Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 679
Точно каква е процедурата? Кога се случва това с представяне на болничния, който се издава 45 дни преди раждане или след раждането с акта за раждане на второто бебче. Трябва ли да се върна поне 1 ден на работа преди да представя болничния или просто им го занасям и оттук на татък те си предвижват нещта в счетоводството? 

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Ще ти кажа как беше при мен .Първото ми дете на 28.04.2005 ставаше на 2 години а терминът ми беше на 24.01. 2005 с второто.Занесох им болничният като не се връщах изобщо на работа,Но ми беше спряно веднага майчинството за първото дете.Вземах сумата от болничният и половината от първото майчинство.

# 2
  • Мнения: 109
Вземах сумата от болничният и половината от първото майчинство. Peace
[/quote]

Трябва да си представите болничните /45 дни преди раждането/. Възможно е да поискат и молба за прекратяване на майчинството за 1-то дете, тъй като болничния е отпуск на друго основание. След като изтекат 135-те дни болнични, подавате молба за ползване на отпуск до навършване на 2-год. възраст на детето. Не е необходимо да се връщате на работа. /Говорим за работа на безсрочен трудов договор/.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт