Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 465
нека това е нашата ГОТВАРСКА КНИГА ЗА БАВНО ГОТВЕНЕ  Flutter
публикуваме тук само или изпробвани от него рецепти, за да може всеки да се ориентира директно лесно, когато готви в това гърне, или линкове към сайтове с рецепти за бавно готвене Grinning
приятно бавно готвене!

отделно е темата, в която обсъждаме метода и уреди като цяло  Peace  дано скоро в настоящата горецепти-тема се завъртят успешни ястия, шунки, десерти и какво-ли-не-още, сготвено бавно и вкусно  bouquet

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 16:10 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 1 465
и като за начало: доста пълният с рецепти за слоу кукинг сайт на pep-4o  bouquet
има и много английски, но някак си ми се ще първо да пробвам и после да споделям  Peace

# 2
  • Мнения: 1 631
Ще следя с  интерес.
Любими в къщи са малки кюфтенца (рецепта по избор) под доматен сос с праз.
Понякога първо запечатвам кюфтенцата на тиган с олио, а после в соса им запържвам праза. Но и без тази стъпка стават вкусни. Печене да речем 4 часа на силно или 8 на слабо.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 737
Чудесна тема!
Благодаря на arino за инициативата!

dobra, скоро ще пробвам кюфтенцата с доматен сос.

Аз днес правя в моето уредче пилешки бутчета с картофи, по тази рецепта:
http://tedytitova.blogspot.bg/2014/02/blog-post_8.html

Освен вече дадения блог на пепчо, споделям още някои с мн хубави рубрики за готвене в крок пот/бавноготвещи тенджери:
http://tedytitova.blogspot.bg/search/label/Crock-Pot
http://ilrai.blogspot.bg/search/label/crock-pot
http://luluto.blogspot.bg/search/label/Crock%20Pot
http://angellovescooking.blogspot.bg/search/label/Crok-Pot
http://qni.blogspot.bg/2014/05/blog-post_27.html

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 5 610
Благодаря за темата!  bouquet
Ще ми бъде много полезна, тъй като тепърва ми предстои да готвя в Крок пот. Моя ще пристигне другата седмица, вече нямам търпение. Grinning

И за да не ми е "празен" поста да попитам за рецепта за сърми. Колко време се готвят и колко вода се слага?

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 737
И за да не ми е "празен" поста да попитам за рецепта за сърми. Колко време се готвят и колко вода се слага?

Заповядай: http://pep-4o.blogspot.bg/2011/12/blog-post_19.html

# 6
  • Мнения: 6 746
запис    Grinning и благодаря за телмата arino   bouquet
Пък и идва времето за големите парчета месо за празниците,у горещо препоръчвам последното ми филе с чесновия сос, правих го и в слоукукъра, но предварително запечатано пак.  На 9ч. бавно и течностите съвсем малко.

Някой правил ли е суши пълнени чушки вътре? Дали се накисват предварително?

# 7
  • гр. София
  • Мнения: 3 220
Чудесна тема!
Благодаря на arino за инициативата!

dobra, скоро ще пробвам кюфтенцата с доматен сос.

Аз днес правя в моето уредче пилешки бутчета с картофи, по тази рецепта:
http://tedytitova.blogspot.bg/2014/02/blog-post_8.html

Освен вече дадения блог на пепчо, споделям още някои с мн хубави рубрики за готвене в крок пот/бавноготвещи тенджери:
http://tedytitova.blogspot.bg/search/label/Crock-Pot
http://ilrai.blogspot.bg/search/label/crock-pot
http://luluto.blogspot.bg/search/label/Crock%20Pot
http://angellovescooking.blogspot.bg/search/label/Crok-Pot
http://qni.blogspot.bg/2014/05/blog-post_27.html




Благодаря за темата  bouquet Предлагам да се сложат в началото, както и този линк предложен от Глен https://www.andrewjamesworldwide.com/Manuals/Slow_Cooker/Slow_Cooker_English.pdf.  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 357
И аз благодаря за темата  bouquet

запис    Grinning и благодаря за телмата arino   bouquet

Някой правил ли е суши пълнени чушки вътре? Дали се накисват предварително?

Аз съм правила (дано само правилно съм разбрала, че питаш за сушени чушки  Embarassed). Заливам ги с вряла вода, колкото малко да се отпуснат, за да мога да ги напълня хубаво. Не ги кисна, веднага след като ги залея започвам да пълня. Правила съм ги и с боб и с месни пълнежи - според мен стават най-вкусни в слоу-кукъра, най-добре се смесват вкусовете като се готвят бааааавно, баааавно Simple Smile

# 9
  • Мнения: 6 746
да, точно сушени. Благодаря ти  bouquet Ще напълня един грънец със сарми и чушки.

# 10
  • Мнения: 13
Здравейте на всички.

Едва от вчера имам този невероятен уред и вече спретнах първата си гозба в него. Малко импровизирах, но мисля, че се получи доста добре.

Та става въпрос за свински пържоли с гъби и картофи.
Нарязах на парчета 2 картофа, 2 глави лук, около 400гр. гъби и един морков. На пържоли нарязах и 650гр. свинско филе. Всички зеленчуци сложих в гърненцето и обърках със сол, чубрица, сминдух и олио. Отгоре наредих пържолите, леко оваляни в олио, подправени със сол и с малко черен пипер. Не съм добавяла никаква течност. Затворих съда и готвих 1ч. на силно, после го сложих за още 6ч. на слабо и накрая понеже ми се видя че иска още добавих 1ч. на силно.
За всички, които решат да изпробват да Ви е сладко.
P.S. Аз още се облизвам.

# 11
  • София, Младост 4
  • Мнения: 9 085
Кюфтенца тип Икеа от Хедра
Цитат
Аз пък правих кюфтенца тип Икеа в крока и станаха доста добре. Ползвах направо готови кюфтета (домашни са, носи ми ги човекът с млякото), но човек може да си ги направи както му харесват - 20 бр кюфтенца трябват, моите бяха с големината на слива. Може да се запържат предварително и сигурно ще стане по-вкусно и по-добре ще си пазят формата, обаче аз не обичам да пържа, а и не ми се занимава със стъпки, които може да се пропуснат - така че просто ги метнах в крока както си бяха замразени.

В 1 пакетче разтопено масло се запържват лук и целина на по-бавен огън до леко кафяво. Добавя се четвърт чаша брашно и се пържи до кафяв цвят. Разрежда се с една чаша мляко и една чаша бульон, бърка се до относително гладък сос (няма как да е съвсем гладък, предвид че има лук и целина) и се подправя на вкус със сол и черен пипер. Изсипва се върху кюфтенцата, добавят се още 2 чаши бульон, нарязан лук, ако имате сложете и нарязани гъби и се оставят за около 8 часа на слабо. След това една кофичка заквасена сметана (200 гр - но според мен може да носи и повече и ще стане още по-вкусно с 400 гр) се разрежда с част от соса и се разбива хубаво, преди да се върне към останалия сос в крока. Оттам нататък се сервира с картофено пюре или сварени макаронени изделия (или ориз-пилаф).

# 12
  • Мнения: 484
В този блог има също много добри предложения за готвене в КрокПот http://magi-bg.blogspot.com/search/label/Crok-Pot

Този уред ми е незаменим в забързаното ежедневие и доста често го използвам. Радвам се, че се направи такава тема , за да може да съберем повечко изпитани рецепти.
Снощи използвах КрокПот-а за сваряването на свински крачета и опашки за пача. Досега винаги съм ползвала тенджерата под налягане. Но тук станаха " мозък", както се изрази ММ  Simple Smile

пеп-4o, от моя опит с готвенето на сърми и пълнени сухи чушки бих те посъветвала да сложиш най-отдолу чушките , а отгоре сърмите. Аз ги бях сложила смесено и горните чушки бяха станали по-сухички, а долните се свариха добре.  А иначе ги заливам за кратко с гореща вода, колкото да се отпуснат.

# 13
  • гр. София
  • Мнения: 3 220
Използвах днес кукъра за първи път. Правих пиле с картофи. Сложих го на 4 часа. Стана обаче като варено малко. Затова го оставих още един час, може и да не беше нужно. Накрая го пъхнах за 10-15 мин. във фурната да хване коричка. Стана пилешка яхния по-скоро. На дъщеря ми ѝ хареса, което е по-важното.

# 14
  • Мнения: 138
И за да не ми е "празен" поста да попитам за рецепта за сърми. Колко време се готвят и колко вода се слага?
не знам за зелеви или за лозови питаш. Аз миналата седмица правих лозови с кайма и ориз. Налях вода, за да ги покрие, един пръст отгоре и сложих върху тях чиния. Както в тенджера правя. Пуснах ги вечерта бавно на 8 часа, сутринта бяха мозък.

Да ви питам мляко с ориз в оризоварка правили ли сте? Някак си не ми се получи най-прекрасното нещо. Сухичко стана. Макар че вероятно си зависи и от самия ориз.

Ще следя темата с интерес  Hug

Общи условия

Активация на акаунт