Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 дек. 2015, 13:07 ч.

Ябълков оцет въпрос

  • 2 452
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте, за първи път правя ябълков оцет по рецепта. В момента е в 7-литров буркан с широк отвор. От месец е прецеден и прилича на мътен сироп, кафяво-златист с аромат на оцет и ябълки. Държа го на тъмно и топло около 20 градуса температура. Не виждам отгоре да е хванал коричка, гъба или нещо подобно. Как да разбера кога е готов за наливане в бутилки?

# 1
  • Мнения: 7
чак на пролетта го отворете и го сипете в шишета

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 366
Разбърквай го от време на време, да "глътне" въздух. И сигурно  ще трябва да почакаш, защото от всичките видове оцет, които съм правила /касис, бъз, къпини с арония.../ при ябълковия най-бавно се появи гъбата, точно когато съвсем загубих надежда. От миналогодишните ябълки ракията я изпихме, а оцетът сега стана.

# 3
  • Мнения: 2
Благодаря за бързите отговори Simple Smile

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 10 782
Моят оцет е образувал много гъби/от миналата година е/,какво да ги правя?
Ако ги сложа в кисело вино ще се получи ли оцет?

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 366
Мисля, че трябва да ги махнеш, защото ще ти "изпият" оцета. Ако искаш сложи във виното, макар, ме ако е отворено и то ще си направи гъба.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт