута едва ли плаче.
По въпроса как са постъпили- даваш колкото прецениш- щом и ти смяташ, че е много- намали грамажа.
Рахит се прави и от бързо наддаване, а не само от липса на вит.Д, знаеш.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт