Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 251
Предстои ми раждане и имам намерение това да стане в Тина Киркова. Надявам се да мога да родя нормално. Обаче чувам противоречиви мнения относно избора на лекар. Заслужава ли си и каква е разликата, ако имаш ангажиран лекар? До сега консултацията ми я води д-р Валентин Иванов. Не знам дали да избера него или някой, за който казват, че е добър, но пък не го познавам. Моля ви, помогнете ми. ooooh!

# 1
 • Мнения: 169
Изборът на екип в Св.София означава, че въпросният е длъжен да бъде на разположение, когато започнеш да раждаш, независимо дали в 2 през нощта, делник, празник и прочее. Това удоволствие си има и регламентирана от самата болница цена -  500 лв. Ако не си избереш екип, ще родиш при който е на смяна, съвсем безплатно, само с направлението. Това е разликата. Ти си преценяваш.

Ако решиш да си избереш екип, мога да ти препоръчам лекар. Не го правя тук, защото ще прозвучи като реклама. Пиши ми на лични, ако искаш.

Каквото и да решиш - леко раждане!
 Hug

# 2
 • София
 • Мнения: 2 880
Какво означава, че чуваш противоречиви мнения за избирането на лекар? Ако избереш, той трябва да е на разположение по което и време да започнеш да раждаш. Ако не дойде, няма да плащаш тази такса и ще раждаш, както ако не го беше напарвила този избор, т.е. при дежурните лекари. Но има ли смисъл да избираш лекар, за който само си чувала, че е добър, а не ти е следил бременността? Мамите обикновено избират лекаря, който ги познава най-добре и когото и те познават достатъчно, за да се чувстват спокойни с него.

Ти си реши, това в Тина Киркова май не бяха малко пари, в Шейново са 100 лева за избор на лекар. Там например и да си избрала лекар, ако той принципно си е на смяна, когато дойде момантът, не дължиш пари.

# 3
 • Мнения: 4 669
Аз лично , не бих тръгнала да раждам без да имам уговорка с лекар . Знам ли на кой ще попадна и изобщо щом е за бебето и за спокойствието на майката ... А лекарят , който ще избереш е хубаво да ти е следил бременноста и да му се доверяваш , както е казала и Валентина !

# 4
 • София
 • Мнения: 41 102
аз родих там без уговорки и не съжалявам - всички бяха мн мили и н ниво Simple Smile

# 5
 • Мнения: 3 042
Аз лично , не бих тръгнала да раждам без да имам уговорка с лекар . Знам ли на кой ще попадна и изобщо щом е за бебето и за спокойствието на майката ... А лекарят , който ще избереш е хубаво да ти е следил бременноста и да му се доверяваш , както е казала и Валентина !
newsm10

Такова е и моето мнение. И при двете ми раждания си бях избрала лекарка още от началото на бременноста и при нея и родих. Освен, че е много добър професионалист покрай бременноста я и опознах и и имах пълно доверие. Ако бях отишла да раждам без нея щях най-малкото да съм много претиснена, направо щях да съм в ужас.

До сега консултацията ми я води д-р Валентин Иванов. Не знам дали да избера него или някой, за който казват, че е добър, но пък не го познавам. Моля ви, помогнете ми. ooooh!

Този доктор би трябвало ти да си си го избрала да води консултациите ти /сега поне това е позволено не е като едно време задължително да се ходи в определена женска консултация/. Как си го избрела!? Не е ли защото е добър лекар. Ако е добър и му имаш доверие, а след като си избрала да ти следи бременноста би трябвало да е така, смятам, че може спокойно да го избереш и за раждането.
 Пожелавам ти леко раждане!

# 6
 • Мнения: 1 272
Аз лично родих там без уговорка, много съм доволна, да се бях уговаряла нямаше да ми обърнат толкова внимание - изражда ме екип от трима лекари (д-р Ковачева, д-р Арабаджиева, д-р Ташков). Бяха страхотни.
От друга страна ако ще избираш някого добре е да е този, който ти е следил бременността, той все пак е най-запознат с твоето и на бебето състояние.

# 7
 • Мнения: 7 474
Аз лично , не бих тръгнала да раждам без да имам уговорка с лекар . Знам ли на кой ще попадна и изобщо щом е за бебето и за спокойствието на майката ... А лекарят , който ще избереш е хубаво да ти е следил бременноста и да му се доверяваш , както е казала и Валентина !


И аз не бих рискувала! Peace

# 8
 • Мнения: 3 537
аз родих там без уговорки и не съжалявам - всички бяха мн мили и н ниво Simple Smile
Peace Аз също и не съжалявам

# 9
 • Мнения: 2 040
аз родих при докторката, която ми следеше и бременноста ... познавах я, имах й пълно доверие, всичко беше страхотно ... абе друго си е да познаваш човека ... поне за мен е така ...  Peace

# 10
 • Мнения: 670
Най-доброто решение за теб и бебето ти е да родиш при лекаря който ти следи бременността. Когато настъпи момента той ще е до теб и ще ти помага. За тези месеци в които той те е преглеждал, ще знае всичко за теб и развитието на бебето. Ти ще му се довериш по-лесно, ще бъдеш по- спокойна.

# 11
 • Мнения: 1 685
Ами ние май няма да ти помогнем много, много.Отговорите за и против са може би 50 на 50.
Аз родих с избор на лекар, но мисля, че беше абсолютно излишно.Всички там са невероятни като отношение и като опит - и гинеколозите и акушерките.
Ако имаш финансовата възможност да си позволиш тази глезотия (мисля, че това е точно такова) - направи го, ще се чустваш по-спокойна (въпреки, че явно нямаш нужното доверие в гинеколога си)!Ако обаче, парите мислиш, че е по-добре да отидат за количка и креватче на бебето - не го прави!Там със сигурност ще попаднеш на истинско отношение.

# 12
 • Мнения: 972
Аз раждах два пъти в Тина Киркова - първият път си платих за избор на лекар, а втория път не.
Еми втория път беше по-добре. И отношението беше по-добро, а и самата операция и възстановяването мина по-добре.

# 13
 • Мнения: 601
  Аз вече се уговорих с акушер-гинеколог,на който имам доверие и който
  e на stand by по всяко едно време ,ако тръгна да раждам.
   Не разчитам на някакъв луд късмет ама сега ДАЛИ ще попадна на добър лекар или не newsm78
   Чувствам се далеч по-спокойна така,не раждам всеки ден.
    Моя най-приятелски съвет е да си избереш лекар и да го ангажираш,докато е време Peace

# 14
 • Мнения: 1 544
Аз също раждах в Тина Киркова , но имах уговорка с акушерка и съм страшно доволна първо че  седя си жената през цялото време до мен приказвахме си и общо взето тя свърши почти цялата работа / тя работи там от 35 години и има доста по голям опит дори и от някои лекари/ И второ заплащането е доста по малко. Иначе хванах 2 смени лекари и всички бяха страхотни. Първата смяна не им знам имената защото минаваха само да ме прегледат , но после когато дойде време за напъните и шиенето беше д-р Ковачева .Всичко мина много лесно и даже приятно, но по повод лекарите всички са готини май няма смисъл от избор.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт