Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 апр. 2006, 17:57 ч.
  • Преглеждания  6 276  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • London
  • Мнения: 7 338
Ми това е въпросът  newsm78  chef

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 632
Размрази ги и ги направи с ориз  Simple Smile

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2 922
Размрази ги и ги направи с ориз  Simple Smile
И аз се сетих за същото като прочетох заглавието  Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 3 632
Може и на салата с пресен лук - зависи какво ти е количеството.
Също така и за супичка стават  Wink
Супа от миди (Испания)
Запържете 2 ситно нарязани глави лук, 3-4 скилидки чесън, също нарязани на дребно, с 2 супени лъжици мазнина (зехтин). Прибавете ги във вряща вода с мидите/около 1 кг/ заедно с 2 тънки филии от среда на хляб. Като омекнат мидите, прибавете 1 шепа ситно нарязан магданоз, ссл и черен пипер. Поднесете супата гореща, като във всяка чиния счупите по 1 прясно яйце. Simple Smile

# 4
  • Sunshine State (of mind)
  • Мнения: 2 257
Размрази ги и ги сготви! Laughing

Миди маринара - 20 минути/ за 4ма

1 чаша сухо бяло вино
1 чаша домати от буркан, ситно нарязани, със соса
2 супени лъжици счукан/ситно нарязан чесън
2 супени лъжици  босилек
2 супени лъжици магданоз
1 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица черен/бял пипер
мидите
1 супена лъжица галета
спагети
Виното, доматите, чесъна, босилека, магданоза, солта и пипера се слагат заедно, да поврят. Прибавят се мидите и се оставят за 6-8 минути да поврят заедно с виното и доматите. Прибавя се галетата, за да се сгъсти, като се разбърква постоянно.
Сервират се върху спагети. С вино! eat

П.П. Това не съм го готвила  Crazy , ама съм го яла в един ресторант и ми хареса.... Laughing

# 5
  • монтана
  • Мнения: 271
можеш и да ги панираш.Ние много ги обичаме пане

# 6
  • London
  • Мнения: 7 338
Това за ориза е идея!

Jutoo салатка нещо не ме блазни. По ми се ще да е ястие някакво.

G&J, малко префърцуненко ми звучи за моите кулинарни способности  Thinking ще взема да ги оплескам, не смея да ти кажа.

дани na marti, една по една ли да ги панирам или как?

# 7
  • монтана
  • Мнения: 271
овалваш ги една по една в брашно и яйца и след това в тигана,колкото се хванат

# 8
  • London
  • Мнения: 7 338
овалваш ги една по една в брашно и яйца и след това в тигана,колкото се хванат
Ногу пипкаво  ooooh!
Мерси все пак!   bouquet

# 9
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
"Миди с бекон"
Това лято ги правих - стават много вкусни!
Всяка мида я увиваш в тънко парче бекон и забождаш с клечка за зъби или шишче, за да не се развие и печеш - или във фурната или на скарата.

# 10
  • Видин; Италия
  • Мнения: 1 058
4ета ,< моята рецепта е лесна и мьрзелива.
4истиШ мидите, слагаШ в тенджера 3 скилидки 4есьн и малко 4ервен пипер, олио, мятаШ мидите, като се отворят слагаШ 4аШа бяло вино и готово. 20 мин. на котлона и папкате.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт