Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 апр. 2006, 17:57 ч.

Замразени миди - какво да ги правя?

  • 7 930
  • 10
  •   1
Отговори
  • London
  • Мнения: 9 028
Ми това е въпросът  newsm78  chef

# 1
  • София
  • Мнения: 3 674
Размрази ги и ги направи с ориз  Simple Smile

# 2
  • Мнения: 2 922
Размрази ги и ги направи с ориз  Simple Smile
И аз се сетих за същото като прочетох заглавието  Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 3 674
Може и на салата с пресен лук - зависи какво ти е количеството.
Също така и за супичка стават  Wink
Супа от миди (Испания)
Запържете 2 ситно нарязани глави лук, 3-4 скилидки чесън, също нарязани на дребно, с 2 супени лъжици мазнина (зехтин). Прибавете ги във вряща вода с мидите/около 1 кг/ заедно с 2 тънки филии от среда на хляб. Като омекнат мидите, прибавете 1 шепа ситно нарязан магданоз, ссл и черен пипер. Поднесете супата гореща, като във всяка чиния счупите по 1 прясно яйце. Simple Smile

# 4
  • Мнения: 2 257
Размрази ги и ги сготви! Laughing

Миди маринара - 20 минути/ за 4ма

1 чаша сухо бяло вино
1 чаша домати от буркан, ситно нарязани, със соса
2 супени лъжици счукан/ситно нарязан чесън
2 супени лъжици  босилек
2 супени лъжици магданоз
1 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица черен/бял пипер
мидите
1 супена лъжица галета
спагети
Виното, доматите, чесъна, босилека, магданоза, солта и пипера се слагат заедно, да поврят. Прибавят се мидите и се оставят за 6-8 минути да поврят заедно с виното и доматите. Прибавя се галетата, за да се сгъсти, като се разбърква постоянно.
Сервират се върху спагети. С вино! eat

П.П. Това не съм го готвила  Crazy , ама съм го яла в един ресторант и ми хареса.... Laughing

# 5
  • Мнения: 271
можеш и да ги панираш.Ние много ги обичаме пане

# 6
  • London
  • Мнения: 9 028
Това за ориза е идея!

Jutoo салатка нещо не ме блазни. По ми се ще да е ястие някакво.

G&J, малко префърцуненко ми звучи за моите кулинарни способности  Thinking ще взема да ги оплескам, не смея да ти кажа.

дани na marti, една по една ли да ги панирам или как?

# 7
  • Мнения: 271
овалваш ги една по една в брашно и яйца и след това в тигана,колкото се хванат

# 8
  • London
  • Мнения: 9 028
овалваш ги една по една в брашно и яйца и след това в тигана,колкото се хванат
Ногу пипкаво  ooooh!
Мерси все пак!   bouquet

# 9
  • Мнения: 3 251
"Миди с бекон"
Това лято ги правих - стават много вкусни!
Всяка мида я увиваш в тънко парче бекон и забождаш с клечка за зъби или шишче, за да не се развие и печеш - или във фурната или на скарата.

# 10
  • Мнения: 1 060
4ета ,< моята рецепта е лесна и мьрзелива.
4истиШ мидите, слагаШ в тенджера 3 скилидки 4есьн и малко 4ервен пипер, олио, мятаШ мидите, като се отворят слагаШ 4аШа бяло вино и готово. 20 мин. на котлона и папкате.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт