Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Сред мелниците
 • Мнения: 874
Сдобихме се днес с перяща прахосмукачка.
И аз не знам защо точно го направихме, понеже в нашия дом килими няма.
Можехме да си вземем просто с воден филтър, за такава и се бяхме запътили,  но пък докато четях за водния филтър, видях, че някои хора си я ползват и за други неща.


Освен за пране на дивани, кресла и килими, за какво друго може да се използва?
Мили ли сте прозорци с нея? А теракот?
Какъв препарат използвате след като ви се свърши оригинала?
Колко пъти сменяте водата? Разни такива въпроси ми се въртят в главата.

Пък  съм и твърдо решена да й разуча и приложа всички възможни функции.

Само това  намерих засега във форума, в стари теми, но е от много години, колко са актуални препаратите не знам:
Какъв препарат използвате за перящата прахосмукачка?

# 1
 • София
 • Мнения: 2 808
Честито със здраве да си я ползваш!
Имам перяща прахосмукачка от 11 години.С нея съм прала дамаски по дивани,столове,килими и теракот вкъщи, както и седалките и пода в колата / 2-3 пъти/.Моята е Филипс Триатлон.За прозорците трябваше да купя отделни приставки,но така и не стигнах до тях.Препарати съм си купувала откъде ли не,но най-важното е на тях да е посочено,че са специално за перящи прахосмукачки, защото те не са пенливи.Обикновено ако не са за прахосмукачка, те могат да  се разпенват вътре в резервоара и пяната може да увреди уреда - на моята мотора е в капака.

# 2
 • Сред мелниците
 • Мнения: 874
 veka, благодаря!
Можещ ли да ми кажеш как миеш теракот с нея. Утре съм решила да пробвам. Прочетох че трябва да напръскам.
  Значи сипвам вода и препарат в контейнера за препарата, напръсквам.. но после какво правя? Има една четка, към комплекта за пране,  с нея сигурно разтърквам и после изсмуквам с другата приставка,  така ли?

# 3
 • София
 • Мнения: 2 808
veka, благодаря!
Можещ ли да ми кажеш как миеш теракот с нея. Утре съм решила да пробвам. Прочетох че трябва да напръскам.
  Значи сипвам вода и препарат в контейнера за препарата, напръсквам.. но после какво правя? Има една четка, към комплекта за пране,  с нея сигурно разтърквам и после изсмуквам с другата приставка,  така ли?


Нямам представа как е при твоята прахосмукачка,но при моята имаше четка-пистолет - пръскам и тя издърпва.Не знам дали ме разбираш,но си представи,че водата все едно циркулира между плочките и четката и мокри,но не като да си разлял вода.Нямаш ли упътване или книга, на моята само сглобяването за пране си беше като за висше образование - вадиш филтър,слагаш друг на изхода към мотора, слагам трети вътре в прахосмукачката,резервоар с препарат и доливаш вода /да не е топла обаче/, маркуч успоредно на тръбите и влизаш в специалната четка за пране, защото както ти обясних по него тече препарата,а по тръбата се изсмуква обратно и т.н.

# 4
 • Сред мелниците
 • Мнения: 874
Очевидно зависи от модела, но видях някои общи неща, които ми бяха полезни.
Има много въпроси и малко отговори по темите не само тук но и в други сайтове. Засега не намирам нещо по-изчерпателно.

Ще се радвам, някой да сподели своя опит!
Аз също бих писала по-нататък.

 Засега пускам  няколко клипа.
 На български нямаше, но дори и без да се разбира езика , напр. полски думите като детергент , помпа и ....НещоСиПяна стават ясни. Но и без думи, нещата са ясни.
За полските Зелмер
Пране със Зелмер
От тук разбрах, че препарата против пяна се слага на едното място, а перящия препарат,  в другото, което не бях доразбрала от инструкцията.
Демонстрация на Зелмер

Това е за друг модел перящи, марката не ми говори нищо, но принципът на работа е друг
Vax 2100

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 13:47 от В (като Вятър)

# 5
 • Nice
 • Мнения: 947
В къщи също имаме, почти същата като от последния ти клип.
Само, че никога не сме я ползвали така, баща ми смяташе, че изобщо не пръска достатъчно вода и препарат и не пере добре по начина по който е показано на клипа.
Така, че просто си наливахме вода в едно легенче, добавяхме препарат, започвахме да перем с обикновена четка и след това водата и пяната вече я изсмуквахме с  приставката на  прахосмукачката и ставаше перфектно чисто.
Освен килими и дивани, майка ми переше така дебели пердета и матраци.

# 6
 • Мнения: 1 173
Миете ли ламиниран паркет с перяща прахосмукачка?
Имам в предвид високата температура, как се отразява на фугите.
В(Като вятър) каква марка и кой модел ти е прахосмукачката?

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 12:51 от ябълка

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 274
Аз съм прала само веднъж и оригиналния препарат още не е свършил, но теракот и ламинат мия през ден почти и този препарат отдавна е сменен с най- обикновен такъв за ламинат. Нищо и няма на прахосмукачката, не забелязвам препарата да се пени в контейнера. За прозорци не става - тръбите са метални и контейнера за преп. е на тях закрепен, в резултат на което конструкцията става много тежка. Ужасно трудно и неудобно. Пробвах веднъж в началото когато я купих и това беше, освен това и резултатът не беше кой знае какво по-различно. 

# 8
 • Варна
 • Мнения: 6 371
Използвам темата, за да задам и аз един въпрос.
Ако се изпере матрак с Рейнбоу, колко време трябва да съхне? Ако го изперем сутринта към 10.00, вечерта ще можем ли да си спим на него?

# 9
 • Мнения: 142
Използвам темата, за да задам и аз един въпрос.
Ако се изпере матрак с Рейнбоу, колко време трябва да съхне? Ако го изперем сутринта към 10.00, вечерта ще можем ли да си спим на него?
Мисиля че не. Аз не съм прала с моя Рейнбоу, но изтърках на ръка едно петно от нещо разлято върху канапе, после изсмуках влагата с прахосмукачката. Много добре обира влагата, но не чак до сухо. Ако беше лятно време и горещина, можеше и да се получи, но моето канапе си съхна едно денонощие.

# 10
 • Сред мелниците
 • Мнения: 874
Освен килими и дивани, майка ми переше така дебели пердета и матраци.

nikaia, как переше дебелите пердета? Откача ги и ги слага върху нещо твърдо, така ли? Предполагам че няма да стане на място, защото ще се засмукват?

# 11
 • Сред мелниците
 • Мнения: 874
Миете ли ламоноран паркет с перяща прахосмукачка?
Имам в предвид високата температура, как се отразява на фугите.
В(Като вятър) каква марка и кой модел ти е прахосмукачката?

Мисля че няма прахосмукачка, която да загрява водата.  Т.е. няма висока температура.
И аз търся мнение за миене на обикновен паркет, не ламинат, но по-скоро се притеснявам за влагата.

Прахосмукачката ми е някакъв зелмер ще потърся линк да пусна.
Първоначално се ядосвах, че не сме видели, за тези, показани в последния линк. Но после подобно на  бащата на nikaia и аз се размислих колко е ефективно тяхното пране и освен това дали няма да мокри прекалено много, така че вече съм ОК.


Аз..... теракот и ламинат мия през ден почти и този препарат отдавна е сменен с най- обикновен такъв за ламинат. Нищо и няма на прахосмукачката, не забелязвам препарата да се пени в контейнера.   

Сипваш препарата за паркета в контейнера за пране, нали? Имаш ли някаква специална приставка за паркета и дали не се мокри много. Ако можеш и някакъв друг съвет за начинаещи, вкл. за теракота.  Embarassed

# 12
 • Мнения: 1 173
Благодаря за отговора  на В(катоВятър).
В магазините има препарати за паркет  -  newsm78дървен. Би трябвало да има и за преящи прахосмукачки.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 274
Цитат
Сипваш препарата за паркета в контейнера за пране, нали? Имаш ли някаква специална приставка за паркета и дали не се мокри много. Ако можеш и някакъв друг съвет за начинаещи, вкл. за теракота.  Embarassed

Не в контейнера за пране, моята има приставка за миене на подове, която представлява контейнер прикрепен към тръбите, от който се пръска разтворения препарат на пода. На края на тръбите има моп, който забърсва влагата. Всъщност влагата е колкото при миене с обикновена стирка, не се излива много вода. Предимството е, че не пипам препарата с ръце и че прахосмукачката продължава да смуче по време на миенето, като така обира случайно паднали косми и др. под. след почистването.

# 14
 • Сред мелниците
 • Мнения: 874
моята има приставка за миене на подове, която представлява контейнер прикрепен към тръбите, от който се пръска разтворения препарат на пода. На края на тръбите има моп, който забърсва влагата. Всъщност влагата е колкото при миене с обикновена стирка, не се излива много вода. Предимството е, че не пипам препарата с ръце и че прахосмукачката продължава да смуче по време на миенето, като така обира случайно паднали косми и др. под. след почистването.

Да  мисля, че разбирам. Гледах приставките  напр на Рейнбоу
Тук има клип за използването. Първата част е просто реклама, но след 1.15 мин може да се види как работи.
Първо се минава с мопа докато се измие повърхността и после се изсмуква.

Това при другите видове,  всъщност става с контейнера с препарата,  смесен с вода, който си е в прахосмукачката. Изсмукването става в другия контейнер.  
Този уикенд ще правя експерименти да видя какво съм разбрала.

Само за паркет се надявам някой да сподели  дали има някаква тънкост.
Аз досега стаите с паркет ги мия с много добре изстискан на ръка парцал от много добре абсорбиращи материи. След това ръчно изстискване той е по-скоро влажен, но не и мокър.
Естествено използвам препарат за паркет.
Все ми се струва че с машината ще остава повече вода.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт